مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/05/05

دستور پخت کیک اسفنجی گردویی



طرز تهیه کیک اسفنجی گردویی

 

کیک اسفنجی گردویی یکی از پرطرفدارترین کیک هایی است که می توانید آن را با کمی دقت و حوصله به راحتی بپزید. این کیک را می توانید به شکل کاکائویی و یا ساده و حتی زبرا بپزید.

کیک گردویی :

مواد لازم برای کیک گردویی :

 تخم مرغ  4 عدد
 آرد  یک و نیم پیمانه
 پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری 
 شیر نصف پیمانه 
روغن  نصف پیمانه 
 شکر 1 پیمانه 
 بکینگ پودر 1 قاشق مرباخوری 
 گردو  1 لیوان

 

طرز تهیه کیک گردویی :

برای پخت کیک گردویی، ابتدا تخم مرغ ها را در دمای محیط قرار بدهید و پس از اینکه به دمای محیط رسیدند آن را با شکر حدود ده دقیقه هم بزنید تا سفید و سبک شوند (این نکته خیلی مهم است) بعد روغن و شیر اضافه کنید فقط چند ثانیه با دور کم همزن هم بزنید، فقط در حد مخلوط شدن باشند.

 

مرحله بعدی آرد و پودر کاکائو و بکینگ پودر را 3 بار الک کنید بعد در چند مرحله به مایع کیک اضافه کنید، با کاردک آروم و دورانی هم بزنید (این مرحله هم خیلی مهم است برای بافت کیک) مواد که مخلوط شد گردوها را اضافه کنید مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شوند، قالب را خوب چرب کنید.

 

اگر قالبتان صاف است دیوارهای آن را چرب نکنید، فقط کف قالب را چرب کنید فر از قبل گرم کنید و مدت 45 دقیقه در دمای 180 درجه قرار بدهید. اگر کیک شما دور آن و کمی روی آن تغییر رنگ داشت آن را با خلال دندان تست کنید و اگر پخته بود آن را زودتر خاموش کنید. در حین پخت تا نیم ساعت اول در فر را به هیچ عنوان باز نکنید.

 

بعد از اینکه کیک اسفنجی خنک شد از قالب جدا کنید و بعد از سرد شدن با  سس پاتیسیر، یا سس گاناش آن را تزیین کنید.

 

سس پاتیسیر:

طرز تهیه ی سس پاتیسیر

 

مواد لازم برای سس پاتیسیر کیک :

شیر 2 لیوان
آرد الک شده 3 قاشق غذاخوری
شکر 3 قاشق غذا خوری سرپر

 

طرز تهیه سس پاتیسیر :

ابتدا شیر و شکر را با هم مخلوط کنید و روی حرارت گاز قرار بدهید، مواد را خوب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود بعد، آرد را کم کم اضافه کنید، مواد را 20 دقیقه هم بزنید تا مثل فرنی شود. سپس اگر آرد کمی گوله ای شد سس پاتیسیر را از صافی عبور بدهید تا صاف و یکدست شود.

 

طرز تهیه کیک اسفنجی گردویی با پلوپز :

پخت کیک گردویی با پلوپز

 

مواد لازم برای کیک گردو :

 تخم مرغ  4 عدد
 وانیل یک چهارم قاشق چایخوری 
 شکر 1 پیمانه 
شیر ولرم   نصف پیمانه
 روغن مایع  نصف پیمانه
 آرد 2 پیمانه 
 بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری 
 گردو نصف پیمانه 

 

طرز تهیه کیک گردویی اسفنجی :

برای تهیه ی کیک اسفنجی گردویی، ابتدا اجازه بدهید تخم مرغ ها به دمای محیط برسند سپس آن ها را با شکر و وانیل حسابی هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود.

 

پس از آن شیر ولرم و روغن مایع را به آن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن هم بزنید. اکنون آرد و بکینگ پودر را روی مواد الک کنید و با هم زن با دور کم در حد مخلوط شدن، مخلوط کنید. گردوهای ریز خرد شده را اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.

 

داخل پلوپز را چرب و آرد پاشی کنید. مواد کیک داخل پلوپز بریزید. و روی آن دمکنی قرار بدهید و اجازه بدهید به آرامی بپزد. اگر پلوپز دیجیتالی دارید لازم به دم کنی نیست و روی برنامه ی کیک پزی قرار بدهید.

 

اگر تفلون پلوپز شما خراب شده است حتما کف آن کاغذ روغنی قرار بدهید و چرب کنید و بعد آرد پاشی کنید.

 

بعد از پخت هم کمی صبر کنید تا کیک خنک شود و حدود ده دقیقه بعد آن را خارج کنید و سپس روی آن را با سس کارامل یا شکلات یا پودر قند و گردو و هر چیزی که دوست داشتید تزیین کنید.

 

این دستور پخت را می توانید داخل قالب و در فر هم بپزید.

با همین دستور می توانید 2 قاشق از آرد کم کنید و به جای آن پودر کاکائو بریزید تا کیک شکلاتی داشته باشید.

 

حتی می توانید نیمی از آن را کاکائو بریزید و نیمی ساده و به شکل کیک زبرا داخل پلوپز یا قالب بریزید.

 

برای پخت کیک حتما باید از آرد مرغوب و بکینگ پودر و وانیل تازه استفاده کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی