مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/10/03

دستور تهیه 8 نوع غذای خوشمزه و لذیذ با کتف مرغ



 سوخاری کردن کتف مرغ, ته انداز کتف مرغ, کتف سوخاری مرغ

رسپی غذا با کتف مرغ

 

8 دستور غذای ساده و خوشمزه برای کتف مرغ

کتف مرغ گوشتی بسیار نرم و زود پزی دارد و میتوان از آن در انواع غذا های سرخ شده و سوخاری و سوپ یا خورش استفاده کنید. انواع غذا با کتف مرغ علاوه بر طعم خوشمزه ای که دارد زمان کمی از شما برای پخت می گیرد.

انواع غذا با کتف مرغ بسیار پر طرفدار است. گوشت کتف مرغ ، نرم ترین بخش مرغ محسوب می شود که زمان پخت کمی می گیرد و به راحتی میتوان آن را به صورت سرخ شده ، سوخاری و خورش آماده کرد. پوستی که اطراف گوشت نرم کتف مرغ را گرفته است باعث شده شما بتوانید کتف مرغ سوخاری یا کتف مرغ سرخ شده با پوسته ای برشته و گوشتی نرم تهیه کنید. در ادامه مقاله شما را با دستور پخت انواع غذا با کتف مرغ آشنا می کنیم.

 

 کتف سوخاری مرغ, انواع غذا با کتف مرغ, خوراک بال و کتف مرغ

انواع غذا با کتف مرغ - ته انداز کتف مرغ

 

ته انداز کتف مرغ

مواد لازم ته انداز کتف مرغ

 

بال و کتف مرغ باهم 8 عدد
برنج 5 پیمانه
زعفران دم کرده به مقدارلازم
نمک و زردچوبه و فلفل به مقدارلازم

 

طرز تهیه ته انداز کتف مرغ

کتف مرغ را به همراه نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه و کمی آب جوش به مدت 15 دقیقه روی حرارت ملایم بپزید سپس با کمی روغن در تابه یک طرفشان را سرخ کنید.

کتف ها را از روغن بردارید و با فرچه رویشان زعفران دم کشیده بمالید.

برنج را که از قبل خیس کرده اید با کمی نمک بپزید و آبکش کنید.

نیمی از برنج را با زعفران دم کرده مخلوط کنید.

 

کف و اطراف قابلمه ای نچسب را چرب کنید و کتف مرغ ها را کف قابلمه به صورت شعاعی بچینید . کتف ها را از سمتی که سرخ نشده اند کف قابلمه بگذارید.

برنج زعفرانی را در قابلمه بریزید و با پشت قاشق فشار دید تا کاملا فشرده شود سپس برنج سفید را اضافه کرده دوباره با قاشق سطحش را صاف و فشرده کنید و در قابلمه را بگذارید و به مدت 1 – 1.5 ساعت روی حرارت ملایم و شعله پخش کن بگذارید تا دم بکشد.

حدود نیم ساعت اجازه دهید از حرارت بیوفتد سپس روی دیس برگردانید و سرو نمایید.

 

بال و کتف مرغ زعفرانی بریان

مواد لازم بال و کتف مرغ زعفرانی بریان

 

کتف و بال مرغ نیم کیلو
زعفران دم کشیده 1 قاشق مرباخوری غلیظ
نمک و فلفل به میزان لازم
پیاز 1 عدد بزرگ
ادویه مخصوص جوجه کباب به میزان لازم
گوجه به میزان لازم
ماست یونانی دوقاشق غذاخوری

 

طرز تهیه بال و کتف مرغ زعفرانی بریان

پیاز را ریز رنده کنید.

رعفران دم کرده و ادویه ها و ماست یونانی را اضافه کرده مخلوط کنید.

کتف مرغ را حداقل 2 ساعت در مواد طعم دهنده قرار دهید تا مزه بگیرد ، اگر از شب قبل این کار را انجام دهید تا مدت زمان مزه دار کردن کف مرغ بیشتر شود بهتر است.

کتف مرغ را از داخل مواد خارج کرده و خوب بتکانید که چیزی به آن نگرفته باشد و سپس روی توری بچینید و روی زغال کباب کنید.

گوجه ها را خک روی توری بچینید تا کباب شود بهتر است از گوجه های باریک استفاده کنید.

 

 کالری کتف مرغ, سوخاری کردن کتف مرغ, ته انداز کتف مرغ

انواع غذا با کتف مرغ - کتف سوخاری مرغ

 

بال و کتف سوخاری مرغ

مواد لازم بال و کتف سوخاری مرغ

 

بال و کتف مرغ 10 عدد
آرد سوخاری یک پیمانه
آرد سفید یک پیمانه
شیر نصف لیوان
نمک ، فلفل، زردچوبه به میزان لازم
تخم مرغ 2 عدد
پودر دارچین، فلفل قرمز، پودر زنجبیل، آویشن هر کدام نصف قاشق چایخوری
روغن به مقدار لازم
سس طعم دلخواه خود به مقدار لازم
سیب زمینی سه عدد متوسط

 

طرز تهیه بال و کتف سوخاری مرغ

بال و کتف مرغ را بشویید و خشک کنید.

آرد سفید را به همراه نمک و فلفل سیاه مخلوط کنید و در یک ظرف گود بریزید.

آرد سوخاری را به همراه فلفل قرمز ، دارچین ، زنجبیل و آویشن در ظرف گود دیگری بریزید.

تخم مرغ و شیر را مخلوط کرده ، کمی نمک و فلفل سیاه بزنید و هم بزنید یکدست شود.

 

هر تکه بال و کتف مرغ را در آرد سفید بغلتانید سپس در تخم مرغ بزنید و در آخر به آرد سوخاری آغشته کنید و در روغن شناور سرخ کنید.

سیب زمینی ها را خلالی درشت خرد کنید و به مدت 15 دقیقه در آب نمک بریزید سپس آبکش کنید و 10 دقیقه روی حرارت متوسط آب پز کنید و آبکش کنید و درون آب سرد بریزید و آب اضافه شان که کشیده شد ، سرخ کنید.

 

کالری کتف مرغ, سوخاری کردن کتف مرغ, ته انداز کتف مرغ

انواع غذا با کتف مرغ - سوپ پرک با کتف مرغ

 

سوپ پرک با کتف مرغ

مواد لازم سوپ پرک با کتف مرغ

 

کتف و بال کامل 4 عدد
جو پرک 2 کاسه
پیاز بزرگ خرد شده 1 عدد
جعفری خشک یا تازه 3 قاشق غذاخوری
نمک، فلفل، زردچوبه به مقدار لازم
آبلیمو و روغن به مقدار لازم
آب به مقدار لازم
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذا خوری

 

طرز تهیه سوپ پرک با کتف مرغ

پیاز را خرد کنید و با روغن تفت دهید تا طلایی شود سپس کتف و بال را اضافه کرده تفت دهید.

ادویه ها و رب را اضافه کرده هم بزنید و در آخر پرک جو یا پرک جو دوسر اضافه کنید و به همراه جعفری کمی تفت دهید.

آب را اضافه کرده و شعله را زیاد کنید تا به جوش بیاید.

شعله را کم کنید و در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید به مدت 1 ساعت روی حرارت ملایم بپزد و جا بیوفتد.

سوپ را به همراه لیموترش تازه سرو کنید.

 

 خوراک بال و کتف مرغ, کتف مرغ, طرز تهیه کتف مرغ

انواع غذا با کتف مرغ - کتف مرغ سرخ شده

 

کتف مرغ سرخ شده

مواد لازم کتف مرغ سرخ شده

برای 4 نفر

 

بال مرغ ۱۵۰۰ گرم
پیاز ۲ عدد
سیر ۵ حبه
آب لیمو تازه ۳ قاشق سوپ خوری
نمک و فلفل به مقدار لازم
روغن زیتون و زعفران به مقدار لازم

 

طرز تهیه کتف مرغ سرخ شده

کتف مرغ را در یک ظرف گود بریزید.

پیاز را خلالی خرد کنید و به همراه سیر رنده شده به بال ها اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.

آبلیمو تازه ، نمک ، فلفل ، روغن زیتون و زعفران را اضافه کرده و مخلوط کنید.

روی ظرف را بپوشانید و به مدت 2 – 3 ساعت در یخچال بگذارید تا کتف و بال مرغ مزه دار شود.

 

همه مواد را در تابه ای نچسب بریزید و در تابه را بگذارید تا کتف با آب خودش بپزد .

آبش که کشیده شود شروع به سرخ شدن می کند.

یکی دو بار کتف ها را زیر و رو کنید که نسوزند.

برای مزه دار کردن بالها میتوانید فلفل دلمه خلالی هم به مواد اضافه کنید ولی قبل از پخت باید فلفل دلمه ها را جدا کنید.

هنگام پخت میتوانید کمی کره به تابه اضافه کنید تا کتف سرخ شده طعم بهتری بگیرد.

 

کتف مرغ گریل شده

مواد لازم کتف مرغ گریل شده

 

بال و ‌کتف نیم کیلو
پیاز بزرگ 1 عدد
زعفران دم کرده غلیظ 2 قاشق غذا خوری
کره مقداری برای چرب کردن ظرف
لیموترش 2 عدد
نمک و فلفل به میزان لازم
پودر آویشن به میزان لازم
سیب زمینی و قارچ برای دورچین به میزان لازم

 

طرز تهیه کتف مرغ گریل شده

پیاز خلال شده به همراه نمک ، فلفل سیاه ، آویشن و لیموترش و کتف مرغ را در یک ظرف گود با هم مخلوط کنید و درش را ببندید و چند ساعت در یخچال بگذارید مزه دار شود.

تابه ای نچسب را روی حرارت بگذارید و کتف های مرغ را داخلش بچینید و درش را ببندید تا روی شعله مالیم آب بیندازد و مغز پخت شود.

کف سینی فر را کره بکشید و کتف ها را به همراه قارچ و سیب زمینی حلقه شده درونش بچینید و در فر 200 درجه بگذارید تا برشته شود.

 

 کتف سوخاری مرغ, انواع غذا با کتف مرغ, خوراک بال و کتف مرغ

انواع غذا با کتف مرغ - خورش کتف مرغ و بادمجان

 

خورش کتف مرغ و بادمجان

مواد لازم خورش کتف مرغ و بادمجان

برای 3 نفر

 

کتف مرغ 5 عدد
زعفران 1 ق چ خوری
هویج بزرگ 1 عدد
فلفل دلمه متوسط 1 عدد
رب گوجه فرنگی 1 ق غ خوری
آلو بخارا 2 عدد
ادویه به میزان لازم
آب 4 لیوان
لیمو عمانی خشک 1 عدد
کره نصف ق غ خوری
پیاز 2 عدد
بادمجان 3 عدد

 

طرز تهیه خورش کتف مرغ و بادمجان

روی کتف های مرغ نمک و ادویه بپاشید و سرخ کنید و کناری بگذارید.

پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید تا طلایی شود.

هویج رنده شده و فلفل دلمه خرد شده را اضافه کرده مخلوط نمایید و سرخ کنید.

آلو بخارا و زعفران و رب را اضافه کرده تفت دید تا بوی خامی رب گرفته شود.

کتف ها را به همراه آب و لیمو عمانی اضافه کرده و روی شعله ملایم قرار بدهید تا بپزد و خورش جا بیوفتد.

بادمجان ها را که از قبل تلخی ش گرفته شده و سرخ شد ه است را 10 دقیقه آخر پخت به خورش اضافه کنید.

 

 کتف مرغ, طرز تهیه کتف مرغ, طرز تهیه کتف مرغ کبابی

انواع غذا با کتف مرغ - خوراک کتف مرغ و سیب زمینی و قارچ

 

خوراک کتف مرغ و قارچ و سیب زمینی

مواد لازم خوراک کتف مرغ و قارچ و سیب زمینی

 

۵ عدد فلفل قرمز خردشده
۴ عدد بال و کتف مرغ
سیب زمینی کوچک ۳۰۰ گرم
قارچ ۲۰۰ گرم
زیره پودر شده یک قاشق چایخوری
سیر ریز خردشده ۲ حبه
روغن زیتون ۲ قاشق سوپخوری
فلفل قرمز پودرشده یک قاشق چایخوری
برگ رزماری ۴ الی ۵ عدد
سیر درسته ۲ بوته
فلفل سیاه پودر شده یک دوم قاشق چایخوری
نمک یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه خوراک کتف مرغ و قارچ و سیب زمینی

کتف و بالهای مرغ را بشویید و دو قسمت کرده و خشک کنید و به همراه سیب زمینی و قارچ ، نمک ، فلفل سیاه ، نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز و 1 قاشق سوپ خوری روغن زیتون مخلوط کرده و روی ظرف را بپوشایند و به مدت 1 ساعت یا بیشتر در یخچال بگذارید تا مزه دار شود.

زیره را بدون روغن در یک تابه تفت دهید تا برشته شود.

 

برای تهیه سس ، سیر را رنده کنید و به همراه 1 قاشق سوپخوری روغن زیتون ، نمک ، فلفل سیاه ، زیره تفت داده شده ، نصف قاشق چایخوری فلفل قرمز مخلوط کنید.

برگ رزماری ، بوته های سیر پوست کنده و حبه شده و نصف قاشق سوپخوری سس را با هم مخلوط کنید.

مخلوط سیب زمینی ، قارچ و کتف و بال مرغ مزه دار شده را از یخچال بیرون آورده و به سینی فر منتقل کنید.

 

بهتر است کف سینی را با کاغذ روغنی یا فویل بپوشانید.

خوراک را به مدت 25 دقیقه در فر 200 درجه بپزی.

سینی را از فر بیرون بیاورید و آبی که کف سینی جمع شده را با برس روی مواد بمالید و مخلوط رزماری و حبه های سیر را روی مواد بچینید و 35 دقیقه دیگر در فر 180 درجه بپزید و سپس سرو کنید.

این خوراک را میتوانید در تابه چدن با حرارت ملایم و روی شعله پخش کن هم تهیه کنید.

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی