مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1402/10/19

متفاوت ترین روش های پخت خورش لبو



طرز پخت خورش لبو

متفاوت ترین روش های پخت خورش لبو

 

طرز تهیه خورش لبو به روش های متفاوت

در این مقاله از ، با طرز تهیه خورش لبو به روش های متفاوت آشنا می شوید. خورش لبو یکی از خورش های خوشمزه و مقوی ایرانی است که به ویژه در فصل زمستان طرفداران زیادی دارد. این خورش از ترکیب لبو، گوشت یا مرغ، پیاز، رب گوجه فرنگی، ادویه و آب تهیه می شود.

طرز تهیه خورشت لبو :

خورش لبو یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی است که در فصل پاییز و زمستان بیشتر پخته می شود. این خورش به دلیل رنگ قرمز جذاب و طعم و عطر بی نظیرش، طرفداران زیادی دارد. خورش لبو را می توان با گوشت و مرغ تهیه کرد.

 

مواد لازم :

 مرغ  نصف مرغ
 پیاز بزرگ  1 عدد
 لبو بزرگ خرد شده  1 عدد 
 لواشک آلو 200 گرم
 زعفران  به میزان لازم
 شکر 1/3 لیوان دسته دار فرانسوی
  نمک و فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم

 

مراحل تهیه خورش لبو با مرغ :

پیاز را پوست بگیرید و ریز خرد کنید. در قابلمه ای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در روغن تفت بدهید. مرغ را به شکل دلخواه خرد کنید. تکه های مرغ را به همراه زردچوبه، فلفل سیاه و مقدارخیلی کم نمک حدود 20 دقیقه تفت بدهید.

 

مقداری آب جوش روی مرغ بریزید و حدود یک ساعت اجازه بدهید، تا مرغ نیم پز شود. وقتی آب داخل قابلمه کم شد، لبوی خرد شده را به همراه کمی نمک، فلفل و شکر به خورش اضافه کنید و بگذارید تا خورش روی حرارت ملایم بجوشد و خوب مزه دار شود.

 

لواشک را خرد کنید. در کمی آب جوش حل کنید و به همراه زعفران دم کرده به خورش اضافه کنید. زمانی که مرغ پخت و خورش جا افتاد، آن را در ظرف دلخواه بریزید و به همراه پلوی دم کشیده سرو کنید.

 

نکاتی برای تهیه خورش لبو :

• می توانید لبو را به صورت جدا با آب بپزید و بعد از پخت آن را به صورت خلالی و یا رنده و یا نگینی خرد کنید و به مرغ اضافه کنید. و اجازه بدهید با شکر و لواشک و ... با هم به خوبی بپزند.

 

• اگر از خورش لبو شیرین دوست ندارید می توانید شکر را حذف کنید. و یا حتی میزان آن را به سلیقه ی خود کم و زیاد کنید.

 

• این غذا را می توانید با گوشت خورشتی تهیه کنید.

• می توانید از سیب زمینی و هویج خرد شده در تهیه ی خورش لبو استفاده کنید.

 

• برای لعاب دار شدن این خورشت می توانید از یک قاشق آرد یا نشاسته ذرت استفاده کنید. و یا از یک عدد سیب زمینی کوچک استفاده کنید.

 

طرز تهیه تهیه خورش لبو به روشی متفاوت :

خواص خورش لبو

نحوه درست کردن خورش لبو

 

مواد لازم برای تهیه خورش لبو با سبزیجات :

 لبو  2 عدد بزرگ
 گوشت خورشتی (مرغ)  300 گرم
  سیب زمینی  2 عدد 
 رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
 سیر  2 حبه
 پیاز  2 عدد
 هویج  2 عدد
جعفری  1 دسته
گوجه فرنگی 2 عدد
سرکه 1 قاشق غذاخوری
 شکر  1 الی 2 قاشق غذاخوری
کره 20 گرم
زعفران دمکرده 3 قاشق غذاخوری
نمک، زردچوبه و فلفل سیاه به میزان لازم

 

طرز تهیه خورشت لبو با سبزیجات :

در این روش پخت خورش لبو ابتدا، پیاز را پوست بگیرید و به صورت خلالی نازک خرد کنید. و نیمی از آن را با مقداری روغن تفت بدهید، زمانی که پیازها سبک شدند سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. سپس گوشت خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت بدهید. ادویه ها را به گوشت اضافه کنید و با هم تفت بدهید. تا عطر ادویه ها بلند شود.

 

بعد از تغییر رنگ گوشت ها به مقدار 4-5 لیوان آب به آن اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید و اجازه بدهید گوشت ها به خوبی مغز پخت شوند.

 

در این فاصله لبوها را پوست بگیرید و آن را با رنده درشت، رنده کنید. داخل تابه ای روغن بریزید و لبوها را به همراه مقدار کمی سرکه به آن اضافه کنید و تفت بدهید. در گوشه ای از تابه رب گوجه فرنگی را تفت بدهید و مقداری شکر به آن اضافه کنید و زمان بدهید تا لبوها به خوبی پخته و نرم شوند. سپس زیر تابه را خاموش کنید.

 

داخل تابه ای دیگر مابقی پیازها را به همراه کره اضافه کنید و تفت بدهید زمانی که کاراملی شد هویج ها را پوست بگیرید و با رنده درشت آن را رنده کنید. و به پیازها اضافه کنید و تفت بدهید تا هویج ها نرم و پخته شوند.

 

سیب زمینی را پوست بگیرید و به صورت مکعبی خرد کنید. زمانی که گوشت ها پختند، سیب زمینی ها را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید تا بپزند. بعد از پخت سیب زمینی ها، گوجه فرنگی ها را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مخلوط هویج و لبو و جعفری ساطوری شده، زعفران دم کرده، نمک و فلفل به خورش اضافه کنید و اجازه بدهید خورشت شما جا بیفتد و طعم های مواد به خورد هم بروند. 

 

نکته هایی برای پخت خورش لبو

مراحل پخت خورش لبو

 

نکاتی برای پخت خورش لبو :

• برای اینکه خورش لبو خوشمزه تر شود، بهتر است از لبوهای تازه استفاده کنید.

• می توانید لبوها و هویج ها را به صورت ریز خرد کنید و از قبل آن را بپزید.

• می توانید به جای سرکه از آبلیمو و یا آبغوره استفاده کنید.

• در صورت تمایل می توانید شکر را حذف و یا میزان آن را کم و زیاد کنید.

 

خواص خورش لبو :

خورش لبو یک غذای بسیار مقوی و سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است. لبو سرشار از آنتی اکسیدان ها است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می کنند. همچنین لبو منبع خوبی از ویتامین های A، C و K است.

 

گوشت قرمز نیز یک منبع خوب از پروتئین، آهن و روی است. بنابراین خورش لبو یک غذای کامل و مغذی برای تمام افراد به ویژه کودکان و زنان باردار است.

 

سرو خورش لبو:

خورش لبو را می توانید با برنج، نان یا پلو زعفرانی سرو کنید. همچنین می توانید از ترشی یا سالاد شیرازی برای سرو خورش استفاده کنید.

 

سخن پایانی :

اگر به غذاهای ملس و شیرین علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنم این غذای متفاوت را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید. این غذا را می توانید به همراه کشک و یا ماست با نان سرو کنید و یا به همین صورت با برنج میل کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی