دستور تهیه انواع ترشی زرشک خوشمزه و خانگی
- مجموعه: انواع مربا و ترشیجات
طرز تهیه ترشی زرشک خوشمزه و ساده به روش سنتی
زرشک سرشار از آنتی اکسیدان است و با تاثیر مخرب رادیکال های آزاد در بدن مقابله می کند. ترکیبات موجود در زرشک به عنوان یک آنتی بیوتیک و ضد التهاب قوی عمل می کنند و برای از بین بردن عفوت دستگاه گوارش فوق العاده است.
ترشی زرشک بهترین گزینه برای پاکسازی کبد است به خصوص برای افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند بسیار مفید خواهد بود.
ترشی زرشک را میتوانید با زرشک تازه یا زرشک خشک تهیه کنید ، برای درست کردن ترشی زرشک در صورتی که بخواهید طعم ملایم تری داشته باشد میتوانید از ترکیب سرکه سفید و آب زرشک استفاده کنید ولی اگر میخواهید که ترشی شما ظاهر زیباتر و مجلسی تری داشته باشد فقط از سرکه سفید برای تهیه ترشی استفاده کنید. از آنجا که زرشک به تنهایی طعم ترشی دارد می توانید برای کم شدن تیزی آن متناسب با ذائقه خودتان مقداری شکر و نمک به ترکیب ترشی اضافه نمایید.
تهیه ترشی زرشک نیاز به هیچ ادویه ای ندارد ولی از آن جا که طبع زرشک خیلی سرد است و ممکن است با مزاج بلغمی و سوداوی نسازد میتوانید متناسب با ذائقه خودتان از انواع ادویه های گرم مثل فلفل سیاه ، گلپر ، سیاه دانه ، زنجبیل یا دارچین و غیره برای متعادل کردن طبع ترشی زرشک استفاده کنید.
ترشی زرشک تازه
مواد لازم ترشی زرشک تازه
زرشک تازه | به میزان لازم |
آب و سرکه سفید | به میزان لازم |
نمک و شکر | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی زرشک تازه
زرشک تازه را از شاخه جدا کنید و بشویید و در آبکش بریزید تا آب اضافه اش گرفته شود سپس روی دستمال حوله ای پهن کنید تا خشک شود.
نیمی از زرشک ها را به همراه کمی آب در قابلمه ریخته روی حرارت کم بگذارید و به مدت 1 ساعت بجوشانید تا آبشان بیرون بیاید و سپس زرشک را صاف کنید.
به مقدار مساوی آب زرشک را با سرکه مخلوط کنید.
به ازای هر 1 لیتر از این محلول ، 1 قاشق غذاخوری نمک و 2 قاشق غذاخوری شکر اضافه کنید و دوباره روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و شعله را خاموش کنید تا خنک شود.
نصفه ی باقی مانده از زرشک های تازه را در شیشه ریخته و رویش را با این محلول پر کنید و در شیشه را ببندید و به مدت 24 ساعت به حالت وارونه از قسمت در شیشه روی کابینت قرار دهید و سپس شیشه را به یخچال منتقل کنید. پ
بعد از یک هفته ترشی شما آماده است.
در صورتی که از خوشه های زشک برای تهیه ترشی استفاده کنید دانه های زرشک سالم تر می مانند و ظاهر ترشی شما مجلسی تر و زیباتر خوهد شد.
به جای ترکیب آب زرشک جوشیده و سرکه میتوانید فقط از سرکه استفاده کنید و روی شیشه های زرشک را فقط با سرکه پر کنید.
ترشی زرشک قرمز تازه
مواد لازم ترشی زرشک قرمز تازه
زرشك تازه | دو پيمانه |
گلپر، تخم گشنيز و سياهدانه روی هم | یک و نيم قاشق غذاخوری |
فلفل سياه نيم كوب | ۱۵ عدد |
نمک | نصف قاشق غذاخوری |
سير | پنج حبه |
سركه | به ميزان لازم |
طرز تهیه ترشی زرشک قرمز تازه
زرشک ها را بشویید و روی پارچه پهن کنید تا خشک شد.
بعد از خشک شدن پاک کنید و از شاخه جدا کنید و لابه لا با مخلوط نمک و ادویه ها در شیشه بریزید و رویشان را با سرکه پر کنید.
بعد از 8 – 10 روز ترشی آماده است.
از هل و دارجین هم میتونید به جای ادویه های گفته شده در ترکیب ترشی استفاده کنید.
در صورتی که می خواهید تیزی ترشی کمتر شود میتونید 1 قاشق غذاخوری شکر به مواد اضافه نمایید.
ترشی زرشک خشک
مواد لازم ترشی زرشک خشک
زرشک خشک | ۲ و نیم لیوان |
آب | ۳ لیوان |
شکر | به مقدار کافی |
نمک | به مقدار کافی |
گلپر | به مقدار کافی |
سرکه سفید | ۱ لیوان |
آب زرشک | ۱ لیوان |
طرز تهیه ترشی زرشک خشک
برای تهیه آب زرشک 1 لیوان زرشک قرمز را تمیز کنید و به مدت 15 دقیقه در آب سرد قرار دهید تا گرد و خاکش گرفته شود سپس آبکش کنید و رویشان آب بگیرید تا کاملا تمیز شوند.
آب اضافه زرشک ها که گرفته شد ، روی یک پارچه تمیز پهنشان کنید تا کامل خشک شوند.
1 لیوان زرشک و 3 لیوان آب را روی حرارت ملایم قرار دهید و نیم ساعت بجوشانید تا حجم آب نصف شود.
حرارت را خاموش کنید و با آبکش آبشان را جدا کنید.
با پشت قاشق زرشک ها را بفشارید تا تمام آبشان خارج شود و کناری بگذارید تا کاملا خنک شوند.
بقیه زرشک ها را که شسته اید در شیشه بریزید.
شکر ، نمک و گلپر را به شیشه اضافه کنید.
سرکه را به مقدار برابر با آب زرشک به شیشه اضافه کنید.
در شیشه را ببندید و 24 ساعت به صورت وارونه روی کابینت قرار دهید و سپس در یخچال بگذارید.
ترشی زرشک حتما باید در یخچال نگهداری شود.
ترشی زرشک و کلم بنفش
مواد لازم ترشی زرشک و کلم بنفش
کلم بنفش | ۱ عدد |
زرشک تازه | ۵۰۰ گرم |
سرکه | ۱ پیمانه |
شکر | ۱ ق غذا خوری |
نمک | ۱ ق غذا خوری |
فلفل تند | ۲ عدد |
طرز تهیه ترشی زرشک و کلم بنفش
کلم بنفش را با چاقو ، غذاساز یا رنده ، ریز خرد کنید و روی دستمال بریزید تا خشک شود.
1 پیمانه زرشک را داخل غذاساز پوره کنید و سپس از صافی رد کنید.
سرکه را با شکر و نمک مخلوط کنید.
زرشک تازه را پاک کنید و بشویید و خشک کنید.
پوره زرشک را به همراه کلم بنفش و زرشک تازه مخلوط کنید و داخل شیشه بریزید و فلفل تند را لا به لای مواد قرار دهید و رویش را با محلول سرکه پر کنید.
ترشی را در یخچال نگهداری کنید.
این ترشی بعد از 1 روز قابل استفاده است .
ترشی زرشک و آلبالو
مواد لازم ترشی زرشک و آلبالو
آلبالو بدون هسته | ۲۰۰ گرم |
زرشک پلویی | ۳۰ گرم |
آب | یک لیوان |
سرکه | ۳/۴ لیوان |
شکر | ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری |
گلپر درسته | یک قاشق چایخوری |
تخم گشنیز | یک قاشق چایخوری |
هل سبز | سه عدد |
برگ بو | دو عدد |
فلفل قرمز | یک قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه ترشی زرشک و آلبالو
آلبالو و زرشک را بشویید دو روی پارچه تمیز پهن کنید تا خشک شوند.
هسته های آلبالو را بگیرید.
شکر و نصف آب را مخلوط کنید و روی حرارت قارر دهید و بجوشانید تا به قوام برسد.
در ظرفی دیگر سرکه و نصف لیوان آب و نمک را مخلوط کرده روی حرارت بگذارید تا به جوش آید و شعله را خاموش کنید.
تخم گشنیز ، گلپر ، هل و فلفل را بکوبید.
نیمی از آلبالو و زرشک را در شیشه بریزید و برگ بو و ادویه ها را رویشان بریزید و بقیه شیشه را با آلبالو و زرشک پر کنید و سپس شربت شکر را با سرکه مخلوط نموده و روی مواد را با آن ها پر کنید.
در ظرف را ببندید و به مدت 20 روز ترشی زرشک و آلبالو را در یخچال نگهداری کنید تا جا بیوفتد.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی