مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/11/19

دستور تهیه 4 نوع آش رژیمی و خوشمزه مخصوص کاهش وزن



آش رژیمی حبوبات, آش حبوبات برای لاغری, آش رژیمی جو دوسر

آش رژیمی مخصوص کاهش وزن  

 

طرز تهیه آش رژیمی ساده و خوشمزه

آش یکی از غذاهای سنتی و پرطرفدار ایرانی است که تنوع بسیار زیادی دارد ، اگر میخواهید هم یک آش خوشمزه بپزید هم یک وعده غذای رژیمی نوش جان کنید با ما همراه شوید. در این مقاله دستور پخت انواع آش رژیمی خوشمزه را به شما آموزش می دهیم

شاید به اندازه تعداد آشپزهای ایرانی دستور پخت های متفاوتی از آش داشته باشیم ، آش یکی از غذاهای پرطرفدار بین ایرانی هاست که در ترکیب آن از انواع حبوبات ، سبزیجات ،  کشک ، رشته آشی ، سیر داغ ، پیاز داغ و نعنا داغ استفاده می شود به همین دلیل سرشار از مواد مغذی و متنوع برای سلامت بدن است. در این مقاله قصد داریم دستور پخت انواع آش رژیمی را به شما آموزش بدهیم تا بتوانید یک وعده غذای رژیمی خوشمزه و مقوی ، بدون عذاب وجدان نوش جان کنید.

 

آش دوغ رژیمی

مواد لازم آش دوغ رژیمی

  

دوغ دو لیتر
 نخود یک پیمانه
برنج یک پیمانه
سبزی خشک چهار پیمانه
پیاز دو عدد
سیر یک عدد کوچک
نعنا  یک قاشق غذا خوری
نمک یک قاشق غذا خوری
تخم مرغ یک عدد
روغن زیتون  یک تا دو قاشق غذا خوری

 

آش رژیمی, طرز تهیه آش رژیمی, دستور تهیه طرز تهیه آش رژیمی

آش دوغ رژیمی

 

طرز تهیه آش دوغ رژیمی

نخود ها را از روز قبل خیس کنید و چند بار آبش را عوض کنید.

قابلمه را تا نیمه آب کنید و روی حرارت بگذارید. 

نخود را به قابلمه اضافه کنید و بپزید.

تخم مرغ ها را در ظرفی دیگر بشکنید و هم بزنید. 

برنج را که از شب قبل خیس کرده اید به تخم مرغ اضافه کنید و هم بزنید. 

برنج و تخم مرغ را در یک قابلمه دیگر بریزیدو روی حرارت بگذارید و دوغ را کم کم اضافه کنید و هم بزنید که نبرد. 

 

وقتی دوغ به جوش آمد ، حرارت را کم کنید و در قابلمه را بگذارید تا برنج بپزد. 

اگر آب قابلمه کم بود میتوانید مقداری آب جوش به آن اضافه کنید.

بعد از این که پخت نخودها کامل شد ، آن ها را به قابلمه برنج اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. 

 

نمک را به آش اضافه کنید. 

پیازداغ ، سر داغ و نعنا داغ را جداگانه با روغن زیتون آماده کنید  و به همراه سبزی ها به آش اضافه کنید و 15 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. 

 

آش رژیمی برای کاهش چربی خون

مواد لازم آش رژیمی برای کاهش چربی خون

برای 5 – 6 نفر

  

لوبیا چیتی  ۱۵۰ گرم
نخود  ۱۰۰ گرم
گندم  نصف لیوان
آب‌ جوش  سه لیوان
قارچ   ۲۵۰ گرم
پیاز  یک عدد
سیب زمینی   یک عدد
سیر  ۲ حبه
گوجه فرنگی  سه عدد
مغز لیمو‌ عمانی  سه عدد
روغن زیتون  پنج قاشق غذا خوری
روغن کنجد  یک قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه، زیره سیاه به مقدار لازم
زنجبیل، دارچین و زعفران به مقدار لازم

 

طرز تهیه آش رژیمی, دستور تهیه طرز تهیه آش رژیمی, آش رژیمی برای کاهش چربی خون

آش رژیمی برای کاهش چربی

 

طرز تهیه آش رژیمی برای کاهش چربی خون

لوبیا چیتی ، نخود و گندم را از شب قبل جداگانه در آب بخیسانید و بپزید. 

پیاز خرد شده را در روغن کنجد تفت د هید و سپس گوجه فرنگی ، سیر ، سیب زمینی و قارچ خرد شده را به پیاز اضافه کرده تفت  دهید. 

حبوبات و گندم پخته شده را به همراه آب جوش به مواد اضافه کنید. 

لیمو عمانی ، روغن زیتون و ادویه ها را هم اضافه کرده و اجازه دهید آش با حرارت ملایم بپزد و غلیظ شود. 

  

آش رژیمی حبوبات

مواد لازم آش رژیمی حبوبات 

 

نخود  1 مشت
جو 1 مشت
 لوبیا قرمز 1 مشت
لوبیا چیتی 1 مشت
 سبوس برنج یا گندم یا جو  نصف قاشق
 پودر پیاز 1 قاشق
 پودر سیر نصف قاشق 
نمک، فلفل سیاه به میزان لازم 
 نعنا خشک 1 مشت
 سبزی آش 200 گرم
روغن نصف قاشق 
 آب جوش 4 کاسه

 

طرز تهیه آش رژیمی حبوبات

حبوبات را از چند روز قبل خیس کنید و چند بار آبش را عوض کید. 

قابلمه ای مناسب را روی حرارت بگذارید ، ادویه ها به جز نمک را به همراه نعنا خشک 30 ثانیه در روغن تفت دهید.

حبوبات را آبکش کرده و به قابلمه  اضافه کنید و 3 دقیقه تفت دید. 

آب جوش را اضافه کرده و وقتی مواد به جوش آمدند ، شعله را کم کرده و در قابلمه را بگذارید تا 2.5 ساعت بپزند.

سبزی آش خرد شده و سبوس را اضافه کنید و اجازه دهید جا بیوفتد. 

برای سرو میتوانید از مقداری کشک برای تزئین روی آش استفاده کنید. 

 

آش رژیمی جو دوسر

مواد لازم آش رژیمی جو دوسر

 برای 8 نفر

 

جو دوسر  یک لیوان
لوبیا چیتی یا قرمز   نصف لیوان
نخود  نصف لیوان
عدس نصف لیوان
سبزی آش  نیم کیلو پاک شده و خرد شده
آرد  ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
پیاز  دو عدد بزرگ
سیر  به مقدار لازم
نعنا خشک  به مقدار لازم
نمک و فلفل  به مقدار لازم
زردچوبه  به مقدار لازم

 

آش رژیمی حبوبات, آش حبوبات برای لاغری, آش رژیمی جو دوسر

آش رژیمی جو

 

طرز تهیه آش رژیمی جو دو سر

حبوبات و جو دو سر را از شب قبل جداگانه خیس کنید و سپس بپزید

جودوسر و حبوبات پخته را با سبزی آش ، نمک ، فلفل و آب در یک قابلمه بزرگ بریزید و بپزید تا جا بیوفتد. 

برای سبزی آش میتوانید از ترکیب تره ، جعفری ، گشنیز ، شوید و اسفناج یا برگ چغندر استفاده کنید. مقدار گشنیز آش هر چه بیشتر باشد طعم خوشمزه تری خواهد گرفت. 

2 – 3 قاشق غذاخوری آرد یا پودر جوانه گندم را با کمی آب سرد مخلوط کنید و به آش اضافه کنید تا لعاب دار شود. 

نیم ساعت آخر ، پیازداغ درست کنید و سیر رنده شده ، زردچوبه ونعنا خشک را به ترتیب اضافه کرده و تفت دهید و به آش اضافه کنید. 

  

مقدار نعنا داغ ، پیاز داغ و سیر داغ هر چه بیشتر باشد ، آش خوشمزه تر می شود ولی اگر میخواهید آشتان رژیمی باشد مقدار کمتری استفاده کنید.

اگر از جو دوسر پرک استفاده می کنید ، کافیست در مرحله آخر آن را به آش اضافه کنید و صبر کنید غلیظ شود. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی