مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
خورش طلا کوله گیلانی
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
از خورش های استان گیلان می باشد و بسیار خوشمزه است.
مواد لازم:
مرغ یا گوشت | 1.5 کیلوگرم |
آرد برنج | 1 قاشق غذاخوری |
آب | 3 لیوان |
جعفری خرد شده | 150 گرم |
گردو | 300 گرم |
نعناع | 150 گرم |
گشنیز | 150 گرم |
آبغوره | 1 پیمانه |
روغن | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز داغ | 4 قاشق سوپخوری |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
طرز تهیه:
خورش طلا کوله را میتوان با گوشت یا مرغ تهیه نمود ، اگر از مرغ استفاده نمایید به زبان محلی به آن خورش طلا کوله غورابه می گویند.خورش طلا کوله نوعی خورش فسنجان با سبزی های معطر بوده که بسیار دلچسب می باشد.
اگر از گوشت استفاده می نمایید گوشت بدون اسنخوان باشد بهتر است. گوشت یا مرغ را به خوبی شسته و به همراه پیاز داغ و 3 لیوان آب داخل قابلمه ریخته و روی شعله اجاق گاز با حرارت ملایم می گذاریم تا کاملا بپزد.
سبزی ها (جعفری،نعناع،گشنیز) را خوب خرد نمایید و با 4 قاشق غذاخوری روغن سبزی های معطر را کمی سرخ نمایید و داخل قابلمه گوشت بریزید.
مغز گردو را چرخ کرده و به خورش اضافه کنید ، سپس با نمک و فلفل و آبغوره طعم خورش طلاکوله را مطلوب ذائقه خود نمایید.
آرد برنج را با کمی آب خنک رقیق نموده و آرام آرام به خورش بیافزایید. درب قابلمه را گذاشته و بگذارید تا خورش طلا کوبه جا بیافتد و با برنج سفید میل نمایید.
منبع : ashpazi.blog.ir