مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1397/10/04

طرز تهیه کوفته زرشک و زردآلو



 

طرز تهیه کوفته زرشک و زردآلو؛ یک افطاری آبرومندانه

 

با وجود این همه غذاهای جور و واجور جدید که این روزها اسمشان را می شنویم و گاهی از اسم های عجیب و غریب شان تعجب می کنیم، غذاهای اصیل حس خاصی دارند که در هیچ یک از آن ها نمی شود پیدایش کرد. به همین دلیل امروز هم یک غذای ایرانی و واقعا لذیذ را قرار می دهم که بر خلاف تصورات نادرستی که هست، خیلی آسان و سریع آماده می شود.

 

مواد لازم کوفته زرشک و زردآلو :

زردآلو متوسط  ۳-۴ عدد 
 گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم 
برنج پخته   ۱ پیمانه
لپه‎ نیم پز آسیاب شده  ۴ قاشق سوپخوری 
تخم مرغ کامل ۱ عدد
سفیده تخم مرغ ۱ عدد
پیاز رنده شده ۱ عدد
زرشک ۲ قاشق سوپخوری
گردو خردشده ۲-۳ قاشق سوپخوری
سبزی معطر (ریحان و مرزه) ۳ قاشق سوپخوری
پیاز داغ ۲-۳ قاشق سوپخوری
رب گوجه ‌فرنگی ۳ قاشق سوپخوری
روغن مایع به مقدار لازم
نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

 

طرز تهیه کوفته زرشک و زردآلو :

زردآلوها را خرد کنید و داخل ظرف مناسبی بریزید. پیازداغ، زرشک شسته شده و گردوی خرد شده را هم بریزید. مواد را خوب با هم مخلوط کنید تا مایه وسط کوفته ها آماده شود، سپس آن را کنار بگذارید.

 

در ظرف دیگری گوشت چرخ کرده، پیاز رنده شده، سبزی معطر، تخم مرغ کامل، سفیده تخم مرغ اضافه، لپه، برنج، نمک، فلفل و زردچوبه را مخلوط کنید و حدود ۵ دقیقه ورز دهید تا مواد چسبندگی لازم را پیدا کنند.

 

مقداری از مخلوط گوشت را بردارید و آن را گود کنید، سپس مقداری از مخلوط زردآلو داخل آن بریزید. دست تان را آغشته به آب سرد کنید و به آرامی کوفته ها را گرد کنید. وزن تقریبی هر کوفته باید حدود ۲۰۰ گرم شود.

 

در قابلمه مناسبی روغن و رب را کمی تفت دهید، سپس ۳ لیوان آب اضافه کنید و صبر کنید تا جوش بیاید. حرارت را کم کنید و کوفته ها را به آرامی داخل قابلمه قرار دهید. دقت کنید که نباید درِ قابلمه را بگذارید چون کوفته ها بلافاصله ترک می خورند.

 

زمانی که یک طرف کوفته ها خودشان را گرفتند، به آرامی آن ها را بر گردانید و بگذارید طرف دیگرشان هم بپزد. اگر کوفته ها به آب بیشتری نیاز داشتند، کمی آب گرم اضافه کنید تا کاملا بپزند. صبر کنید تا کوفته ها آماده شوند و سس غلیظی حاصل شود.

کوفته ها را داخل ظرف مورد نظرتان بریزید و سرو کنید.

 

منبع : sarashpazpapion.com