مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
طرز تهیه موتبک
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
برای پخت موتبک گوشت یا مرغ را از بقیه مواد جدا کرده و در روغن سرخ کنید
موتبک غذایی سالم و خوش عطر و طعم
آماده سازی و پخت موتبک : 90 دقیقه
مواد لازم برای تهیه موتبک :
برنج | 1 کیلو گرم |
گوشت گوسفندی | 1 کیلو گرم |
مرغ در صورتی که گوشت نمی خواهید | به میزان لازم |
پیاز | 150 گرم به اضافه 1 عدد متوسط |
شوید | 2 پیمانه |
رب گوجه فرنگی | 1 قاشق غذاخوری |
زردچوبه | 1/2 قاشق مرباخوری |
پودر تخم گشنیز | 1/2 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 1 عدد |
فلفل سیاه | 1/2 قاشق چایخوری |
برگ بو | 3 عدد |
نمک | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه موتبک :
برنج را بخیسانید. گوشت یا مرغ، 1 عدد پیاز را به چهار قسمت تقسیم کرده، برگ بو، چوب دارچین، 1 قاشق چای خوری فلفل سیاه و آب را درون قابلمه ریخته و بگذارید بپزد، در انتهای پخت نمک را اضافه کنید.
در قابلمه ای دیگر پیاز را تفت داده تا طلایی شود. شوید را ریخته وبا حرارت متوسط بمدت 5 دقیقه تفت بدهید. زردچوبه و رب را اضافه کنید، تا خامی زردچوبه و رب گرفته شود.
آب گوشت را به وسیله یک صافی به مواد اضافه کنید و بگذارید به مدت 15 دقیقه بجوشد.
برنج خیس خورده را درون قابلمه بریزید (به میزان آب توجه کنید) برنج را جمع کرده و پودر تخم گشنیز، پودر دارچین و 1/2 فلفل سیاه را مخلوط کرده و بر روی برنج ریخته و بگذارید دم بکشد.
گوشت یا مرغ را از بقیه مواد جدا کرده و در روغن سرخ کنید. برنج و گوشت یا مرغ را در ظرف مناسب کشیده و با چاشنی گشنیز میل کنید.
منبع : bamacook.com