مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1401/02/29

دستور تهیه شیرینی لوتکا؛ شیرینی خوشمزه بین المللی



شیرینی لوتکا به روش بازاری, روش تهیه شیرینی لوتکا در منزل, رسپی شیرینی لوتکا

دستور پخت شیرینی لوتکا 

 

طرز تهیه شیرینی لوتکا کره ای فوق‌العاده خوشمزه و مجلسی

شیرینی لوتکا یکی از شیرینی های خوشمزه ای است که میتوانید با کمی تمرین و صبر و حوصله در خانه آماده کنید.

شیرینی لوتکا چیست؟

شیرینی لوتکا یکی از شیرینی های بین المللی است که بافت نرمی دارد. 

در این مقاله قصد داریم آموزش شیرینی لوتکا به روش های مختلف را با شما در میان بگذاریم. دستور پخت شیرینی لوتکا به دو شکل کاملا متفاوت است.

 

مایع خمیر شیرینی لوتکا تقریبا لطیف و مشابه خمیر هزار لا یا خمیر نان است. برای تهیه مایع خمیر شیرینی لوتکا باید مرحله ورز دادن را به خوبی انجام دهید. 

انجام دستور پخت شیرینی لوتکا در خانه کمی زمانبر است بنابراین اغلب افراد ترجیح میدهند این شیرینی را از قنادی تهیه کنند. 

 

طرز تهیه شیرینی لوتکا, دستور پخت شیرینی لوتکا, دستور پخت شیرینی لوتکا کره ای

رسپی شیرینی لوتکا

 

دستور پخت شیرینی لوتکا

مواد لازم شیرینی لوتکا 
 مواد میانی خمیر لوتکا 
روغن مارگارین   نیم کیلوگرم
آرد  ۲۵۰ گرم
 مواد لازم برای تهیه خمیر شیرینی 
تخم مرغ   یک عدد
خامه فرم گرفته شده    ۸۳ گرم
شیر یا گلاب  ۸۳ گرم
آرد   ۲۵۰ گرم
وانیل یک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه شیرینی لوتکا

برای تهیه خمیر شیرینی تخم مرغ ها را  هم بزنید یکدست شود. خامه ، گلاب و وانیل را اضافه کرده هم بزنید. 

آرد را اضافه کرده و 10 دقیقه ورز دهید. 

برای تهیه مواد میانی مارگارین را رنده کرده به آرد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا یکدست شود. 

 

خمیر شیرینی را پهن کنید و مواد میانی را رویش قرار دهید و مانند خمیر هزار لا عمل نمایید  تا در نهایت 6 بار خمیر را روی هم تا بزنید و بین هر کدام 10 دقیقه استراحت بدهید. 

در نهایت خمیر را به صورت نازک باز کنید و به شکل نوارهای مستطیلی برش بزنید و رویشان با برش تخم مرغ بکشید و مغز گردوی خرد شده بپاشید و کرم بزنید و سپس خمیر را تا بزنید و دوباره رویش زرد تخم مرغ بکشید و مغز دلخواهتان را رویش بپاشید. 

شیرینی ها را درون فر 180 درجه به مدت 20 – 30 دقیقه قرار دهید تا رویش طلایی شود. 

 

رسپی شیرینی لوتکا, تاریخچه شیرینی لوتکا, عکس شیرینی لوتکا

طرز تهیه شیرینی لوتکا کره ای

 

دستور پخت شیرینی لوتکا کره ای

مواد لازم شیرینی لوتکا کره ای   

آرد ۴ پیمانه
کره ۹۰ گرم
تخم مرغ ۲ عدد
شیر ولرم ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
خمیر مایه فوری ۱ قاشق چایخوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
نمک   نوک قاشق چایخوری
مواد لازم برای کرم کاستارد 
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۲۵۰ میلی لیتر
شکر ¼ پیمانه
وانیل ۱ قاشق چایخوری
نشاسته ذرت ۲ قاشق غذا خوری
مواد رومال 
تخم مرغ ۱ عدد
شیر ۳ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق غذاخوری
پودر نارگیل و کنجد به مقدار کافی

 

طرز تهیه شیرینی لوتکا کره ای

کره را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا نرم شود. 

شکر و خمیرمایه  شیر را به کره اضافه کنید و مخلوط کرده با دور تند همزن بزنید تا یکدست شود. 

وانیل را اضافه کرده هم بزنید. 

تخم مرغ ها را یکی یکی اضافه کرده هم بزنید یکدست شود. 

آرد را کم کم اضافه کرده مخلوط نمایید. 

 

خمیر را روی سطح کار منتقل کرده نمک بزنید و ورز دهید تا خمیر یکدست و لطیف شود در صورت نیاز حین ورز دادن میتوانید آرد اضافه کنید. 

بعد از 10 دقیقه ورز دادن خمیر را گرد کرده و درون کاسه بگذارید و رویش را با سلفون بپوشانید و 1 ساعت استراحت بدهید. 

برای تهیه کرم کاستارد تخم مرغ و شکر را در قابلمه مخلوط کرده وقتی یکدست شد شیر و وانیل را اضافه کنید. 

 

حین هم زدن نشاسته ذرت را اضافه کنید ، وقتی نشاسته در شیر حل شد روی حرارت ملایم قرار دهید و مدام هم بزنید تا غلیظ و کرم رنگ شود. 

کرم کاستارد را از روی حرارت بردارید و روی سطحش نایلون فریزر بیندازید که روی نبندد و کناری بگذرید خنک شود. 

بعد از 1 ساعت خمیر را روی میز کار ورز دهید تا هوای اضافه اش گرفته شود. 

خمیر را به دو قسمت مساوی تقسیم کنید و هر کدام را با وردنه به قطر نیم سانتی باز کنید. 

 

نیمی از کرم کاستارد را روی هر کدام از خمیرها بریزید و با لیسک پخس کنید و سپس خمیر را رول کنید و به اندازه دلخواه برش بزنید. 

کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید و شیرینی ها را با فاصله روی سینی بچینید و رویشان را بپوشانید و نیم ساعت بگذارید استراحت کند.

 

برای تهیه مواد رومال تخم مرغ را با چنگال هم بزنید تا یکدست شود سپس شیر را اضافه کنید و با برس روی شیرینی ها بکشید و پودر نارگیل  کنجد رویشان بپاشید. 

در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 25 – 30 دقیقه بپزید. 

 

شیرینی لوتکا, طرز تهیه شیرینی لوتکا, دستور پخت شیرینی لوتکا

رسپی شیرینی لوتکا

 

دستور پخت شیرینی لوتکا به روش بازاری

مواد لازم شیرینی لوتکا به روش بازاری 

 آرد ۳۰۰ گرم
 تخم مرغ ۱ عدد
خامه فرم گرفته ۱۰۰ گرم
شیر ۴۰ گرم
روغن مایع   ۲۰ گرم
گلاب   ۴۰ گرم
وانیل  ۱ قاشق چایخوری
خلال بادام   به مقدار کافی
شیره انگور به مقدار کافی
مواد میانی 
کره مارگارین ۲۵۰ گرم
آرد ۲۰۰ گرم

 

طرز تهیه شیرینی لوتکا به روش بازاری

مارگارین را از نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا کاملا نرم شود. 

برای آماده کردن مواد میانی کرهرا در یک کاسه با همزن بزنید و سپس آرد را به کره اضافه کنید و به هم زدن ادامه دهید تا خمیر نرمی بدست آید. خمیر کره را در کیسه فریزر قرار دهید و با وردنه باز کنید و کناری بگذارید تا در دمای محیط استراحت کند. 

 

برای تهیه خمیر آرد را در کاسه بریزید و خامه فرم گرفته را به همراه تخم مرغ ، وانیل ، روغن مایع و گلاب اضافه کنید و هم بزنید. 

شیر را به تدریج به مخلوط آرد اضافه کنید و با دور کند همزن برقی بزنید تا یکدست شود و خمیر در کاسه جمع شود. 

خمیر را روی میز کار به مدت 10 دقیقه ورز دهید و با وردنه کاملا پهن کنید. 

خمیر میانی را روی خمیر شیرینی قرار دهید و از یک سمت رول کنید. 

 

روی خمیر را با سلفون بپوشانید و به مدت 30 دقیقه در یخچال قرار دهید و سپس به فرم دلخواه بش بزنید و کف سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده اید بچیند و رویشان شیره انگور بکشید و خلال بادام قرار دهید و در فر که از قبل با دمای 170 درجه سانتیگراد گرم شده است به مدت 45 دقیقه بپزید. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی