مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
طرز تهیه آش بادمجان
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
محلی : کرمانشاه
آماده سازی : 60 دقیقه
پخت : 60 دقیقه
مواد لازم برای 4 نفر :
برنج | 2/3 پیمانه |
عدس و نخود و لوبیاسفید | جمعا 1 پیمانه |
گوشت سردست بدون استخوان | 500 گرم |
پیاز | 1 عدد |
پیاز داغ و نعناع داغ | به میزان لازم |
سیر داغ | به میزان لازم |
نمک و فلفل و زردچوبه | به میزان لازم |
بادمجان | 5 تا 6 عدد |
روغن | به میزان لازم |
کشک | 1 پیمانه |
طرز تهیه :
آش بادمجان یک آش سنتی کرمانشاه است.
گوشت و نخود لوبیا را (حبوبات را بهتر است که قبلا بخیسانید) که قبلا خیسانده اید با فلفل و زردچوبه بگذارید بپزد بادمجان ها را پوست کنده و نمک بزنید و یک ساعت بگذارید و بعد با آب شسته و خشک کنید و در روغن سرخ کرده و با نمک و فلفل و زردچوبه و مقداری آب بگذارید تا بپزد ( آب به اندازه ای بریزید که بعد از پختن آبش بخوردش برود معمولا نصف لیوان آب داغ کافیست و کنار بگذارید حالا برنج و عدس را در یک قابلمه بریزد و نمک و فلفل و زردچوبه و یک قاشق پیاز داغ با مقداری آب بگذارید روی حرارت.
نخود لوبیا را که با گوشت بار گذاشته اید گوشت را کنار گذاشته و ما بقی (نخود و لوبیا و آبگوشت) را به برنج اضافه کنید و کشک را افزوده و مدام بهم بزنید تا وقتی جوش بیاد.
بعد نصف بادمجانها را به همراه مقداری از گوشت له کنید و به آش بادمجان اضافه کنید و روی حرارت کم تا آش بادمجان جا بیفتد.
بعد در هر کاسه بادمجان و گوشت بگذارید و روی آن آش بادمجان بریزید و با مخلفاتی که دارید تزئین کنید.
نکاتی در تهیه آش بادمجان:
گوشت مقداری له میشود در آش بادمجان میریزید و مقداری را که له نشده ته کاسه قرار میدهید.
نصف بادمجانها له میشه و در آش میریزید و بقیه را له نشده ته کاسه کنار گوشت میگذارید و روی آنها آش را میریزید.
آبی که روی برنج و بادمجان میریزید کم باشد تا وقتی آب گوشت را اضافه میکنید آش بادمجان شل نشود.
کم و زیاد کردن کشک آش بادمجان با شما، هر اندازه که دوست داشتید.
امیدوارم درست کنید و خوشتان بیاید.
منبع : beryooni.com