طرز تهیه انواع کباب شاه عباسی
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
طرز تهیه چلوکباب شاه عباسی
کباب شاه عباسی چیست؟
کباب شاه عباسی و کوبیده شاه عباسی از کباب های سنتی اصفهان و یزد است این کباب ضیافتی و مجلسی که از ترکیب گوشت مرغ و گوشت راسته تهیه میشود . برای تهیه کباب شاه عباسی معمولا دو لایه بسیار باریک از گوشت قرمز و گوشت سینه مرغ را میکوبند تا به خورد هم برود و به سیخ میکشند یا این که میتوانید اول گوشت مرغ را به حالت جوجه به سیخ بکشید و با بیفتک کوب به قدری بکوبید که گوشت حالت له شده بگیرد و کاملا روی سیخ به صورت بکدست به هم بچسبد و دو طرفش را با گوشت قرمز چرخ کرده بپوشانید و مدتی در فریزر بگذارید تا سفت شود و از سیخ نریزد سپس کباب نموده و میل نمایید.
کباب شاه عباسی
مواد لازم کباب شاه عباسی
گوشت راسته | 500 گرم |
سينه مرغ | يك عدد |
پياز | دو عدد |
زعفران دم كرده | دو قاشق سوپخوری |
نمك و فلفل | به ميزان لازم |
طرز تهیه کباب شاه عباسی
گوشت راسته را به تکه های 10 * 10 برش بزنید و سپس هر تکه را به صورت نوار های 5 – 7 سانتی متری برش زده و پاشت کارد یا بیفتک کوب نازکشان کنید تا بهتر مزه دار شده و مغز پخت شوند.
سینه مرغ را هم به صورت فیله بلند برش بزنید و ساطوری کنید.
پیازها را رنده کرده در دو کاسه جدا تقسیم کنید.
در یک کاسه گوشت راسته ، نمک و فلفل اضافه کنید.
به کاسه دیگر سینه مرغ ، زعفران ، نمک و فلفل.
روی کاسه هارا پوشانده به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید تا گوشت ها مزه دار شود.
یک نوار از گوشت مرغ و یک نوار از گوشت راسته را بین دو پلاستیک روی هم گذاشته و با بیفتک کوب بکوبید تا به خورد هم بروند و سپس گوشت را به سیخ بکشید به طوری که یک طرف گوشت مرغ و طرف دیگر سیخ راسته باشد.
کباب شاه عباسی را ابتدا روی آتش تند و سپس روی آتش ملایم کباب کنید.
برای تهیه چلوکباب شاه عباسی میتوانید چلو را آماده کرده ، گوجه کبابی و نارنج در کنار کباب سرو کنید. چلوکباب شاه عباسی یک غذای مجلسی و همه پسند است.
جوجه کباب شاه عباسی
مواد لازم جوجه کباب شاه عباسی
گوشت قرمز چرخ کرده | 80 گرم |
پیاز | 1 عدد کوچک |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
فیله مرغ به صورت جوجه | 180 گرم |
نمک | به میزان لازم |
آبلیمو | ا قاشق غذاخوری |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
زعفران | به میزان لازم |
فلفل دلمه خرد شده | به میزان لازم |
پیاز خرد شده | به میزان لازم |
طرز تهیه جوجه کباب شاه عباسی
سینه مرغ را مانند جوجه کباب تکه کنید و با مقداری نمک ، آبلیمو ، روغن زیتون ، زعفران ، فلفل دلمه و پیاز مخلوط نموده رویش را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید مزه دار شود.
گوشت قرمز را مانند گوشتی که برای کوبیده آماده میکنید با نمک ، پیاز رنده شده و فلفل مخلوط کرده ورز دهید و رویش را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در یخچال بگذارید.
جوجه را به سیخ بکشید سپس روی تخته کار گذاشته با دست به زمین بفشارید و با چاقو یا بیفتک کوب جوجه ها را بکوبید تا سطحشان یکدست شود و جوجه ها به حالت یک تکه روی سیخ قرار بگیرند انگار که گوشت کوبیده را به سیخ کشیده اید.
سپس روی جوجه ها را با گوشت چرخ کرده کاملا یکدست بپوشانید و با دست کاملا صاف کرده بفشارید تا به هم بچسبند و رویش را با کارد به صورت عمودی خط بیندازید.
سیخ کباب را به مدت 20 دقیقه در فریزر بگذارید و سپس روی شعله ملایم کباب کنید.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی