مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

طرز تهیه نان سیر بندر ترکمنی ها



فرقی نمی‌کند کجای شمال این سرزمین باشید. وقتی دریا باشد و سیر، می‌توانید یک غذای خوشمزه یا یک نان لذیذ درست کنید. مردم ترکمن نان‌های مختلفی دارند که یکی از آنها نان سیر با روغن محلی است. نانی که خیلی سریع درست می‌شود و مخصوص روزهای سرد زمستان است.

 

پخت نان سیر,درست کردن نان سیر

نان سیر با روغن محلی یکی از نان های محلی بندر ترکمن است


مواد لازم برای 4 نفر :

 آرد گندم 1 پیمانه
 آب 1 لیوان
 روغن محلی آب شده 1 پیمانه
 سیر  1 بوته
نمک 2 قاشق چایخوری


طرز تهیه نان سیر ترکمنی:
آرد را در ظرفی بریزد و با روغن و آب مخلوط کنید؛ تا جایی که آرد به دست نچسبد.
حالا سیر خرد شده را روی آن بریزد و با دست، خوب ورز دهید.

نمک را اضافه کنید و دوباره خمیرتان را ورز دهید.
خمیر را بگذارید سه ساعت در فضای آشپزخانه بماند.

بعد از سه ساعت، به اندازه یک پرتقال از خمیرتان بردارید و آن را با وردنه صاف کنید.

کف یک تابه صاف و نچسب کمی آرد و روغن بریزید و آن را روی حرارت بگذارید. حالا خمیرتان را روی آن بکشید و وقتی یک طرف آن طلایی شد، طرف دیگر را روی حرارت بگذارید.

نکاتی برای تهیه نان سیر :
ترکمن‌ها این نان را در تنور خانگی درست می‌کنند. اگر تنور ندارید، می‌توانید آن را در تابه های صاف هم درست کنید.

 

منبع : مجله آشپزی مثبت - bartarinha.ir