مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

دستور تهیه چند نوع معجون‌ ضد آلرژی



نكند بهار كه مي‌آيد شير بيني شما هم باز مي‌شود؟ آبريزش بيني تازه اول ماجراست بعد از مدت كمي نشانه‌هاي ديگر حساسيت مثل قرمزي چشم و خارش و سوزش و... امان‌تان را مي‌برد. اين حساسيت لعنتي مي‌آيد كه شيريني بهار را کم رنگ كند اما شما مي‌توانيد اين اجازه را به آن ندهيد.

اما متاسفانه برخي افراد به دليل داشتن حساسيت‌هاي بهاري به طبیعت نمی‌روند و تنها علتش وجود گرده‌هاي گل و گياهان است. برخي افراد براي درمان خود متوصل به داروها مي‌شوند و سعي مي‌كنند از هر طريقي كه شده خود را از شر آبريزش بيني، عطسه و... رها كنند.

اگر حسايست بهاره دامنگيرتان شد، بهتر است مدتي به سمت ميوه‌هايي مثل: موز، خربزه، طالبي، هندوانه، كيوي، انبه و... همچنين سبزيجاتي مثل: تره، سير، پياز، پيازچه، شاهي و... نرويد اما تا دل‌تان مي‌خواهد گلابي، به، نعناع، گشنيز، ريحان و... ميل كنيد. البته بهتر است براي آشنايي بيشتر با ميوه و سبزيجات ضدحساسيت با پزشكان طب سنتي هم مشورت كنيد.


معجون سكنجبين

يكي از نوشيدني‌هايي كه اين روزها زياد مصرف مي‌شود، شربت سكنجبين است. سكنجبين يك شربت سنتي ايراني است كه داري طبع سرد و خنك بوده و بهترين درمان براي روزهاي پرحساسيت است.

معجون های مخصوص فصل بهار,طرز تهیه معجون سنکجبین

معجون سکنجبین دارای طبع سرد و خنک است


مواد لازم :

 سكنجبين نصف ليوان
 خیار یک عدد
 برگ كاهو  4 الي 5 عدد
 * آبليمو  يك قاشق مرباخوري
نعناع 3 یا 4 برگ

 

* آبليمو:  (آبليمو تازه باشد بهتر است)

 

طرز تهیه :
اين معجون بسيار راحت است، فقط كافي است تمام مواد را داخل ميكسر بريزيد اما مدت زمان مخلوط كردن بايد كم باشد، فقط در حدي كه مواد با يكديگر ميكس شوند. در قديم خيلي از افراد بدون آنكه از خواص اين معجون آشنا باشند از آن استفاده مي‌كردند. البته معجون سكنجبين كمي مدرنيزه شده است اما براي رفع مشكلات حساسيت بهاره بسيار موثر است.

نكته:

 

درست کردن معجون سکنجبین مخصوص فصل بهار,معجون های مخصوص فصل بهار

شربت سکنجبین ، بهترین شربت برای روزهای پرحساسیت فصل بهار است


براي تهيه معجون‌ها نبايد از يخ استفاده كنيد. البته براي خنك كردن آنها راه‌هاي ديگري هم وجود دارند به عنوان مثال معجون‌ها را براي مدتي در يخچال نگه داريد تا خنك شوند. اگرجزو افرادي هستيد كه طبع گرم دارند و دچار نفخ مي‌شوند، مي‌توانيد سكنجبيني را كه از سركه و نعناع به دست آمده با تخم كاسني و گلاب مخلوط كنيد اما افرادي كه دچار مشكل زخم معده و روده هستند بهتر است دور اين مخلوط به دست آمده را خط بكشند زيرا براي‌شان مضر است. 


معجوني به سبزي بهار
اين معجون سبز به شما كمک می كند تا به جنگ حساسيت‌هاي فصل بهاري برويد.

معجون های مفید برای آلرژی, نکاتی برای درست کردن معجون

معجون سبز برای از بین بردن حساسیت های فصل بهار

 

مواد لازم :

كلم پيچ سبز 6 برگ
خیار یک عدد
كرفس 4 برگ
سيب سبز 2 عدد
ليمو نصف عدد
زنجبيل يك قاشق چاي‌خوري
شكر يك قاشق غذاخوري

 

طرز تهیه :
براي تهيه اين اسموتي فقط كافي است 10 دقيقه از وقت خود را اختصاص به اين كار بدهيد. تمام مواد را در يك مخلوط كن بريزيد و دكمه را بزنيد تا كليه مواد مخلوط‌شوند.


معجون سيب و دارچين

اگر حساسيت شما حالتی نزديك به سرماخوردگي دارد؛ يعني علاوه بر آبريزش بيني دچار عطسه، سرفه و ... مي‌شويد مي‌توانيد اين معجون را امتحان كنيد.

درست کردن معجون های مقوی, معجون های مخصوص فصل بهار

معجون سيب و دارچين برای درمان حساسیت های فصل بهار

 

مواد لازم :

آب زغال اخته يک ليوان
 ماست يوناني نصف ليوان
 چاي سبز يک فنجان
  سيب پخته شده دارچيني يک عدد متوسط

 

طرز تهیه :
ابتدا يك سيب متوسط را پوست كنده و داخل آن را كمي سوراخ كنيد و در سوراخ ايجاد شده دارچين بريزيد. بعد از طي اين دومرحله بايد به مدت 10 الي 15 دقيقه سيب را داخل فر قرار دهيد. وقتي سيب دارچيني آمده شد مي‌توانيد تمام مواد نامبرده را داخل يك ميكسر بريزيد و بگذاريد مواد كاملا با يك ديگر مخلوط شوند. سيب دارچيني يكي از مهم‌ترين مواد اين اسموتي است زيرا براي درمان حساسيت بهاره كه با حالت سرماخوردگي همراه است، مي‌تواند مفيد باشد.


معجون حريره بادام

با اين معجون ديگر خبری از آبريزش بينی نيست.

طرز تهیه معجون های ضد آلرژی,درست کردن معجون های ضد آلرژی

معجون حريره بادام برای از بین بردن آب ریزش بینی

 

مواد لازم :

 * حريره بادام يک ليوان متوسط
پودر نارگيل  يك قاشق مرباخوري
دارچين يك قاشق چاي‌خوري
 * بستني  2 اسكوپ
بلوبري 5 الي 8 عدد
وانيل 8/1 قاشق چاي‌خوري


* حريره بادام: (بهتر است به جاي مخلوط كردن بادام‌ها با شير از آب استفاده كنيد).
* بستني: (بستني از نوع وانيلي باشد بهتر است).

 

طرز تهیه :
بيشتر افراد با طرز تهيه حريره بادام آشنا هستند. بعد از درست كردن حريره بادام مواد ذكر شده را جداگانه در ميكسر مخلوط كنيد. سپس مواد مخلوط شده را به حريره بادام اضافه مي‌كنيم و سپس با يك قاشق همه مواد را هم مي‌زنيم. قبل از مصرف بادام‌ها را امتحان كنيد تا مبادا تلخ باشند.

 

منبع : مجله سیب سبز / bartarinha.ir