مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

آشنایی با خواص عسل شوید



خواص عسل شوید و کاربردهای دارویی آن

عسل شوید یکی از معطرترین انواع عسل‌ها است که خواص دارویی و درمانی فراوانی دارد. مهم ترین خواص عسل شوید عبارتند از: کاهش چربی خون، افزایش شیر مادران شیرده، بهبود دردهای مفصلی، کمک به خواب آرام شبانه، تقویت معده و افزایش نیرو و قوای جسمانی.

 

گیاه شوید یکی از سبزی های پرخاصیت با ارزش غذایی بالا و خواص درمانی است که البته به دلیل طعم و عطر خاص، طرفداران بسیاری دارد. این گیاه دارای برگ هایی سوزنی و گل‌های چتری سفید تا زرد با دانه های ریز است. گل های زرد طلائی این گیاه به صورت گل آذین در انتهای شاخه های اصلی و فرعی آن قرار دارند و زنبورداران از اواخر تیر ماه تا اواخر مرداد ماه با رها کردن زنبورها در مزارع زیر کشت این سبزی، اقدام به تولید و جمع آوری شهد این گل ها و تولید عسل شوید می کنند. خواص عسل شوید برگرفته از خواص شوید است. در ادامه با خواص عسل شوید و کاربردهای دارویی آن آشنا می‌شوید. 

 

عسل شوید باعث کاهش کلسترول و تری گلسرید خون می شود

 

فواید درمانی و خواص عسل شوید

شوید دارای طبعی گرم و خشک است و بنابراین عسل تهیه شده از این گیاه نیز طبع گرمی دارد. برخی از مهم ترین خواص این عسل معطر، عبارتند از:

 

۱. خاصیت آرامبخش

عسل شوید حاوی ویتامین های گروه ب و فلاونوئید است. این مواد ترشح آنزیم‌ها و هورمون هایی را تحریک می کنند که خاصیت آرامبخش و خواب آور دارند. بنابراین یکی از مهم ترین خواص عسل شوید، ایجاد آرامش و کمک به خواب آرام و راحت شبانه است. 

 

۲. کاهش چربی خون

یکی دیگر از خواص عسل شوید کاهش کلسترول و تری گلسرید خون است. مصرف این عسل برای بیماران مبتلا به چربی خون بالا بسیار مفید است و با کاهش چربی خون از بروز بیماری های قلبی و عروقی، حملات ناگهانی قلب و سکته مغزی پیشگیری می کند.

 

۳. تقویت معده و بهبود دل پیچه

مصرف عسل شوید برای دستگاه گوارش مفید است و به تقویت معده، بهبود دل پیچه، رفع نفخ و هضم بهتر غذا کمک می کند.

 

۴. افزایش شیر مادران شیرده

سبزی شوید خاصیت شیرافزا دارد و عسل تهیه شده از این گیاه نیز دارای همین ویژگی است. مصرف عسل شوید برای مادران باردار بسیار مفید است و ضمن افزایش شیر، به کاهش نفخ و درد شکم نوزاد نیز کمک خواهد کرد.

 

۵. تقویت استخوانها و بهبود دردهای مفصلی

میزان کلسیم موجود در عسل شوید بالا است و از این رو یکی از خواص عسل شوید، تقویت استخوان ها و کمک به بهبود دردهای مفصلی است.

 

۶. کاهش ضربان قلب

مصرف عسل شوید برای درمان تپش قلب مفید است.

 

۷. تقویت بدن و افزایش نیرو و انرژی

همانند انواع دیگر عسل ها، عسل شوید نیز با تامین نیرو و انرژی مورد نیاز بدن به افزایش قوای جسمانی و بالا بردن توان بدن در مقابله با بیماری ها کمک می کند و با تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از بروز سرطان، نقش مهمی در افزایش سلامتی دارد.

 

معرفی گیاه شوید

شوید، گیاهی علفی و یک ساله، بومی قاره آسیا است و ارتفاع آن تا یک متر می رسد. این گیاه دارای برگ های سوزنی و گل های چتری سفید تا زرد با دانه های ریز است. برگ و دانه های این گیاه به صورت خام و پخته، مصرف دارویی و غذایی دارند و در اکثر کشورها از تخم شوید به عنوان ادویه استفاده می‌شود. این گیاه در بیشتر نقاط دنیا از جمله قسمت های جنوب اروپا، ‌مصر،‌ آمریکا و چین پرورش داده می شود. در کشور ما نیز به صورت خودرو در مناطق مختلف مانند سائین قلعه، تبریز، خراسان، اترک، بین شیروان، بجنورد و در تفرش می روید و تقریبا در تمام مناطق ایران، به‌طور پرورشی کاشت و تولید می شود.

 

رنگ عسل شوید نسبت به دیگر انواع عسل تیره تر است

 

مشخصات عسل شوید و طریقه مصرف

رنگ عسل شوید نسبت به دیگر انواع عسل تیره تر است. این عسل به رنگ کهربایی تیره دیده می‌شود. عسل شوید شیرینی ملایمی دارد. بهترین طریقه مصرف عسل شوید به منظور درمان بیماری ها، مخلوط کردن دو تا سه قاشق از این عسل با آب ولرم و سپس اضافه کردن آب یک لیموی ترش تازه به آن است. به طور کلی مصرف عسل های تک گل از جمله عسل شوید غالبا جنبه درمانی دارد و به عنوان مصرف روزانه و مداوم توصیه نمی شود. همچنین علی رغم فواید فراوان عسل، مصرف آن در کودکان زیر یک سال به دلیل مسمومیت بوتولیسم، مجاز نیست و برای سلامتی آن ها مضر است.

 

منبع : setare.com