سرکه گوجه فرنگی چیست؟ طرز تهیه سرکه گوجه فرنگی خانگی خوشمزه
- مجموعه: انواع مربا و ترشیجات
طرز تهیه سرکه گوجه فرنگی در منزل
سرکه گوجه فرنگی محصولی است که از تخمیر آب گوجه فرنگی تهیه می شود که طعمی بسیار قوی دارد و میتوانید آن را در تهیه غذاها یا همراه با غذاهایی که بر پایه گوجه فرنگی تهیه می شوند استفاده کنید از جمله ماکارونی ، سوپ و سس سالاد .
روش تهیه سرکه گوجه فرنگی دقیقا مشابه با سرکه انگور است و زمان زیادی برای درست شدن نیاز دارد. برای تهیه سرکه گوجه فرنگی میتوانید از هر نوع گوجه ای استفاده کنید تا طعم های متفاوت را بچشید. آب گوجه فرنگی که برای تهیه سرکه استفاده می شود از فشردن گوشت گوجه ها بدست می آید.
به آب گوجه فرنگی باید یک مخمر مثل سرکه سفید اضافه کنید که از قند موجود در آن تغذیه کرده و آب گوجه فرنگی را تبدیل به سرکه کند.
سرکه گوجه فرنگی
مواد لازم سرکه گوجه فرنگی
گوجه فرنگی | ۰٫۵ کیلوگرم |
سرکه سفید | ۱ لیتر |
شکر | ۱۱۵ گرم |
ظرف شیشه ای | |
پارچه ململ |
طرز تهیه سرکه گوجه فرنگی
گوجه را خرد کرده یا پوره کنید و با سرکه سفید مخلوط کنید و در ظرف را با پارچه ململ یا پارچه پنیر سازی بپوشانید و اجازه دهید 5 روز تخمیر شود.
بعد از 5 روز مواد را صاف کنید و به همراه شکر در قابلمه روی حرارت ملایم بگذارید تا شکر حل شده و به جوش آید.
بعد از این که به جوش آمد سرکه گوجه فرنگی را در ظرف شیشه ای ریخته و درش را با پارچه ببندید و به مدت 3 – 6 ماه در یک محیط تاریک و خنک قرار دهید تا فرایند تخمیر کامل شود.
سرکه شدن این مخلوط ممکن است حتی تا 2 سال هم طول بکشد.
خواص سرکه گوجه فرنگی
برای تهیه سرکه گوجه فرنگی بهتر است از گوجه های تازه و کاملا رسیده استفاده کنید تا طعم سرکه شما بهتر شود.
سرکه گوجه فرنگی بمب ویتامین ث است که با اثرات مخرب رادیکال های ازاد در بدن مقابله می کند و باعث سم زدایی بدن می شود.
گوجه فرنگی از نظر علمی ، میوه محسوب می شود ولی دارای مزایای سلامتی سبزیجات است.
گوجه فرنگی سرشار از ویتامین های A و C و K و B6 ، تیامین و فولات است و مقدار زیادی پتاسیم ، منیزیم ، فسفر و منگنز و مس دارد که همه این ها در سرکه گوجه فرنگی به وفور یافت می شوند.
سرکه گوجه فرنگی حاوی آنتی اکسیدان های قدرتمند است که برای کنترل فعالیت های سرطان زا در بدن ضروری است.
ویتامین آ موجود در سرکه گوجه فرنگی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود.
آهن موجود در سرکه گوجه فرنگی باعث بهبود تولید گلبول های قرمز خون و انتقال اکسیژن به اندام های بدن می شود.
لیکوپن موجود در سرکه گوجه فرنگی لیپیدهای جمع شده در سیستم قلبی عروقی را خنثی می کند و باعث کاهش سطح کلسترول و تری گلیسرید می شود و از فشار خون و بیماری های قلبی پیشگیری می کند.
ویتامین K موجود در سرکه گوجه فرنگی به لخته شدن خون هنگام خونریزی کمک می کند و موجب تقویت استخوان ها و پیشگیری از پوکی استخوان می شود.
مواد معدنی موجود در سرکه گوجه فرنگی به تقویت کبدو کاهش خطر خونریزی کبد کمک می کند.
مصرف سرکه گوجه فرگی در بارداری باعث کاهش حالت تهوع شده و اشتهای مادر باردار را افزایش می دهد.
گردآوری : بخش آشپزی