آشنایی با خواص دل، جگر و قلوه گوسفندی
- مجموعه: خواص مواد غذایی
فواید دل، جگر و قلوه گوسفندی
خاصیت دل، جگر و قلوه گوسفندی:
دل، جگر و قلوه گوسفندی از جمله فرآورده های جانبی دام هستند که از نظر ارزش غذایی، تفاوت چندانی با گوشت قرمز ندارند. این مواد غذایی سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی هستند و می توانند نقش مهمی در سلامت بدن ایفا کنند.
دل گوسفندی:
دل گوسفندی از عضله های قلب گوسفند تشکیل شده است. این ماده غذایی منبع خوبی از پروتئین، ویتامین B12، آهن و روی است. پروتئین موجود در دل گوسفندی برای رشد و ترمیم بافت های بدن ضروری است. ویتامین B12 برای عملکرد صحیح سیستم عصبی و تولید گلبول های قرمز خون لازم است. آهن برای انتقال اکسیژن در خون ضروری است. روی برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی و تولید هورمون ها لازم است.
دل گوسفندی از دو بخش تشکیل شده است :
قسمت ماهیچه ای: این قسمت از دل، بافتی متراکم و سفت دارد و به رنگ قرمز است. ماهیچه های دل گوسفندی منبع خوبی از پروتئین و آهن هستند.
قسمت غشایی: این قسمت از دل، بافتی نرم و نازک دارد و به رنگ سفید است. غشای دل گوسفندی منبع خوبی از ویتامین A، ویتامین B12 و اسید فولیک است.
جگر گوسفندی :
جگر گوسفند که همان کبد مى باشد. که وظیفه ی تصفیه ی خون را بر عهده دارد، داراى پروتئین فراوانى در حد گوشت قرمز است. این ماده غذایی منبع بسیار خوبی از پروتئین، ویتامین A، آهن و روی است. پروتئین موجود در جگر گوسفندی برای رشد و ترمیم بافت های بدن ضروری است. ویتامین A برای بینایی، عملکرد سیستم ایمنی و تولید مثل ضروری است. آهن برای انتقال اکسیژن در خون ضروری است. روی برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی و تولید هورمون ها لازم است.
جگر سفیدی گوسفند یا همان ریه گوسفند، یک عضو داخلی بدن گوسفند است که دارای خواص و ارزش بالاتری است. این ماده غذایی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی برای بدن است.
فواید جگر سفیدی گوسفندی :
حافظه و ذهن: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از ویتامین B12 است که برای عملکرد صحیح مغز و اعصاب نیاز است. این ویتامین به تقویت حافظه و کمک می کند.
درمان کم خونی: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از آهن است که برای تولید هموگلوبین خون نیاز است.
تقویت سیستم ایمنی بدن: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از ویتامین های A، B1، B2، B6، B12 و C است که نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارند.
حافظه و ذهن: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از ویتامین B12 است که برای عملکرد صحیح مغز و اعصاب نیاز است. این ویتامین به تقویت حافظه و کمک می کند.
تقویت بینایی: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از ویتامین A است که برای سلامت چشم ضروری است. این ویتامین به بهبود بینایی در شب و شب از شبکوری کمک می کند.
خطر ابتلا به بیماری های قلبی بیماری: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از پتاسیم است که به کاهش فشار خون کمک می کند.
بهبود سلامت پوست و مو: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از ویتامین است که برای سلامت پوست و مو نیاز است.
قلوه گوسفندی :
قلوه گوسفندی، کلیه های گوسفند است که وظیفه ی دفع مواد زائد از بدن را بر عهده دارد. قلوه گوسفندی منبع خوبی از پروتئین، ویتامین ها و مواد معدنی است. قلوه منبع خوبی از پروتئین، ویتامین B12، آهن و روی است. پروتئین موجود در قلوه گوسفندی برای رشد و ترمیم بافت های بدن ضروری است. ویتامین B12 برای عملکرد صحیح سیستم عصبی و تولید گلبول های قرمز خون لازم است. آهن برای انتقال اکسیژن در خون ضروری است. روی برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی و تولید هورمون ها لازم است.
خواص دل، جگر و قلوه گوسفندی :
دل، جگر و قلوه گوسفندی دارای خواص متعددی برای سلامت بدن هستند. برخی از این خواص عبارتند از:
کمک به خون سازی: دل، جگر و قلوه گوسفندی از منابع غنی آهن هستند. آهن برای تولید گلبول های قرمز خون ضروری است. کمبود آهن می تواند باعث کم خونی شود که با علائمی مانند خستگی، ضعف، رنگ پریدگی پوست و تنگی نفس همراه است.
تقویت سیستم ایمنی بدن: روی موجود در دل، جگر و قلوه گوسفندی برای عملکرد صحیح سیستم ایمنی ضروری است. این ماده معدنی به تولید گلبول های سفید خون کمک می کند که از بدن در برابر عفونت ها محافظت می کنند. دل، جگر و قلوه گوسفندی منبع خوبی از ویتامین A، ویتامین B12 و اسید فولیک هستند. این ویتامین ها برای تقویت سیستم ایمنی بدن ضروری هستند.
بهبود بینایی: ویتامین A موجود در دل، جگر و قلوه گوسفندی برای حفظ سلامت چشم و بینایی ضروری است. این ویتامین به تولید رنگدانه های شبکیه چشم کمک می کند که برای بینایی در تاریکی ضروری هستند.
تقویت عملکرد سیستم عصبی: ویتامین B12 موجود در دل، جگر و قلوه گوسفندی برای عملکرد صحیح سیستم عصبی ضروری است. این ویتامین به تولید سلول های عصبی و انتقال پیام های عصبی کمک می کند.
پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی: روی و ویتامین B12 موجود در دل، جگر و قلوه گوسفندی برای حفظ سلامت قلب و عروق ضروری است. این ماده معدنی به تولید هورمون های جنسی و کنترل فشار خون کمک می کند.
بهبود سلامت پوست و مو: جگر سفیدی گوسفند منبع غنی از ویتامین A، ویتامین B12 و اسید فولیک است که برای سلامت پوست و مو نیاز است. این ویتامین به تولید کلاژن کمک می کند که به حفظ ویژگی های پوست ارتجاعی و جلوگیری از چین و چروک کمک می کند. همچنین، ویتامین A به رشد و تقویت مو کمک می کند.
مضرات دل جگر قلوه گوسفندی :
دل، جگر و قلوه گوسفندی حاوی مقداری کلسترول هستند. بنابراین، مصرف زیاد این مواد غذایی برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند، توصیه نمی شود.
نحوه ی مصرف دل جگر قلوه گوسفندی :
دل، جگر و قلوه گوسفندی را می توان به صورت کباب، سرخ شده، کبابی یا آب پز مصرف کرد. برای پخت این غذاها باید آن ها را کاملاً بپزید تا از خطر ابتلا به بیماری های ناشی از مصرف گوشت خام جلوگیری کنید.
نکاتی برای خرید و نگهداری دل جگر قلوه گوسفندی :
• برای خرید دل، جگر و قلوه گوسفندی، به مراکز معتبر مراجعه کنید.
• برای خرید دل، جگر و قلوه گوسفندی تازه، به رنگ، بو و بافت آن توجه کنید. دل باید صورتی روشن و جگر باید قرمز روشن باشد. قلوه نیز باید بدون بوی نامطبوع باشد.
• دل، جگر و قلوه گوسفندی را در یخچال نگهداری کنید و حداکثر ظرف 2 روز مصرف کنید.
نتیجه گیری :
دل، جگر و قلوه گوسفندی از جمله مواد غذایی مغذی هستند که می توانند نقش مهمی در سلامت بدن ایفا کنند. با این حال، مصرف زیاد این مواد غذایی برای افرادی که کلسترول خون بالایی دارند، توصیه نمی شود.
گردآوری : بخش آشپزی