مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/01/03

آبگوشت كلم قمری



پخت آبگوشت با کلم قمری

 

آبگوشت کلم قمری یکی از غذاهای محلی همدان و کرمانشاه است. مواد این آبگوشت را، کلم قمری، گوشت گوسفندی، عدس، پیاز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سیرداغ تشکیل می‌دهد همچنین آبگوشت با کلم قمری را می توان همراه با کشک محلی و ماست و سیر نیز صرف کرد.

آبگوشت از دير باز يكی از غذا های اصيل و خوشمزه و سالم ايرانی بوده و هست. نه تنها تهيه اين غذا راحت و آسان می باشد بلكه از ارزش غذايی فراوانی برخوردار است و اين غذا را به عنوان يک غذای كامل می توان محسوب كرد. اين غذا كه نه تنها پروتئين و هيدرات كربن و چربی مورد نياز بدن را تامين می كند چون معمولاً ايرانی ها به همراه آن سبزی و يا پياز ميل می كنند اين امر موجب تامين ويتامين و مواد معدنی مورد نياز بدن و موجب جذب هر چه بيشتر مواد فوق می گردد.

 

آبگوشت کلم قمری با کشک یکی از غذاهای سنتی استان همدان است. این غذا به دلیل داشتن کلم و کشک دارای کلسیم بالایی است و گوشت و نخود این غذا آن را از نظر غذایی و وجود پروتئین غنی تر می کند.

 

طرز تهیه آبگوشت کلم قمری با کشک

پخت آبگوشت کلم قمری با کشک و سیر

 

این آبگوشت های خوشمزه را بپزید و از طعم آن لذت ببرید.‏

 

مواد لازم برای آبگوشت قمری ‎:‎

 گوشت آبگوشتی  500 گرم
کلم قمری  1 عدد 
 نخود 1 پیمانه 
 سیب زمینی  2 عدد
 پیاز 1 عدد 
 زردچوبه و فلفل  به مقدار لازم
کشک   1 پیمانه
 سیر  2 حبه
روغن به میزان لازم

 

طرز تهیه آبگوشت قمری :

پیاز را نگینی خرد کنید و در روغن سرخ کنید. در حین سرخ شدن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. گوشت را به آن اضافه کرده و نخود خیس خورده را را هم اضافه کنید و با آب بگذارید بپزد.

 

اگر آب این مخلوط کم بود، دو تا سه لیوان آب روی آن بریزید. در تابه دیگری سیب زمینی و کلم ها را پوست بگیرید و در کمی روغن تفت بدهید.

 

سپس آن ها را در یک ساعت پایانی پخت، به آبگوشت اضافه کنید. بعد از آن که آبگوشت پخت و جا افتاد، سیر را بکوبید و با کشک مخلوط کنید و روی آن بریزید. سپس آن را سرو کنید و به شیوه همه آبگوشت ها با نان ترید شده میل کنید.‏

 

طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاهی

طرز تهیه آبگوشت کلم قمری و ریحان کرمانشاهی

 

مواد لازم برای آبگوشت قمری کرمانشاه :

گوشت گوسفندی  500 گرم
 نخود و لوبيا سفيد 1 پيمانه 
 سيب زمينی 1 عدد 
پياز 1 عدد 
 كلم قمری ترد و تازه 2 عدد 
 ريحان خرد شده 1 پيمانه 
 نمك و زردچوبه و فلفل به ميزان لازم 
 نعناع خشک به ميزان لازم
روغن زيتون به ميزان لازم

 

طرز تهیه آبگوشت قمری کرمانشاه :

برای طرز تهیه آبگوشت کلم قمری ابتدا نخود و لوبیا را از شب قبل خیس کنید. سپس كلم قمری را بشویید و به صورت نگینی اندازه ی حبه قند خرد كنید و ريحان را ریز خرد کنید و با هم در كمی روغن تفت بدهيد.

 

هم اکنون پیاز را نگینی خرد کنید و داخل قابلمه با کمی روغن تفت بدهید و گوشت ها را اضافه کنید و کمی تفت بدهید اما سرخ نکنید کلم قمری و ریحان را هم اضافه کنید نخود و لوبيا و سیب زمینی را به صورت کامل و نمک و زردچوبه را اضافه کنید و داخل آن آب بریزید تا حدی که روی مواد با آب پوشانده شوند و زمانی که جوش آمد شعله را کم کنید و اجازه بدهید آرام بجوشد و بپزد. زمانی که پخته شد در آخر نعناع خشک را در روغن زيتون تفت بدهید و به آبگوشت اضافه كنید و نوش جان كنيد.

 

طرز درست کردن آبگوشت قمری کرمانشاه

 

نکاتی برای پخت آبگوشت کلم :

قبل از اينكه آبگوشت را از روی شعله برداريد مقداری از سيب زمينی را له كنید و در آب آن بريزيد اجازه بدهید کمی بجوشد تا آب غليظ تر و خوشمزه تر باشد هر چه آب آبگوشت كمتر باشد خوشمزه تر است.

 

 نكته ای كه در مورد انتخاب كلم قمری بايد رعايت كنيد اين است كه كلم قمری ترد و نرم و بدون الياف و سفت و خشک باشد و با اين اوصاف وقتی پخته می شود شبيه به سيب زمينی شده و می توانید آنرا با نخود و لوبيا و سيب زمينی با گوشتكوب بكوبيد و در كنار آب گوشت بر سر ميز غذا بگذاريد.

 

 می توانید از برنج به جای سیب زمینی در تهیه آبگوشت کلم قمری استفاده کنید.

گوشت آبگوشتی حتما ماهیچه و سردست همراه با استخوان باشد.

 

 حتما کلم قمری را قبل از پختن باید سرخ کنید.

 زمان تفت دادن نعناع حواستان باشد که نعناع نسوزد.

 

 خانم های شاغل با خيال راحت اين غذا را در آرام پز بگذارند و هنگامی كه از سر كار بر می گردند غذای تازه و گرم و آماده را نوش جان كنند.

 

گردآوری: بخش آشپزی