طرز تهیه قندهای طعم دار و رنگی، طعمی دلنشین برای پذیرایی
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
نحوه درست کردن انواع قندهای رنگی و طعم دار
این قندها برای پذیرایی از خواستگار و مراسمات مانند بله برون، تولد و حتی مهمانی های معمولی و ... عالی است. خیلی راحت آماده می شود. از پذیرایی مهمان ها با آن و خوردن آن لذت ببرید. پیشنهاد می کنم حتما آن را درست کنید.
طرز تهیه قند گل سرخ :
مواد لازم برای قند گل سرخ :
گل سرخ | یک پیمانه |
شکر | یک پیمانه |
گلاب | 2 قاشق غذاخوری |
طرز تهیه قند گل محمدی :
به راحتی می توانید قند طعم دار را خودتان درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
ابتدا گلبرگ گل سرخ را داخل خرد کن، یا غذاساز پودر کنید و بعد شکر را به آن اضافه کنید و در حد مخلوط شدن، مخلوط کنید کافی است شکر نباید پودر شود.
اکنون گلاب را اضافه و چند پالس بزنید تا مخلوط شوند و حالت شنی پیدا کند. دقت کنید زیاد مخلوط نکنید.
داخل قالب حبه قند را، از مواد پر کنید و آن را خوب فشار بدهید تا جاهای خالی داخل آن به خوبی پر شود.
این کار را در دو مرحله انجام بدهید و هر بار خوب مواد را فشرده کند. بعد از پر شدن قالب روی آن را کاردک بکشید تا سطح آن صاف و تمیز شود. سپس کمی گلاب روی سطح قندها اسپری کنید.
به مدت یک روز در فضای محیط قرار بدهید تا قند ها کاملا خشک شوند. در پایان آن ها را از قالب جدا کنید.
و این چنین به زیبایی و سادگی قندهای طعم دار دست ساز خواهید داشت.
نکته :
• برای تهیه ی این قندها می توانید میزان گل محمدی را کمتر از شکر بریزید. این کاملا سلیقه ای است.
• برای تهیه قند گل سرخ، از قالب های سیلیکونی استفاده کنید که خیلی راحت آن ها را از قالب خارج کنید.
• می توانید از قالب های طرح دار زیبا نیز استفاده کنید.
• این قندها را می توانید با هر طعم دیگری تهیه کنید، مانند : هل، زنجبیل، دارچین و ... .
طرز تهیه قندهای رنگی :
مواد لازم :
شکر | 1 پیمانه |
آب | 1/2 پیمانه |
رنگ خوراکی دلخواه | به مقدار لازم |
اسانس یا پودر طعم دهنده دلخواه | به مقدار لازم |
مراحل تهیه قندهای رنگی و طعم دار :
شکر و آب را در قابلمهای مخلوط کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. مخلوط را به طور مداوم هم بزنید تا شکر حل شود و شربتی روان ایجاد شود. شربت را از روی حرارت برداشته و بگذارید کمی خنک شود.
رنگ خوراکی و اسانس یا پودر طعم دهنده دلخواه را به شربت اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط شوند. شربت را در قالبهای سیلیکونی بریزید. قالبها را به مدت 2 تا 3 ساعت در یخچال قرار دهید تا قندها سفت شوند. قندها را از قالبها خارج کنید و در ظرف دربسته در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
روش دیگر برای تهیه قندهای رنگی :
مقداری آب داخل قابلمه ای بریزید و اجازه بدهید آب بجوشد. سپس شکر و یا قند را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید داخل آب حل شوند. مخلوط شما باید حالت خمیری پیدا کند. اگر رقیق تر بود مقداری شکر و یا قند به آن اضافه کنید. اگر خیلی غلیظ بود مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. زمانی که حل شدند، مقداری از رنگ خوراکی دلخواه خود را به آن اضافه کنید و مخلوط کنید. سپس اجازه بدهید کمی خنک شوند و سپس آن را داخل قالب های سیلیکونی مخصوص بریزید.
نکته :
• برای طعم دار کردن قندها میتوانید از اسانسهای مختلف مانند اسانس نعناع، اسانس پرتقال و اسانس لیمو نیز استفاده کنید.
• اگر قالب ندارید می توانید کف یک سینی را سلفون بکشید. و بعد مواد کمی خنک شده را داخل آن بریزید و با کاردک صاف کنید و زمانی که کمی خودش را گرفت به شکل دلخواه برش بزنید.
• برای رنگ ها، می توانید از رنگ های خوراکی استفاده کنید. به عنوان مثال از رنگ سبز از سبزیجات مانند اسفناج و ... استفاده کنید. برای رنگ زرد از زعفران استفاده کنید. برای رنگ قرمز از توت و شاتوت و ... استفاده کنید.
• اگر قندها را در ظرف دربسته نگهداری کنید، برای مدت طولانی تری تازه میمانند.
گردآوری: بخش آشپزی