مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
آموزش تهیه ترشی بندری
- مجموعه: انواع مربا و ترشیجات
تمرهندی |
یک بسته |
موسیر |
50 گرم |
هویج |
3 عدد |
خیار |
3 عدد |
رب انار ترش | 1 لیوان |
بادمجان متوسط | 3 عدد |
سیر | 1 بوته |
کرفس | 3-2 شاخه |
گل کلم | 1 کیلو |
فلفل سبز ریز | 50 گرم |
سیب زمینی ترشی | 0/5 کیلو |
ادویه ترشی |
1 تا 2 قاشق سوپ خوری |
گوجه فرنگی کال | 5 عدد |
آب گوجه فرنگی غلیظ | 1 لیوان |
سبزی معطر خرد شده(نعنا، گشنیز، مرزه، ترخون) | 1 لیوان |
- فلفل های سبز قلمی را با کمی سرکه و نمک بجوشانید تا نرم شود.
- تمرهندی را درون ظرفی ریخته و مقداری سرکه روی آن بریزید و به طور کامل هم بزنید، سپس آن را درون یک صافی بریزید و هسته های آن را جدا کنید.
- گوجه فرنگی ها را به صورت نگینی خرد کنید.
- هویج ها و سیب زمینی ها و سیرها را پوست بـِکـَنید و ریز خرد کنید.
- برگ های کرفس را جدا کنید و آن ها را هم به اندازه هویج خرد کنید.
- خیارها را (بدون پوست گرفتن) خرد کنید و در صافی بریزید؛ مقداری نمک روی آن بپاشید و 3-2 ساعت صبر کنید تا آب اضافی آن برود.
- موسیرهای خشک را به مدت 6- 5 ساعت در آب خیس کنید، 3-2 بار بشویید، ریشه ها و قسمت های زاید آن را بگیرید و به صورت درسته یا ریز شده استفاده کنید.
- بوته های گل کلم را از هم جدا کنید و به طور کامل ریز کنید.
- سبزی های معطر خرد شده ی ترشی را با تمامی مواد بالا مخلوط کنید.
- بادمجان ها را با پوست یا بدون پوست به صورت دلخواه به شکل حبه قند خرد کنید و با کمی سرکه بجوشانید تا نرم شود؛ سپس به همان صورت که داغ است به بقیه مواد اضافه کنید و به طور کامل مخلوط کنید.
- ادویه ترشی ، رب انار، آب گوجه فرنگی غلیظ شده و تمرهندی رقیق شده با سرکه را به مخلوط اضافه کنید.
- مخلوط آماده شده را درون ظرف مخصوص ترشی بریزید و سرکه را به آن اضافه کنید تا روی آن را بپوشاند.
- نمک را هم به میزان دلخواه به ترشی بیفزایید. استفاده از مقدار بیشتری نمک در صورتی که شور نشود، مدت و کیفیت نگهداری ترشی را بیشتر خواهد کرد.