مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

طرز تهیه خورش گردن گوسفند با آلو



 

طرز پخت خورش گردن گوسفند با آلو,نحوه پخت خورش گردن گوسفند با آلو

پخت خورش گردن گوسفند با آلو

 

خورش گردن گوسفند، غذایی بسیار لذیذ است و وجود آلو در این خورش خوشمزگی آن را دو چندان می کند. با گوشت گردن، غذاهای خوشمزه زیادی می توان تهیه کرد و شما در این مقاله با طرز تهیه یک نوع خورش گردن گوسفند با آلو آشنا خواهید شد.

 

به جرأت می توان گفت که لذیذترین قسمت گوشت گوسفندی گردن آن است و با آن می توان خوشمزه ترین غذاها مانند خورش ماست مخصوص اصفهان، چلو گوشت مجلسی، و انواع خوراک را تهیه کرد. گوشت گردن گوسفند یکی از قسمت های مقوی و کم چرب است که حاوی مقادیر زیادی امگا 3 و پروتئین مفید برای بدن بوده و از نرمی و طعم عالی نیز برخوردار است. گوشت گردن گوسفند را می توان در انواع خورش استفاده نمود. یکی از خورش های خوشمزه و مجلسی، خورش گردن گوسفند با آلو است که به عنوان نهار یا شام و در میهمانی ها سرو می شود. در این مقاله شما را با طرز تهیه این خورش و خواص بی نظیر آن آشنا می کنیم.

 

این غذا برای 3 نفر مناسب است، زمان آماده سازی مواد 15 دقیقه، و زمان انتظار و پخت حدود 2 ساعت است. 

 

مواد لازم برای تهیه خورش گردن گوسفند با آلو :

 گردن گوسفند 600 گرم 
 پیاز بزرگ 1 عدد 
 سیر  1 حبه
 روغن  2 قاشق غذاخوری
چوب دارچین 1 عدد
برگ بو 1 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
رب انار
1 قاشق غذاخوری
آلو بخارا 1 فنجان
زردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم

 

طرز تهیه خورش گردن گوسفند با آلو : 

پیاز را پوست گرفته و ریز خرد کنید، سپس آن را با کمی روغن سرخ کنید.

یک حبه سیر را له کنید و به پیاز اضافه کنید، کمی با هم تفت دهید و سپس کمی زردچوبه به آن اضافه کنید.

 

گردن را به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند و آب آن کشیده شود.

 

خورش گردن گوسفند با آلو,پخت خورش گردن گوسفند با آلو

گردن را به پیاز و سیر اضافه کنید و با هم تفت دهید

 

فلفل، چوب دارچین و برگ بو را به مواد اضافه کرده و در حد دو سه دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید.

3 لیوان آب جوش به مواد اضافه کرده و هم بزنید، درب قابلمه را ببندید، حرارت را کم کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

 

آلوها را خوب بشویید و به مدت نیم ساعت در آب خیس کنید. سپس در آبکش بریزید تا آب آن گرفته شود.

وقتی گوشت نیم پز شد، آلو را به آن اضافه کنید و برگ بو و دارچین را از آن خارج کنید.

در یک ماهیتابه کمی روغن بریزید و رب گوجه فرنگی را در آن تفت دهید تا رنگ آن قرمز شده و بوی خامی آن گرفته شود.

 

وقتی گوشت کاملا پخت، نمک، رب انار و رب گوجه تفت داده شده را به آن اضافه کنید، درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید به مدت نیم ساعت خورش جا بیفتد.

خورش را در ظرف مناسب بکشید و با برنج سرو کنید. 

 

خواص آلو :

در این مطلب طرز تهیه خورش گردن گوسفند با آلو ارائه شد که غذایی بسیار مغزی است و دارای خواص زیادی می باشد. از خواص آلو می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

آلوی مورد استفاده در این غذا منبع آنتی اکسیدان است و مقادیر زیادی از ترکیبات فنلی و بتاکاروتن دارد که با خنثی کردن رادیکال های آزاد اکسیژن از رسوب چربی در رگ ها و بروز بیماری های قلبی عروقی می کاهد و احتمال تولید سلول های سرطانی در بدن را کاهش می دهد.

 

 آلو دارای فیبر زیادی است و برای کنترل قند خون، جلوگیری از یبوست و حفظ سلامت دستگاه گوارش مفید است و سوربیتول موجود در آن خاصیت ملین دارد.

 آلو منبع پتاسیم است و می تواند در کنترل فشار خون موثر باشد.

 

 آلو مقدار زیادی فیبر دارد که رشد و تکثیر باکتری های مفید را افزایش می دهد و از رشد باکتری های مضر در روده جلوگیری می کند. تخمیر فیبر در روده باعث تولید اسید بوتیریک می شود که برای سلول های روده انرژی تولید می کند و منجر به حفظ سلامتی دستگاه گوارش می شود.

 

 آلو منبع آهن گیاهی است و از کم خونی جلوگیری می کند.

 

منبع : setare.com