مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/06/09

طرز تهیه نان فانتزی به روش های متفاوت



طرز پخت نان فانتزی, روش های پخت نان فانتزی

طرز تهیه نان فانتزی

 

انواع روش پخت نان فانتزی

نان فانتزی یکی از بهترین و پرطرفدارترین نان هایی است که می توانید از آن به عنوان میان وعده و یا عصرانه و حتی در وعده ی صبحانه استفاده کنید. در این نان ها می توانید مغریجات و حتی کشمش استفاده کنید.

طرز تهیه نان فانتزی مخصوص صبحانه و عصرانه :

مواد لازم نان فانتزی : برای 6 نفر

 زرده تخم مرغ  2 عدد
شکر   3 قاشق غذاخوری
 کره  3 قاشق غذاخوری
 شیر 1 لیوان 
پودر مخمر  1 قاشق غذاخوری
 آرد 2 تا 3 لیوان 
نمک   1 هشتم قاشق مرباخوری
کنجد  به میزان لازم (اختیاری) 

 

طرز تهیه نان فانتزی مخصوص عصرانه :

ابتدا شیر را بجوشانید و اجازه دهید ولرم شود و سپس آن را با مخمر مخلوط کنید و شکر و کره آب شده و 1 عدد از زرده تخم مرغ را به آن اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا مواد کاملا حل شوند.

 

آرد و نمک را مخلوط کنید و حداقل 3 بار الک کنید و بعد کم کم آن را به مواد اضافه کنید و خوب ورز بدهید تا مواد حالت چسبندگی خود را از دست بدهد و به صورت خمیری نرم و لطیف درآید.

 

سپس خمیر را چند بار بلند کنید و به ظرف بکوبید و بعد ظرفی را چرب کنید و خمیر را درون آن قرار بدهید و بعد با یک پارچه نخی نمناک روی آن را بپوشانید و به مدت 2 ساعت در مکانی گرم قرار دهید تا حجم آن دو برابر شود.

 

بعد از آماده شدن خمیر آن را روی سطح آرد پاشی شده باز کنید و با وردنه کمی ورز دهید و مثل آدامس چند بار بکشید. سپس خمیر را به چند قسمت تقسیم کرده و به شکل دلخواه شکل دهید.

 

می توانید قبل از شکل دادن خمیر آن را ورز دهید و با وردنه خمیرها را باز کنید. درون هر خمیر را مقداری کشمش، گردو، کنجد و … بپاشید و بعد شکل بدهید.

 

داخل سینی فر کاغذ روغنی قرار بدهید و خمیر شکل داده ی خود را روی آن قرار بدهید.

 

روی خمیرها پارچه ای بیندازید یا پلاستیکی بکشید و مدت 30 دقیقه به خمیرها استراحت دهید تا کمی دیگر نیز حجم پیدا کنند. سپس مقداری کره یا روغن را با 1 زرده تخم مرغ و کمی شیر مخلوط کنید و روی خمیرها بمالید و روی آن نیز کمی کنجد بپاشید.

 

ظرف نان را درون فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 20 – 30 دقیقه بسته به نوع فر قرار دهید. در اواسط پخت نیز می توانید مجدداً روی نان فانتزی را با مخلوط زرده و شیر برس بکشید. در انتهای پخت شعله ی بالای فر را 2-3 دقیقه روشن کنید تا روی نان ها نیز برشته و طلایی شود.

 

طرز تهیه انواع نان فانتزی

 

نکاتی برای پخت نان فانتزی :

دقت کنید خودتان نان را چک کنید اگر مغز آن نپخته بود باز اجازه بدهید بپزد هرگز شعله ی فر را بیشتر نکنید زیرا باعث سوختن نان ها می شود.

 

برای اینکه نان شما خشک نشود در زمان روشن کردن فر کاسه ای آب داخل فر قرار دهید تا همزمان با گرم شدن فر، داخل فر رطوبت ایجاد شود و مانع خشک شدن نان شما شود.

 

برای اینکه پف نان شما نخوابد در فر را در حین پخت باز نکنید تا کامل پف کند.

 

می توانید روی نان را با زرده تخم مرغ و زعفران رو مال کنید.

 

می توانید روی نان را از هر چیزی که دوست دارید استفاده کنید (پودر نارگیل، پسته، گردو و … ).

 

* درون نان را نیز میتوانید قبل از پخت با خرما، گردو، شکلات و … پر کنید یا به همین صورت ساده آماده کنید.

 

طرز پخت نان فانتزی به شکل گیسو : 

طرز تهیه نان فانتزی

 

مواد لازم نان فانتزی : برای 8 نفر

 آرد نان فانتزی 3 پیمانه 
 روغن مایع یا زیتون یا کره آب شده  یک چهارم پیمانه
 تخم مرغ  1 عدد
 مایه خمیر  یک و نیم قاشق چایخوری
 شکر  1 قاشق چایخوری
 نمک 1 قاشق چایخوری 
 شیر ولرم  1 پیمانه
 آب ولرم  نصف پیمانه

 

طرز تهیه نان فانتزی؛ صبحانه ای خوشمزه :

مایه خمیر را به همراه شکر در نصف پیمانه آب ولرم حل کنید و 10 دقیقه زمان دهید تا فعال شود. بعد از 10 دقیقه مایه خمیر کمی پف می‌کند و آماده استفاده می شود. تخم مرغ، روغن و شیر ولرم را در یک ظرف با هم ترکیب کنید. سپس مایه خمیر فعال شده را به آنها اضافه کنید و مخلوط کنید.

 

آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و چند بار الکل کنید سپس آرام آرام به مایه ی اولیه اضافه کنید و مخلوط کنید تا خمیر شکل بگیرد. نمی توان میزان آرد را از قبل به طور دقیق مشخص کرد. پس بهتر است آرد را تا زمانی که خمیر شکل بگیرد با احتیاط و مرحله مرحله اضافه کنید تا خمیر شما سفت نشود. و در حدی باشد که خمیر نرم و لطیف باشد و به دست نچسبد.

 

بعد از شکل گرفتن خمیر، آن را از ظرف خارج کنید و روی تخته یا میز کار آردپاشی شده به مدت 15 دقیقه ورز دهید تا حالت کشدار و لطیفی پیدا کند.

 

بعد از ورز دادن خمیر، آن را در یک ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را با سلفون و پارچه بپوشانید. ظرف را در جای نسبتا گرم قرار دهید و اجازه دهید یک ساعت بماند که خمیر کاملا عمل بیاید و حجم آن دو برابر شود.

 

پف خمیر را با چند دقیقه ورز دادن بگیرید و آن را به 4 قسمت مساوی تقسیم کنید. هر کدام از چانه های خمیر را باز کنید و با دست رول کنید.

 

رول های خمیر باید به یک اندازه باشند سپس آن ها را کنار هم قرار دهید و مانند تصویر آنها را در هم ببافید.

 

روش پیچاندن نان فانتزی

 

یک کاغذ روغنی چرب شده کف سینی فر قرار دهید. روی کاغذ روغنی را آرد بپاشید و خمیر را روی آن بگذارید. روی خمیر را با استفاده از سلفون یا کیسه‌ی نایلونی بپوشانید و اجازه دهید به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت استراحت کند.

 

1 عدد تخم مرغ را با نصف پیمانه شیر مخلوط کنید و به آرامی با قلمو روی نان بمالید و در نهایت کمی کنجد روی آن بپاشید. نان را داخل فری که از قبل گرم کرده اید، به مدت 30 دقیقه با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید. زمان پخت نان می تواند با توجه به حرارت فر شما کمی بیشتر یا کمتر باشد.

 

نان را از فر خارج کنید و اجازه دهید کمی خنک شود.

 

* برای انکه نان شما نرم باشد کاسه ای آب قرار بدهید تا در حین پخت نان خشک نشود.

 

گردآوری: بخش آشپزی