مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
طرز تهیه طاجین گوشت و به مراکشی
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
طرز تهیه طاجین گوشت و به مراکشی
طاجین گوشت و به، خورش مخصوص مراکش و کشورهای شمال آفریقا است. طاجین ظرفی است که خورش را در آن درست می کنند. این خورش با گوشت قرمز و میوه به پخته می شود و از یک نوع ادویه مخصوص مراکشی (ادویه راس الحانوت) استفاده می شود. این ادویه را خیلی راحت می توانید در خانه درست کنید. مواد آن را از بیرون تهیه کنید و با هم مخلوط کنید.
مواد لازم برای ادویه راس الحانوت مراکشی :
پودر زیره | ۱ قاشق چایخوری |
پودر زنجبیل | ۱ قاشق چایخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | ۳/۴ قاشق چایخوری |
پودر دارچین | ۱/۲ قاشق چایخوری |
پودر فلفل قرمز | ۱/۲ قاشق چایخوری |
میخک خرد شده | ۱/۴ قاشق چایخوری |
طرز تهیه ادویه راس الحانوت مراکشی :
تمام مواد را در کاسه ای بریزید و کامل با هم مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا به طور کامل ترکیب شوند. سپس در ظرف مناسب بریزید و درب آن را محکم ببندید تا عطر و بوی آن از بین نرود. حالا شما ۳ قاشق ادویه راس الحانوت مراکشی دارید.
مواد لازم برای طاجین گوشت و به مراکشی :
گوشت قرمز | ۶۰۰ گرم |
میوه به متوسط | ۴ عدد |
نخود | ۵۰۰ گرم |
جعفری خرد شده | ۴ قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی متوسط | ۵ عدد |
سیر | ۳ حبه |
ساقه کرفس خرد شده | ۱ عدد |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
پودر زیره | ۱ قاشق چایخوری |
ادویه راس الحانوت | ۲ قاشق چایخوری |
نمک | به مقدار لازم |
فلفل سیاه و فلفل قرمز | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
طرز تهیه طاجین گوشت و به :
گوشت را به قطعات مربعی شکل برش داده و تمیز شسته و آبکش کنید. سپس یک عدد پیاز را نگینی خرد کرده و همراه با گوشت و مقداری روغن روی حرارت ملایم گاز به مدت ۱۰ دقیقه سرخ کنید. سپس گوشت را همراه با ۴ لیوان آب داخل زودپز به مدت ۱۸۰ دقیقه بپزید.
نخود را شسته و با مقداری آب به مدت ۱ ساعت بگذارید تا پخته شود. بعد از پخت کامل آب نخود را دور بریزید و نخود را در ظرفی جداگانه نگه دارید.
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید، گوجه فرنگی و میوه به را تمیز شسته، پوست آنها را بگیرید و به اندازه دلخواه خرد کنید و هر کدام را در ظرفی جداگانه نگه دارید.
یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت ملایم گاز داغ کنید و مقداری روغن در آن بریزید. وقتی روغن گرم شد میوه به را داخل روغن بریزید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه سرخ کنید تا کاراملی شود سپس پیاز خرد شده، کرفس خرد شده و سیر خرد شده را اضافه کنید و به مدت ۳ دقیقه تفت دهید. با یک کفگیر سوراخدار مواد داخل ماهیتابه را بردارید و داخل یک قابلمه بزرگ بریزید.
گوشت پخته شده، گوجه فرنگی های خرد شده، جعفری خرد شده و نخود پخته شده را داخل قابلمه بریزید و ۳ لیوان از آب گوشت، پودر زیره، فلفل سیاه و فلفل قرمز، نمک و ادویه راس الحانوت را اضافه کنید و اجازه دهید تا به مدت ۱ ساعت به آرامی بپزد و خوب جا بیفتد.
طاجین گوشت و به را با برنج سفید سرو کنید. نوش جان!
منبع : banooyeshahr.com