طرز تهیه شیرینی مربایی
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
طرزپخت شیرینی مربایی
شیرینی مربایی (مشهدی) را با مارمالاد سیب، یا مارمالاد هویج و یا با مارمالادهای مورد علاقه ی خود می توانید تهیه کنید.
طرز تهیه شیرینی مربایی :
مواد لازم برای شیرینی مربایی :
آرد سفید | یک و نیم لیوان |
پودر قند | نصف لیوان |
بکینک پودر | نصف قاشق چایخوری |
آرد نشاسته | نصف لیوان |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره | 125 گرم |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
مارمالاد سیب | طعم دلخواه |
ژله بریلو در صورت تمایل | به مقدار لازم |
طرز تهیه شیرینی مربایی :
برای تهیه شیرینی مربایی یا همان شیرینی مشهدی ابتدا فر را روشن کنید و دمای آن را روی 150 درجه قرار بدهید، سپس کره و پودر قند را مخلوط کنید. سپس تخم مرغ و وانیل و آرد نشاسته (گندم یا ذرت) را آن ها اضافه کنید و خوب مخلوط کنید. آرد سفید را الک کرده و کم کم به موادتان اضافه کنید و با دست مخلوط کنید. آن را باید با دست ورز بدهید.
سپس خمیر را بین دو تا نایلون قرار بدهید و با وردنه آن را به قطر نیم سانتیمتر باز کنید و بعد نایلون را جدا کنید و قالب بزنید. هر چند تا قالب می زنید باید تعداد آن ها زوج باشد. نصفی از خمیرهای قالب زده را وسط آن ها را ماسوره بزنید و سوراخ کنید.
داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدهید. و خمیرهای شیرینی را روی آن بچینید آن ها را به مدت 15 دقیقه در فر قرار بدهید تا زیر آن کمی طلایی شود. سپس از فر خارج کنید و اجازه بدهید خنک شوند.
روی خمیر قالب زده ی زیری مارمالا سیب یا مارمالاد مورد نظرتان را بریزید و خمیر ماسوره زده ی رویی را روی آن قرار بدهید. داخل سوراخ ماسوره زده را مقداری ژله ی بریلو بریزید. می توانید پس از تزیینات آن را با ژله ی بریلو پر کنید.
برای تزیین شیرینی مربایی می توانید با شکلات بن ماری شده به صورت خطوط ریز روی آن ها بریزید. و برای تزیینات دیگر روی آن را با کمی عسل آغشته کنید و با خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل، کنجد و یا پودر پسته تزیین کنید.
شیرینی ها را داخل سینی قرار بدهید و آن را داخل یخچال بگذارید. تا خنک شوند و طعم آن بهتر شود.
* می توانید شیرینی مربایی را روی گاز در ماهیتابه رژیمی و یا ماهیتابه ساده با دمکنی درست کنید.
طرز تهیه ژله بریلو با نشاسته :
طرز تهیه ژله ی بریلو
از ژله ی بریلو برای کاور کیک و ژله ی بین شیرینی مربایی و حتی داخل دونات و ... استفاده می شود.
مواد لازم برای تهیه ی ژله ی بریلو :
آب سرد | یک و یک دوم پیمانه |
شکر | یک سوم پیمانه |
نشاسته ذرت | یک هشتم پیمانه |
اسانس دلخواه | چند قطره |
رنگ خوراکی | به مقدار لازم |
طرز تهیه ژله ی بریلو :
ابتدا نشاسته و شکر را داخل قابلمه ای مناسب بریزید و آب سرد را به آن اضافه کنید. آن را خوب مخلوط کنید تا نشاسته ها در آب حل شوند. سپس آن را روی شعله ی ملایم حرارت قرار بدهید. تا شکر کاملا حل شود و شروع به غلیظ شدن کند. در همین حین اسانس مورد نظر خود را اضافه کنید. این اسانس می تواند وانیل و یا گلاب و ... باشد.
پس از اینکه کمی غلیظ شد شعله را خاموش کنید. زیرا باید اجازه بدهید سرد شود و نباید خیلی سفت شود. بستگی دارد از ژله ی بریلو برای چه کاری استفاده کنید، برای کاور کیک باید کمی رقیق تر باشد تا بتوانید راحت روی کیک بریزید. و اگر می خواهید برای شیرینی مربایی یا همان شیرینی مشهدی استفاده کنید باید غلیظ تر باشد.
پس از سرد شدن ژله ی بریلو را با رنگ دلخواه مخلوط کنید. حتی می توانید آن را به چند رنگ تهیه کنید. در این صورت باید قبل از اینکه ژله ی شما سرد شود آن را داخل چند ظرف بریزید و با رنگ های دلخواه مخلوط کنید. و اجازه بدهید خنک شوند.
تزیین شیرینی مشهدی
نکاتی برای تهیه ی ژله ی بریلو :
• در صورتی که تمایل به رنگ های خوراکی ندارید می توانید از رنگ های طبیعی مانند زعفران، کاکائو و ... استفاده کنید.
• اگر می خواهید از پودر کاکائو برای رنگ ژله ی بریلو استفاده کنید. بهتر است آن را در حین پخت اضافه کنید تا کاملا حل شود. حتی می توانید از شکلات تخته ای استفاده کنید.
• اگر ژله ی بریلو شما گلوله داشت و صاف نبود آن را از صافی عبور بدهید. تا یکدست شود.
• اگر بعد از سرد شدن ژله ی بریلو شما زیاد غلیظ بود با مقداری آب مخلوط کنید و اگر رقیق بود آن را روی شعله ی گاز قرار بدهید تا کمی بجوشد و غلیظ تر شود.
• ژله ی بریلو را می توانید داخل ظرف در دار و داخل یخچال نگهداری کنید.
گردآوری: بخش آشپزی