مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/11/19

طرز تهیه گراتن سوسیس و سیب زمینی



 نحوه ی پخت گراتن سوسیس و سیب زمینی, درست کردن گراتن سیب زمینی

گراتن سوسیس و سیب زمینی

 

روش پخت گراتن سوسیس و سیب زمینی

گراتن سیب زمینی با سوسیس را می توان به عنوان یک دستور غذایی عالی و هم به عنوان پیش غذا هم استفاده کرد.

گراتن چیست؟

گراتن از غذاهای فرانسوی است که در ظرف های مخصوصی در فر تهیه می شود. در ترکیبات این غذا از گوشت و سبزیجات و پنیر پیتزا و نان استفاده می کنند. واژه گراتن در زبان فرانسوی یعنی رنده شده و در این غذا به پنیر رنده شده و خرده های نان اشاره دارد.

 

طرز تهیه گراتن سوسیس و سیب زمینی:

مواد لازم برای گراتن سوسیس و سیب زمینی :

 سیب زمینی  750 گرم
 روغن زیتون  4 قاشق سوپخوری
 پیاز خرد شده  1 عدد
 سیر له کرده  2 حبه
 فلفل دلمه ای قرمز خرد شده  1 عدد
 فلفل دلمه ای زرد خرد شده  1 عدد
 کنسرو ذرت  100 گرم
 سوسیس حلقه ای خرد شده 4 عدد
ژامبون رشته ای خرد شده 100 گرم
کنسرو گوجه فرنگی 1 قوطی 200 گرمی
نمک و فلفل به مقدار لازم
پودر چیلی به مقدار لازم
پنیر گودا رنده شده 100 گرم
تخم مرغ 3 عدد
پنیر خامه ای 250 گرم
آرد سمولینا 50 گرم (نصف پیمانه)
تره خرد کرده 50 گرم

 

روش تهیه گراتن سیب زمینی و سوسیس :

برای تهیه ی گراتن سیب زمینی و سوسیس، ابتدا سیب زمینی ها را بپزید و مراقب باشید له نشوند.

 

آن را کنار قرار بدهید تا خنک شوند. سپس 3 قاشق سوپخوری از روغن زیتون را در تابه مناسبی بریزید، پیاز و سیر را به آن اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت بدهید.

 

سپس حرارت را کمی زیاد کنید، فلفل ها، ذرت، سوسیس و ژامبون را اضافه کرده و تفت بدهید. گوجه فرنگی ها را خرد کنید و به مواد اضافه کنید.

 

اجازه بدهید تا مواد بپزند و کمی غلیظ شوند. سپس نمک، فلفل و پودر چیلی را به آن اضافه کنید. در این فاصله پوست سیب زمینی ها را بگیرید و به ضخامت 5 میلیمتر، ورقه ای خرد کنید.

 

اکنون ظرف نسوز مناسبی را با باقیمانده ی روغن چرب کنید. سپس نیمی از ورقه های سیب زمینی را کف ظرف بچینید و نیمی از مخلوط سبزی و سوسیس را روی آن بریزید.

 

و بعد مایه پنیری را اضافه و صاف کنید و با باقیمانده مخلوط سبزی و سوسیس روی این مایه را بپوشانید.

اینک باقیمانده ورقه های سیب‌زمینی را به گونه ای که لبه آنها روی هم قرار بگیرد، روی گراتن بچینید و پنیر گودا قرار بدهید.

 

گراتن را به مدت تقریبی 40 دقیقه یا تا زمانیکه طلایی شود، در فر گرم کرده با دمای 200 درجه سانتیگراد بپزید.

 

روش تهیه مایه پنیری :

در ظرفی مناسب زرده ی تخم مرغ ها، پنیر، آرد سمولینا، نمک و فلفل را بریزید و مخلوط کنید.

سپس در ظرفی دیگر سفیده های تخم مرغ را بریزید و با همزن برقی خوب بزنید تا سفید شود و فرم بگیرد.

اکنون سفیده های فرم گرفته را به مایه پنیری اضافه کنید و به آرامی مخلوط کنید.

سپس تره را به آن بیافزایید.

 

گراتن سیب زمینی و سوسیس با سس بشامل :

 

گراتن سیب زمینی و سوسیس با سس بشامل

 

مواد لازم برای گراتن سیب زمینی و سوسیس :

 سیب زمینی متوسط 5 تا 6 عدد
 سوسیس 300 گرم 
 پنیر پیتزا  150 گرم
 سس بشامل  1 لیوان
نمک و فلفل و روغن  به مقدار لازم

 

مواد لازم برای سس بشامل :

کره 1 قاشق غذاخوری
آرد 3 قاشق غذاخوری
شیر 2 لیوان
نمک و فلفل و آویشن به مقدار لازم
پنیر پیتزا یا پارمزان به مقدار لازم

 

طرز تهیه گراتن سیب زمینی و سوسیس :

در ابتدا سیب زمینی ها و سوسیس ها را به صورت ورقه ای خرد کرده و در روغن تفت دهید تا هردو تغییر رنگ دهند. در این فاصله سس بشامل را تهیه کنید.

 

در یک قابلمه ی کوچک کره را آب کنید، آرد را اضافه کنید و مانند حلوا کمی سرخ کنید زمانی که داشت تغییر رنگ می داد شیر را کم کم اضافه کنید و دائم هم بزنید تا کمی غلیظ شود (اگر دوست داشتید می توانید در این مرحله کمی پنیر پیتزا یا پارمزان اضافه کنید) وقتی سس به حالت فرنی یا ماست هم زده شد، کمی نمک، فلفل و آویشن اضافه کنید و سس شما حاضر است.

 

مراحل تهیه ی گراتن سیب زمینی و سوسیس

 

کف ظرف را چرب کنید سیب زمینی ها را کف ظرف بچینید و سوسیس ها را روی آن قرار بدهید. روی آن را با سس بشامل و بعد پنیر پیتزا بریزید اگر موادتان به اندازه ی 2 لایه می شود این کار را تکرار کنید و روی آن را کاملا با پنیر زیاد بپوشانید. به مدت 30 الی 40 دقیقه در فر از قبل گرم شده با دمای 180 درجه قرار دهید و 5 دقیقه آخر گریل فر را روشن کنید تا سطح غذا طلایی رنگ شود.

 

نکاتی برای تهیه ی گراتن سوسیس و سیب زمینی:

برای پخت این گراتن می توانید سیب زمینی را به صورت ورقه ای و یا نگینی متوسط خرد کنید. سوسیس ها را هم به همین روش یا نگینی یا ورقه ای خرد کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی