دستور العمل های سریع و آسان نان کتوژنیک برای کاهش وزن
- مجموعه: غذاهای رژیمی
طرز تهیه نان های کتوژنیک خانگی بسیار خوشمزه و مفید
یکی از روش های کاهش وزن که مبتنی بر حذف کربوهیدرات و جایگزین نمودن چربی و پروتئین و در نتیجه کاهش پرخوری و کاهش مصرف کالری و افزایش چربی سوزی می شود ، رژیم کتوژنیک است.
یکی از مهم ترین سوالات ما ایرانی ها که بخش مهمی از رژیم غذایی مان را نان تشکیل می دهد ، این است که در رژیم کتوژنیک به جای نان ، چه بخوریم به همین دلیل در ادامه مقاله طرز تهیه 3 نوع نان کتوژنیک خوشمزه رژیمی را به شما آموزش می دهیم که بتوانید در رژیم لاغری خود استفاده کنید.
در این مقاله دستور پخت انواع نان کتوژنیک یا نان بدون کربوهیدرات یا کربوهیدرات کم را به شما آموزش می دهیم.
نان کتوژنیک ساده
مواد لازم نان کتوژنیک ساده
برای 16 برش
زمان آماده سازی : 15 دقیقه
زمان پخت : 40 دقیقه
کره ذوب شده | 100 گرم |
روغن نارگیل | 30 گرم |
تخم مرغ بزرگ | 7 عدد |
بیکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
آرد بادام | 200 گرم معادل 2 پیمانه یا نصف پیمانه آرد نارگیل |
صمغ زانتان | 1/2 قاشق چایخوری یا 1 ق چ پودر ژلاتین |
نمک | 1/2 قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان کتوژنیک ساده
تمام مواد را از 2 ساعت قبل بیرون از یخچال بگذارید تا به دمای اتاق برسند.
فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
تخم مرغ ها را به مدت 1 – 2 دقیقه با سرعت بالا همزن برقی هم بزنید.
روغن نارگیل و کره ذوب شده را به تخم مرغ اضافه کرده به هم زدن ادامه دهید.
آرد بادام ، صمغ زانتان ، بکینگ پودر و نمک را به تدریج و حین هم زدن به تخم مرغ اضافه کنید تا خمیرتان غلیظ شود.
در یک قالب نان ( قالب لوف ) 8 – 4 اینچی کاغذ روغنی پهن کنید ، بهتر است دیواره های قالب را هم با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر را رویش بریزید و سطح آن را با لیسک صاف کنید.
قالب را در فر بگذارید و اجازه دهید 45 دقیقه بپزد.
برای این که از پخت نان مطمئن شوید یک خلال دندان وسط نان بزنید اگر خمیری به آن نچسبید به معنی پخت کاملا نان است.
نان را از قالب خارج کرده و روی توری سیمی قرار دهید تا خنک شود سپس به 16 قسمت مساوی برش بزنید و برای هر وعده از یک برش آن استفاده کنید.
نان کتوژنیک را میتوانید در ظرف دربسته به مدت 1 هفته در یخچال و 1 ماه در فریزر نگهداری کنید.
در صورتی که صمغ زانتان در دسترس ندارید میتوانید از 1 قاشق چایخوری پودر ژلاتین یا دانه چیا یا پودر اسفرزه استفاده کنید.
نان کتوژنیک گل کلم
مواد لازم نان کتوژنیک گل کلم
گل کلم | 330 گرم |
تخم مرغ | 4 عدد |
پودر سیر | 1/2 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به میزان لازم |
روغن برای سرخ کردن | به میزان لازم |
طرز تهیه نان کتوژنیک گل کلم
گل کلم را خرد کرده در غذاساز مثل خرده نان ، ریز کنید.
تخم مرغ ، پودر سیر ، نمک و فلفل را اضافه کرده هم بزنید تا کاملا نرم شده و کف کند.
تابه ای نچسب را با اسپری چرب کرده روی حرارت ملایم بگذارید.
2 قاشق غذاخوری از مخلوط گل کلم را در تابه بریزید و و با پشت قاشق صاف کنید تا به اندازه دایره ای به قطر 16 سانتی متر در آید و صبر کنید تا یک طرفش کاملا سرخ شود.
با کف گیر نان را برگردانید و رویش را با کف گیر فشار دهید تا به کف تابه ، پرس شود و صبر کنید طرف دیگرش هم سرخ شود.
برای پخت هر نان ، کمی روغن کف تابه اسپری کنید. دو طرف نان که به رنگ طلایی مایل به قهوه ای در آمد یعنی پخت کامل شده است.
نان کتوژنیک سیر با پنیر
مواد لازم نان کتوژنیک سیر با پنیر
پنیر موزارلای رنده شده | 1 پیمانه |
پنیر پارمسان رنده شده | 1 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر سیر | 1 قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان کتوژنیک سیر
فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مواد را با هم مخلوط نمایید و هم بزنید یکدست شود.
کف سینی فر کاغذ روغنی پهن کنید و مخلوط پنیر را به شکل خمیر پیتزا روی آن صاف کنید.
سینی را به مدت 15 دقیقه در طبقه بالای فر بگذارید تا کاملا طلایی شود.
روی نان را می توانید با برگ جعفری خرد شده و فلفل قرمز تزئین کنید.
نان کتوژنیک با آرد بادام
مواد لازم نان کتوژنیک با آرد بادام
پودر پوسته اسفرزه | 5 قاشق غذاخوری |
آرد بادام | 1¼ فنجان |
بیکینگ پودر | 2 قاشق غذاخوری |
نمک دریایی | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 1 فنجان |
سرکه سیب | 2 قاشق |
سفیده تخم مرغ | 3 عدد |
دانه کنجد (اختیاری) | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه نان کتوژنیک با آرد بادام
فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
مواد خشک را با هم مخلوط کنید.
آب را روی حرارت به جوش بیاورید.
سرکه و سفیده تخم مرغ را به مواد خشک اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
حین هم زدن ، آب جوش را کم کم به مواد اضافه کنید.
دست ها را با کمی روغن زیتون چرب کرده و خمیر را به 6 قسمت مساوی تقسیم کرده و رول کنید.
کف سینی فر ، کاغذ روغنی پهن کرده و خمیر ها را روی آن بچینید و رویشان کنجد بپاشید و بهمدت 50 – 60 دقیقه در فرد قرار دهید تا نان ها کاملا پف کرده و بپزند.
هر کدام از نان ها فقط حاوی 2 گرم کربوهیدرات است.
نان ابری کتوژنیک با پنیر خامه ای
مواد لازم نان ابری کتوژنیک با پنیر خامه ای
۳ عدد | تخممرغ |
۴ اونس | پنیر خامهای |
نمک | مقداری |
پودر پوسته اسفرزه | ½ قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | نصف قاشق چایخوری |
فلفل (اختیاری) | ۶ قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان ابری کتوژنیک با پنیر خامه ای
فر را با دمای 150 درجه سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.
سفیده و زرده تخم مرغ را از هم جدا کنید.
سفیده تخم مرغ را همراه با نمک هم بزنید تا کاملا حالت ابری و کف دار به خورش بپیرد.
زرده تخم مرغ را هم بزنید تا حجیم و کرم رنگ شود.
پنیر خامه ای ، پودر اسفرزه و بکینگ پودر را به زرده اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
سفید تخم مرغ را به مواد اضافه کرده و به آرامی و به صورت دورانی با کمک لیسک به خورد مواد بدهید.
کف سینی فر را کاغذ روغنی بگذارید و از مواد به اندازه دایره های 1 سانتی متری روی سینی بریزید و به مدت 25 دقیقه در فر قرار دهید تا بپزد و طلایی شود.
نان سیر کتوژنیک
مواد لازم نان سیر کتوژنیک
آرد بادام | 1 ¼ فنجان |
پودر پوسته اسفرزه | پنج قاشق غذاخوری |
بیکینگ پودر | ۲ قاشق چایخوری |
نمک دریایی | ۱ قاشق چایخوری |
سرکه سیب یا سرکه سفید | ۲ قاشق چایخوری |
آب جوش | یک فنجان |
سفیده تخممرغ | 3 عدد |
مواد لازم برای تهیه کره سیر | |
کره در دمای اتاق | ۴ اونس |
سیر خرد شده | 1 حبه |
جعفری تازه ، ریز خرد شده | 2 قاشق غذاخوری |
نمک | نصف قاشق چایخوری |
طرز تهیه نان سیر کتوژنیک
فر را با دمای 175 درجه سانتیگراد گرم کنید .
مواد خشک را با هم مخلوط نمایید. سرکه و سفیده تخم مرغ را به مواد اضافه کرده هم بزنید یکدست شود.
حین هم زدن آب جوش را اضافه کنید.
کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید.
دستتان را مرطوب کنید و خمیر را به 10 قسمت مساوی تقسیم کرده و با فاصله زیاد کف سینی فر بچینید که هنگام پخت به هم نچسبند.
به مدت 40 – 50 دقیقه نان ها را در فر قرار دهید تا بپزند.
برای تهیه رومال سیر تمام مواد را با هم مخلوط کنید و در یخچال بگذارید.
بعد از این که نان را از فر خارج کردید و کاملا خنک شد ، با کمک یک چاقوی دندانه دار نان ها را از وسط برش بزنید و کره و سیر را رویشان بکشید و به مدت 10 دقیقه دیگر نان ها را در فر با دمای 225 درجه سانتیگراد بگذرید تا برشته شوند.
خمیرها هنگام پخت تقریبا دو برابر پف می کنند.
هر تکه از این نان حاوی 1 گرم کربوهیدرات است.
کرپ کتو یا کتودوزا
مواد لازم کرپ کتو یا کتودوزا
آرد بادام | نصف فنجان |
پنیر موزارلا، خرد شده | یک و نیم اونس |
نارگیل | نصف فنجان |
زیره سبز | نصف قاشق چایخوری |
دانه گشنیز | نصف قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
طرز تهیه کرپ کتو یا کتو دوزا
دوزا یک کرپ هندی تخمیر شده است که با برنج و عدس تهیه می شود و یک صبحانه محبوب در این کشور است که در این جا طرز تهیه کرپ کتوژنیک آن را به شما آموزش می دهیم.
برای تهیه نان کرپ کتوژنیک همه مواد را مخلوط کنید.
تابه ای نچسب را روی حرارت قرار دهید تا داغ شود و کف آن را چرب کنید.
مقداری از خمیر را کف تابه ریخته و با حرکت تابه کاری کنید که خمیر کف تابه را کاملا بپوشاند و با حرارت ملایم به پخت ادامه دید.
وقتی پنیر کاملا ذوب شد و نان برشته شد می توانید آن را از تابه خارج کنید .
هر کرپ نان کتوژنیک فقط 4 گرم کربوهیدرات دارد.
ارزش غذایی برای هر برش نان کتوژنیک ساده
انرژی | 165کالری |
چربی | 15 گرم |
کربوهیدرات | 3 گرم |
پروتئین | 6 گرم |
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی