دوست دارید باقالاپلو خوشمزه و به سبک رستورانی بپزید؟
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
روش پخت باقالی پلو
طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه :
مواد لازم برای باقالی پلو با ماهیچه:
گوشت ماهیچه تازه | 2 عدد |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 1-2 حبه |
نمک، فلفل، زردچوبه | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
چوب دارچین | به مقدار لازم |
برنج | 3 پیمانه |
باقالی | به مقدار لازم |
شوید | به مقدار لازم |
طرز تهیه باقلا پلو با ماهیچه:
برای طرز تهیه ی باقالی پلو با ماهیچه، ابتدا پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن داخل قابلمه ای تفت بدهید سپس سیر را ریز خرد کنید و به پیاز اضافه کنید و کمی تفت بدهید سپس ماهیچه ها را به آن اضافه کنید و کمی تفت بدهید. سپس فلفل و زردچوبه و چوب دارچین را به آن اضافه کنید در قابلمه را بگذارید. و اجازه بدهید با شعله ی ملایم به آرامی بپزند.
زعفران را به آن اضافه کنید، و بگذارید تا ماهیچه ها کاملا بپزند.
در 1 ساعت آخر پخت نمک را به ماهیچه اضافه کنید و سپس به سراغ پخت باقالی پلو بروید، آب را داخل قابلمه بریزید و اجازه بدهید آب بجوش بیاید، سپس برنج و باقالی ها را داخل آب برنج بریزید و نمک و شوید را به آن اضافه کنید، زمانی که برنج کمی نرم شد و هنوز مغز آن کمی سفت بود آن را آبکش و داخل قابلمه را کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظر را قرار بدهید.
بعد برنج و باقالی ها را داخل آن بریزید و همه ی برنج را در وسط قابلمه جمع کنید چند سوراخ روی آن بزنید و در پایان مقدار کمی زعفران آبکرده و روغن روی آن بریزید و دمکنی را با در قابلمه قرار بدهید زمانی که بخار افتاد شعله را کم کنید.
پس از پخت باقالی پلو و خوراک ماهیچه را به صورت جدا بکشید. و سرو کنید.
* می توانید به خوراک ماهیچه مقداری رب گوجه ی سرخ شده اضافه کنید و اجازه بدهید حدود نیم ساعت با آن بپزد.
* اگر از رب استفاده نکردید زعفران آن را بیشتر کنید. تا رنگ خوراک شما زرد باشد.
طرز تهیه باقالی پلو با مرغ مجلسی :
مواد لازم باقالی پلو با مرغ برای 5 نفر :
برنج | 3 پیمانه |
باقلا | 1 و نیم پیمانه |
شوید تازه و یا خشک | 1 پیمانه |
زعفران دمکرده | به مقدار لازم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار لازم |
مرغ | نیم کیلو |
پیاز | 1 عدد متوسط |
سیر | 2 حبه |
طرز پخت باقالی پلو با مرغ مجلسی :
برنج را بشویید و بخیسانید. پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا سبک شود سپس سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و با هم تفت بدهید تا طلایی شوند. آن ها را از روغن خارج کنید.
پوست مرغ را جدا کنید تکه های مرغ را نمک بزنید و در همان روغن سرخ کنید.
وقتی هر دو طرف مرغ طلایی شد، پیاز و سیر خرد شده، نصف قاشق چایخوری زعفران و فلفل سیاه و نمک را به آن اضافه کنید. مقداری آب به ظرف اضافه کنید و در ظرف را بگذارید. زمانی که آب آن جوش آمد، اجازه دهید 2 ساعت روی حرارت کم بپزند.
به میزان لازم آب را در قابلمه ای دیگر به جوش آورده برنج را اضافه کنید و صبر کنید دوباره آب به جوش بیاید سپس باقلاها را اضافه کرده و اجازه دهید با هم باقلا 5 تا 6 دقیقه بجوشند.
بعد از این که مغز برنج کمی خام بود و اطراف آن کمی نرم شد، آن را آبکش کنید.
کف قابلمه ای که می خواهید برنج را دم بگذارید کمی روغن بریزید و ته دیگ مورد نظرتان را کف قابلمه بچینید.
یک لایه برنج و یک لایه شوید را درون قابلمه بریزید و این کار را ادامه دهید تا مواد تمام شود. روی آن مقداری زعفران آبکرده بریزید و قابلمه را روی حرارت متوسط بگذارید و در قابلمه را با دم کنی بپوشانید و 5 دقیقه صبر کنید تا بخار کند. شعله را کم کرده و 40 تا 45 دقیقه اجازه دهید برنج دم بکشد.
برای تزئین برنج می توانید مقداری از برنج را با زعفران دم شده مخلوط کنید و به همراه تکه های مرغ روی دیس برنج را تزئین کنید.
نکاتی برای تهیه ی باقالی پلو :
• برای تهیه ی باقالی پلو، هرگز باقالی ها را جداگانه نپزید و بعد به برنج اضافه کنید. بلکه باقالی ها را باید با برنج، داخل آب جوش آمده بریزید و زمانی که مغز برنج کمی سفت بود و اطراف آن نرم بود، شوید خشک را داخل آن بریزید و هم بزنید و آن را آبکش کنید.
• می توانید پس از آبکش کردن برنج و باقالی ها در زمان ریختن داخل قابلمه به صورت لایه ای از شوید خشک و یا شوید تازه بین آن بریزید.
• استفاده از زعفران در باقالی پلو، طعم آن را بی نظیر می کند.
• باقالی پلو را می توانید داخل آب گوشت و آب مرغ به صورت دمپختی بپزید.
• برای خوشمزه شدن باقالی پلو، از برنج ایرانی استفاده کنید.
گردآوری: بخش آشپزی