طرز پخت حلوای هویج، یک دسر سالم و خوشمزه برای تمامی فصول
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
پخت حلوا هویج به روش های متفاوت :
طرز تهیه ساده ترین روش پخت حلوا هویج :
طرز تهیه حلوا هویج :
هویج | 500 گرم 6 عدد متوسط |
شکر | 1 لیوان |
آب | نصف لیوان |
گلاب | یک چهارم لیوان |
آرد سفید | 1 لیوان |
روغن مایع | نصف لیوان |
زعفران دم کرده | به میزان دلخواه |
طرز تهیه حلوا هویج :
هویج را بشویید و با مقداری آب به خوبی بپزید زمانی که از حرارت افتاد همراه شکر، آب، گلاب، زعفران، داخل مخلوط کن میکس کنید.
اکنون آرد را الک کنید و 6-7 دقیقه روی حرارت کم تفت بدهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و تغییر رنگ ندهد. بعد از تفت دادن آرد را الک کنید و داخل همان قابلمه بریزید و روغن را اضافه کنید تا آرد به خوبی با روغن مخلوط شود. سپس پوره ی هویج را طی دو مرحله به مواد اضافه کنید و تند هم بزنید که گلوله گلوله نشود و خوب مخلوط کنید تا خودش را کاملا بگیرد و بتوانید آن را راحت گهواره کنید. دقت کنید این حلوا را روی حرارت کم بپزید. می توانید از آرد نانوایی یا آرد قنادی استفاده کنید.
طرز تهیه حلوا هویج شیرازی :
مواد لازم حلوا هویج شیرازی :
هویج | 500 گرم |
* شکر | 2 پیمانه |
آرد گندم | سه چهارم پیمانه |
آرد برنج | یک چهارم پیمانه |
روغن | سه چهارم پیمانه |
کره | 50 گرم |
گلاب | یک چهارم پیمانه |
آب | سه چهارم پیمانه |
زعفران | حدود 3 قاشق غذاخوری |
* شکر (اگر هویج هایتان خیلی شیرین است می توانید از شکر کمتری استفاده کنید)
مواد لازم برای تزیین :
بیسکویت پودر شده | 240 گرم |
کره | 120 گرم |
طرز تهیه حلوا هویج شیرازی :
برای درست کردن شربت، شکر و آب را روی حرارت بالا در قابلمه بریزید تا جوش بیاید و شکر حل شود. سپس گلاب و زعفران را اضافه کنید. روی حرارت پایین 1 دقیقه روی گاز بماند و آن را فعلا کنار بگذارید.
هویج ها را بشویید و با آب بپزید می توانید آن ها را چند تکه کنید تا زودتر پخته شوند. بعد خوب له و پوره کنید طوری که که کاملا یکدست شوند. از غذا ساز برای این کار استفاده کنید. اگر هویج ها خوب پوره نشدند مقداری شربت آماده شده به آن اضافه کنید تا راحت تر پوره شوند.
در یک قابلمه دیواره بلند آرد گندم را الک کنید و با حرارت کم 10 دقیقه تفت بدهید. سپس آرد برنج را روی آن الک کنید و حدود 5 دقیقه تفت بدهید. دوباره هر دو آرد را با هم الک کنید و داخل قابلمه برگردانید.
کره و روغن را به آردها اضافه کنید و آرام هم بزنید تا خوب مخلوط شوند. اکنون شربت را به آرامی در چند مرحله اضافه کنید و هم بزنید تا خوب ترکیب شود. پوره هویج را اضافه کنید و انقدر هم بزنید تا حلوا از دیواره قابله جدا شود و بعد حلوا را گهواره کنید.
برای کراست، کره به دمای محیط رسیده و بیسکویت پودر شده را خوب ترکیب کنید. حتی می توانید کره را آب کنید و با بیسکویت های پودر شده مخلوط کنید.
کراست را بین قالب ها تقسیم کنید و خوب خوب فشرده و صاف کنید. سپس حلوا را روی آن بریزید و حلوا را خوب تو قالب فشرده کنید و سطح روی آن را صاف کنید.
برای چند ساعت داخل یخچال بگذارید تا خوب ببندد و بعد از قالب در بیاورید و هر وقت کمی یخ آن باز شد آن را تزیین کنید.
حلوا هویج نسبت به دیگر حلواها چسبنده است نگران نباشید.
نکات مهم برای تهیه حلوا هویج :
• حتماً قبل و بعد از تفت دادن آردها حتما آنها را الک کنید.
• می توانید آرد برنج را حذف و به همان میزان، آرد گندم اضافه کنید.
• می توانید از پودر هل در تهیه شربت حلوا استفاده کنید.
• می توانید به جای کره از روغن استفاده کنید در این صورت کره حذف می شود و روغن کلا یک پیمانه می شود، اما دقت کنید 1 چهارم از روغن را برای کراست استفاده کنید.
• هویج را خوب و کامل میکس کنید. هرگز از رنده استفاده نکنید، داخل حلوا مشخص می شود و جلوه ی خوبی ندارد.
• این حلوا برای ماسوره زدن و قالب زدن بسیار عالی است چون بافت بسیار نرم و لطیفی دارد.
• اما برای ریختن داخل قالب خیلی راحت نیست ولی اگر مانند من اصرار بر این کار دارید، برای این کار وقتی مواد را داخل قالب ریختید، حلوا را برای مدت حداقل یک ساعت داخل فریزر بگذارید تا کاملاً منجمد شود و سپس قبل از اینکه نرم شود از داخل قالب بیرون بیاورید و صبر کنید تا نرم شود و بعد آن را سرو کنید.
• برای ریختن در قالب، حتما قالب را چرب کنید.
• برای استفاده از قالب بهتر است از قالب های سیلیکونی استفاده کنید.
طرز تهیه حلوا هویج ارومیه ای :
مواد لازم برای حلوا هویج ارومیه :
هویج | 500 گرم |
شکر | 200 گرم |
شیره انگور | 100 گرم |
گردو | 30 عدد |
گلاب | 4 قاشق غذاخوری |
پودر هل | 1 قاشق مرباخوری |
دستور پخت حلوای هویج ارومیه :
برای تهیه حلوای هویج ارومیه ای ابتدا هویج ها را بشویید و سپس پوست آن را خیلی نازک بگیرید. سپس هویج ها را با رنده درشت، در یک قابلمه بزرگ رنده کنید. سپس شکر را به قابلمه اضافه کنید.
اکنون هویج رنده شده و شکر را به خوبی مخلوط کنید و حدود 1 ساعت بگذارید تا هویج آب بیندازد. در ادامه قابلمه را روی حرارت ملایم قرار بدهید و اجاره بدهید هویج ها آب بیندازد و آب اضافی آن کامل تبخیر شود.
در این مرحله شیره انگور را به قابلمه اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا شیره هم سفت شود و به طور کامل به خورد هویج ها برود. پس از اینکه شیره به خوبی غلیظ شد و حلوا جمع شد، پودر هل را اضافه کنید.
سپس گردوهای خرد شده را داخل حلوا بریزید و هم بزنید. وقتی خوب هم خورد و تفت داده شد، گلاب را اضافه کنید. وقتی بوی گلاب خارج شد، شعله را خاموش کرده و بگذارید تا خنک شود. حلوا را در ظرف مناسب سرو کنید.
طرز پخت حلوا هویج و شیر :
مواد لازم حلوا هویج و شیر :
آرد | 1 پیمانه |
شکر | 1 پیمانه |
روغن | یک دوم پیمانه |
گلاب | یک چهارم پیمانه |
کره | 50 گرم |
هویج | 300 گرم |
شیر | 2 پیمانه |
هل | 1 قاشق چایخوری سرخالی |
زعفران | کمی |
طرز تهیه حلوا هویج و شیر :
برای تهیه ی حلوا هویج و شیر، ابتدا هویج را داخل شیر بپزید و سپس با غذاساز، گوشتکوب برقی یا میکسر پوره کنید.
داخل تابه یا قابلمه ای مناسب منتقل کنید روی حرارت قرار بدهید. سپس شکر، گلاب، هل و زعفران را اضافه کنید. شکر که حل شد شعله را خاموش کنید.
آرد را مقداری تفت بدهید فقط تا حدی که خامی آن گرفته شود.
داخل ظرفی کره و روغن را قرار بدهید تا زمانی که کره ذوب شد آرد را الک کنید و سپس مخلوط هویج را اضافه کنید.
تا حدی هم بزنید که حلوا داخل ظرف جمع شود.
اگر می خواهید آن را با قیف و ماسوره تزیین کنید. برای ماسوره زدن آن را کمی زودتر بردارید که خیلی سفت نشود و ترک بردارد. در حین کار، باقیمانده ی مواد را روی بخار کتری و یا سماور قرار بدهید تا گرم بماند و سفت نشود.
گردآوری : بخش آشپزی