مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
سس سفید (سس قارچ)
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
سس سفید سسی است که از ترکیب کره، آرد و شیر تهیه میشود. در آشپزی فرانسوی سس بشامل (به فرانسوی Béchamel )، سس سفید نامیده میشود.
نحوه تهیه این سس به این طریق است که کره و آرد تا حدی که رنگ آن تغییر نکند حرارت داده میشود و پس از آن شیر را اضافه کرده تا کشدار شده و حالت سس پیدا کند. علاوه بر این، ممکن است خامه نیز به آن اضافه شود ولی الزاماً افزودن خامه لازم نیست.
این سس در برخی انواع غذاهای گوشتی، ماکارونی مانند کاربونارا و انواع مختلف دیگر غذا و سوپ استفاده میشود.
سس قارچ هم همانند سس سفید است فقط به آن تکههای قارچ اضافه مینمایند که در کنار غذای گوشتی مثل استیک و همبرگر و مرغ از آن استفاده میشود. نکته حائز اهمیت کالری بالای این دو نوع سس به دلیل وجود خامه و کره در آن میباشد. همچنین به دلیل وجود اسیدهای چرب اشباع موجود در آنها استفادهشان در بیماران قلبی و بیماران دارای فشار خون، افراد دیابتی توصیه نمیشود.
این سس لذیذ، طعم دهندهٔ بسیاری از غذاها مانند لازانیا و سوفله می باشد و شباهت بسیار زیادی به سس بشامل دارد. تفاوت عمده این سس با سس بشامل این است که در این سس آرد را تفت نمی دهیم. سس سفید از جمله سس هاییست که داشتن آن در یخچال همیشه لازم است. پس از آماده شدن اضافه این سس را می توان در یخچال تا چند روز نگهداری کرد و برای تعداد زیادی از غذا ها استفاده نمود.