مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1401/01/14

3 دستور تهیه فوق العاده برای تهیه مربای چوک بری خوشمزه



مربای چوک بری و گردو, مربای توت وحشی, رسپی مربای چوک بری

رسپی مربا چوک بری

 

طرز تهیه مربای چوک بری خانگی خوشمزه

مربا چوک بری یا توت سیاه وحشی ، یکی از مرباهای فصل پاییز است. از آنجا که چوک بری بافت سفتی دارد برای تهیه مربا  باید از چوک بری کاملا رسیده استفاده شود. 

چوک بری ( به انگلیسی : chokeberry) ، نوعی توت سیاه است که شکل و مزه متنوعی دارد که از نظر خواص هم متفاوت هستند. چوک بری رسیده را در اواسط پاییز برداشت میکنند. میوه های آن گرد و بنفش تیره است و در انواع مربا و مارمالاد و دسر از آن استفاده می شود. 

 

شما میتوانید چوک بری را به صورت یخ زده ، خشک ، پخته ، در ترکیب غذا  و به عنوان دمنوش استفاده نمایید. 

برخی از توت های وحشی طعم تلخی دارند که برای از بین بردن تلخی آن از مقدار بیشتری شکر ( حدود 1.5 برابر )  برای تهیه مربا استفاده می شود.

برای تهیه مربا باید از توت های کاملا رسیده استفاده کنید. 

 

برای از بین بردن سفتی توت ها میتوانید قبل از پخت آن ها را دخل آب جوش بریزید تا نرم شوند. برای بهبود طعم مربا میتوانید از سیب یا میوه ای دیگر در ترکیب آن استفاده نمایید. 

 

مربا چوک بری

مواد لازم مربا چوک بری 

 

توت وحشی    1 کیلو گرم
 شکر 1 کیلو گرم 
آب   نیم لیتر

 

طرز تهیه مربا چوک بری

توت ها را تمیز کنید و برگ و شاخه هایش را جدا نمایید و سپس بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافه اش کشیده شود. 

در قابلمه ای دیگر 1 کیلو شکر و نیم لیتر آب را روی حرارت بگذارید تا شربت به جوش آید و شکر حل شود. 

توت ها را به شربت اضافه کرده و با حرارت کم حدود 3 تا 5 دقیقه بجوشانید و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و حدود 8 – 10 ساعت در یخچال بگذارید بماند. 

از آنجا که چوک بری خیلی سفت است باید از روشی خاص برای تهیه مربای آن استفاده کنید. 

 

بعد از این باید مربا را دوباره روی حرارت بگذارید به نقطه جوش برسانید و سپس به مدت 15 – 20 دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.

این کار را 4 – 5 بار تکرار کنید. 

بعد از خنک شدن مربا را در شیشه های تمیز بریزید و در شیشه را ببندید و در یخچال نگهداری نمایید. 

 

طرز تهیه مربای چوک, طرز تهیه مربای چوک بری, دستور تهیه مربای چوک بری

دستور تهیه مربا چوک بری

 

طرز تهیه مربای چوک بری بدون شکر

توت ها را تمیز کنید و بشویید و بعد از آبکش کردن روی پارچه ای نخی بریزید تا کاملا خشک شود سپس داخل شیشه های استریل را با توت پر کنید. 

آب جوشیده ولرم داخل شیشه ها بریزید تا رویشان را بپوشاند سپس در شیشه ها را ببندید و داخل قابلمه بچینید مقداری آب جوش به قابلمه اضافه کنید و 20 دقیقه بجوشانید تا استریل شود. 

صبرکنید خنک شود و در یخچال نگهداری نمایید. 

 

مربا چوک بری و گردو

مواد لازم مربا چوک بری و گردو 

 

چوک بری     1.5 کیلوگرم
 آب جوش   500 میلی لیتر
شکر  1 کیلو گرم
 گردو خرد شده  250 گرم

 

طرز تهیه مربای چوک بری, دستور تهیه مربای چوک بری, طرز تهیه مربای چوک بری بدون شکر

مربای چوک بری و گردو

 

طرز تهیه مربا چوک بری و گردو

چوک بری را بعد از این که شستید و آبکش کردید با آب جوش در یک ظرف در بسته بگذارید تا صبح روز بعد بماند. آب روی توت را به قابلمه ای دیگر منتقل کرده با شکر به مدت 5 دقیقه روی حرارت ملایم بجوشانید. 

 

توت ها و گردو خرد شده را اضافه کنید و 15 دقیق دیگر بجوشانید و اجازه دهید 3 ساعت استراحت کند و دوباره روی حرارت بگذارید و 15 دقیقه بجوشانید و سپس کنار بگذارید تا کاملا خنک شود و دوباره 15 دقیقه بجوشانید. در قابلمه را بگذارید و 2 ساعت صبر کنید تا کاملا خنک شود و سپس به شیشه منتقل نمایید. 

در صورت تمایل در انتهای پخت می توانید 1 قاشق غذاخوری آبلیمو به مربا اضافه نمایید. 

در صورتی که مربا هنگام پخت کف کرد باید کف آن را جدا کنید. 

 

گردآوری : بخش آشپزی و تغذیه