مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/04/29

طرز تهیه پیتزا



 

طرز تهیه ی انواع پیتزا

 

شما به راحتی می توانید انواع پیتزاها و خمیر آن را در منزل تهیه کنید و سالم بودن آن اطمینان حاصل کنید و حتی باب میل خود مواد آن را تغییر بدهید. در ادامه با چند روش پخت آن آشنا شوید.

 

مواد لازم برای خمیر پیتزا :

آرد تقریبا   350 گرم
آب  1 پیمانه 
 مخمر فوری 1 قاشق غذاخوری 
 روغن 3 قاشق غذاخوری 
نمک  1/2 قاشق چایخوری 

 

مواد لازم برای پیتزا مخلوط :

ژامبون ریز شده 500 گرم
سوسیس خرد شده 500 گرم
پنیر پیتزا 500 گرم
فلفل دلمه ای 2 عدد
قارچ 200 گرم 
آویشن به مقدار لازم 

 

طرز تهیه خمیر پیتزا :

آرد را به همراه مخمر فوری و نمک با هم خوب مخلوط کنید سپس روغن و آب را کم کم اضافه کنید و مخلوط کنید، میزان آب و آرد بستگی به آردتان دارد که آرد چه میزان آب جذب می کند. باید خمیرتان به گونه ای باشد که بسیار لطیف باشد و به دست شما نچسبد. زمانی که مواد خوب مخلوط شدند و خمیر مورد نظرتان بدست آمد خمیر و از ظرف خارج کنید و روی یک سطح صاف را آرد پاشی کنید و به مدت 10 دقیقه آن را ورز بدهید (به این صورت که خمیر را با کف دست باز کنید و خمیر که باز شد آن را ببندید، به مدت 10 دقیقه این کار را ادامه بدهید) بعد از ورز دادن خمیرتان را کامل ببندید و جمع کنید یعنی این که هیچ جای آن درز و باز شدگی نداشته باشد. آن را به صورت چانه ای بزرگ درست کنید.

 

خمیرتان را داخل یک ظرف بزرگ بگذارید (زیرا حجم آن 2 برابر می شود) در آن را ببیندید و آن را در محیطی گرم به مدت 1 ساعت یا بیشتر قرار بدهید تا حجم خمیرتان دو برابر شود.

 

طرز تهیه سس پیتزا :

نصف فلفل دلمه ای، 2 حبه سیر و حدود 3-4 عدد گوجه فرنگی پوست گرفته شده و 1 قاشق غذاخوری سرکه را داخل  غذاساز بریزید تا خوب مخلوط شوند بعد مواد را با 4 قاشق غذاخوری روغن و نمک و فلفل مخلوط کنید و روی شعله قرار بدهید تا به غلظتی که می خواهیم برسد (غلظت باید کمی رقیق تر از رب باشد).

 

اجازه بدهید سس سرد شود.

 

پخت پیتزا در خانه

 

طرز تهیه پیتزا مخلوط :

بعد از گذشت زمان مورد نیاز برای خمیر، کف سینی فر را چرب کنید و خمیر را نازک روی سینی فر پهن کنید. زیرا بعد از پخت خمیر پف می کند. بعد از اینکه پهن کردید روی آن مقداری چنگال بزنید و بعد از سس آماده شده روی خمیر بریزید و روی آن پهن کنید.

 

مقداری پنیر پیتزا بریزید و بعد از آن ژامبون های خرد شده بریزید به صورتی که یک لایه روی خمیر را بپوشانید و بعد از آن قارچ های ورقه را بچینید و سوسیس های حلقه ای را بچینید و بعد مقداری فلفل دلمه ای بریزید. میزان فلفل دلمه ای نباید زیاد باشد.

 

و در پایان مقدار زیادی پنیر پیتزا روی آن بریزید و داخل فر از قبل گرم شده قرار بدهید و دمای فر را روی 170 قرار بدهید. زمانی که خمیر پیتزا پخت زیر آن را خاموش کنید و شعله ی بالایی را روشن کنید تا روی آن به میزان دلخواه سرخ شود. و در پایان روی آن آویشن و سس بریزید و میل کنید.

 

* میزان مواد لازم را به سلیقه ی خودمی توانید کم یا زیاد کنید. بعضی افراد پر قارچ دوست دارند یا دوست دارند ژامبون و یا سوسیس آن بیشتر باشد.

 

نکاتی برای پخت پیتزا در خانه

 

برای تهیه ی پیتزا مخصوص از کالباس و فلفل دلمه ای و قارچ و گوشت چرخ کرده و پنیر پیتزا استفاده کنید. به همان روش بالا با این تفاوت که یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و بعد گوشت چرخ کرده به آن اضافه کنید و مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید. و بعد از پخت گوشت ها، خمیر را روی سینی پهن کنید و از سس روی آن بزنید و بعد از آن پنیر را روی آن بریزید و یک لایه گوشت روی آن قرار بدهید و پس از آن کالباس و بعد قارچ های حلقه ای را روی آن قرار بدهید و فلفل دلمه ای را روی آن بریزید. در پایان روی آن را پنیر پیتزای فراوان بریزید.

 

و داخل فر از قبل گرم شده با دمای 170 درجه قرار بدهید. و پس از پخت نان گریل رو را روشن کنید.

 

برای تهیه ی پیتزا گوشت مانند پیتزای مخصوص عمل کنید با این تفاوت که کالباس را حذف کنید.

 

برای تهیه ی پیتزا مرغ، مرغ را با پیاز و نمک و فلفل و زردچوبه بپزید و پس از پخت آن را ریش کنید و مانند دستور پیتزا گوشت بپزید با این تفاوت که به جای گوشت از مرغ استفاده کنید.

 

* می توانید به سلیقه ی خود روی پیتزاها از ذرت های بخارپز و زیتون یا گوجه فرنگی استفاده کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی