مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

آشنایی با مواد غذایی سرشار از آهن



 

آهن مواد غذایی,میزان آهن مواد غذایی

کاکائو بیشتر از گوشت قرمز آهن دارد

 

توصیه های بین المللی بر این است که زنان بین ۱۹ تا ۵۰ سالگی روزانه ۱۸ میلی گرم آهن دریافت کنند. البته این میزان مصرف باید در میان گیاه خواران بیش از ۳۲ میلی گرم باشد.

 

مواد غذایی که بیشتر از گوشت قرمز آهن دارند

فقر آهن شایع ترین اختلال تغذیه ای، بخصوص در بین زنان است و البته تنها راه حل آن مصرف گوشت قرمز نیست، در اینجا ۷ نوع ماده غذایی غنی که به اندازه گوشت قرمز یا حتی بیشتر از آن آهن دارند، معرفی شده است.

 

لوبیا سفید: خوردن یک فنجان و نیم کنسفر لوبیا سفید، در هر وعده ۴ میلی گرم آهن به بدن می رساند. لوبیا همچنین یک نیروگاه تغذیه ای برای رساندن پروتئین و فیبر به بدن است. مصرف این ماده غذایی منجر به کاهش کلسترول و کنترل بهتر قند خون می شود. به طور کلی دو نوع آهن هم و غیر هم وجود دارد. هم در مواد غذایی گوشتی موجود بوده و جذب آن بیشتر از غیر هم است که بیشتر در گیاهان یافت می شود. برای جذب آهن لوبیا سفید، می توانید آن را با ویتامین ث مصرف کنید.

 

اسفناج: یک فنجان اسفناج پخته شده چیزی حدود ۳ و نیم میلی گرم آهن به بدن می رساند. اسفناج همچنین منبع خوبی از ۲۰ ماده معدنی و ویتامین دیگر است. اسفناج را نیز باید به همراه مرکبات مصرف کرد تا ماده معدنی آن بیشتر جذب بدن شود.

 

دانه های چیا: این دانه ها سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ هستند و البته یک دلیل دیگر برای مصرف آنها وجود دارد و این که منبع خوبی از آهن نیز محسوب می شوند. دانه های چیا در هر ۱ اونس ( تقریبا 30 گرم )، حدود ۲ میلی گرم آهن دارند ضمن این که منبع خوبی از فیبر محلول هستند و به فرایند هضم دستگاه گوارش نیز کمک می کنند.

 

کاکائو و پودر کاکائو: فقط ۳ اونس ( تفریبا 85 گرم )، کاکائو یا پودر آن، ۷ میلی گرم آهن به بدن می رساند. این مقدار البته غیر هم است، اما کاکائو سرشار از فلاونوئیدها برای ترویج سلامت قلب نیز محسوب می شود و منیزیم موجود در آن سلامت مغز را به همراه دارد.

 

زردچوبه: زردچوبه ادویه‌ ای سرشار از آهن است. در واقع در هر گرم زردچوبه ۰٫۶ میلی گرم از این ماده معدنی وجود دارد.

 

عدس: در هر ۱۰۰ گرم این حبوبات ۱٫۵ و ۳ میلی گرم آهن وجود دارد. به علاوه باید بدانید که این مواد غذایی سرشار از قندهای پیچیده و فیبر است. عدس، چربی ندارد و این یک مزیت بزرگ است. برای جذب آهن موجود در عدس، علاوه بر اضافه کردن لیمو ترش به آن می توان از جعفری نیز استفاده کرد.

 

آویشن: این گیاه معطر و خوش طعم، سرشار از آهن است و در هر ۱۰ گرم آن ۱۲ میلی گرم آهن وجود دارد. علاوه بر آویشن، جعفری نیز سرشار از این ماده است. در هر ۱۰۰ گرم جعفری حداقل ۳٫۸ میلی گرم آهن وجود دارد.

 

منبع: avayesalamati.com