مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1402/10/10

طرز تهیه کیک باقلوایی خوشمزه و دلچسب



طرز تهیه ی کیک باقلوا

کیک باقلوا نارگیلی با ماست

 

طرز تهیه ی کیک باقلوا

در این مقاله از ، برای شما طرز تهیه کیک باقلوا ارائه شده است. کیک باقلوا یکی از انواع کیک های خوشمزه و ساده ایرانی است که با دستورهای متنوعی درست می شود. این کیک با بافتی نرم و طعمی شیرین و دلچسب، گزینه ای عالی برای پذیرایی از مهمان ها و اعضای خانواده است.

کیک باقلوا، کیک هویج ، شله زرد ، باقلوا سه رنگ ، از انواع کیک های خوشمزه و پرطرفدار ایرانی هستند که با بافتی نرم و لطیف و طعمی شیرین و دلچسب، طرفداران زیادی دارند. در این مطلب از با طرز تهیه کیک باقلوا آشنا خواهید شد. این کیک معمولا با شربت شیرینی که روی آن ریخته می شود، سرو می شود.

 

طرز تهیه کیک باقلوا :

مواد لازم کیک باقلوا ساده :

آرد قنادی 2 پیمانه
شکر 1 پیمانه
ماست شیرین 1 پیمانه
روغن 1 پیمانه
تخم مرغ 4 عدد
پودر هل ⅓ قاشق چایخوری
بکینگ پودر 2 قاشق چایخوری
پودر نارگیل (اختیاری) 2-3 قاشق غذاخوری
وانیل (اختیاری) نوک قاشق چایخوری
پودر پسته به مقدار لازم
گل محمدی به مقدار لازم

 

مواد لازم شربت :

شکر 1 پیمانه
آب 1 پیمانه
گلاب ¼ پیمانه
زعفران به مقدار لازم
 پودر هل ¼ قاشق چایخوری

 

طرز تهیه کیک باقلوا ساده :

برای تهیه کیک باقلوا خوشمزه، ابتدا فر را روشن کنید و روی حرارت 180 درجه ی سانتیگراد قرار بدهید تا گرم شود، سپس یک کاسه ی مناسب انتخاب کنید، سپس تخم مرغ را در کاسه بشکنید و با دور تند همزن برقی خوب مخلوط کنید تا بافت تخم مرغ باز و یکدست شود.

 

اکنون شکر و وانیل را به تخم مرغ اضافه کنید، و مجددا با دور تند همزن به مدت 5 دقیقه هم بزنید تا مواد با هم یکدست و کرم رنگ شوند. سپس ماست، روغن مایع و پودر هل را به آن اضافه کنید.

 

در این مرحله با دور کند همزن برقی به مدت 30 ثانیه مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب و یک دست شوند. در ادامه همزن برقی را خاموش کنید، سپس پودر نارگیل را به همراه زعفران دم کرده به مخلوط تخم مرغ و ماست اضافه کنید.

 

و با لیسک به آرامی مخلوط کنید تا مواد با هم ترکیب و یکدست شوند. در ادامه درون یک ظرف جداگانه مخلوط آرد قنادی و بکینگ پودر را دو مرتبه الک کنید، سپس مجددا مخلوط آرد را با الک روی مایه کیک الک کنید.

 

در این مرحله به کمک لیسک به صورت دورانی مایه کیک را کمی مخلوط کنید. سپس سینی فر را با مقداری روغن چرب کنید. درون سینی فر را کاغذ روغنی قرار بدهید و مایه کیک را درون سینی فر بریزید، سینی را دو بار روی سطح کار بکوبید تا حباب های درون کیک از بین برود. سپس سینی را طبقه در وسط فر قرار بدهید.

 

پس از گذشت 45 تا 50 دقیقه با یک خلال دندان تست کنید، اگر چیزی به خلال دندان نچسبید، یعنی کیک به طور کامل پخته است. سپس می توانید گریل فر را روشن کنید. و به مدت 1 دقیقه اجازه بدهید تا روی کیک طلایی شود. در حین پخت کیک شربت کیک را آماده کنید.

 

برای تهیه ی شربت کیک، یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار بدهید، سپس شکر و آب را درون قابلمه بریزید و اجازه بدهید جوش بیاید و شکر حل شود. در ادامه پودر هل، گلاب و زعفران دم کرده را به قابلمه اضافه کنید.

 

پس از گذشت 3 تا 4 دقیقه شربت را از روی حرارت بر دارید، سپس اجازه بدهید کاملا خنک شود. کیک را از فر خارج کنید و اجازه بدهید به طور کامل خنک شود. سپس کیک را به شکل مربع یا لوزی برش بزنید، سپس از شربت خنک روی کیک بریزید تا کاملا به خورد کیک برود.

 

برای درست کردن این کیک با قابلمه، ابتدا کف قابلمه مورد نیاز را چرب کنید، سپس کاغذ روغنی را داخل آن قرار بدهید. در ادامه مایه کیک را درون قابلمه بریزید، سپس روی درب قابلمه را دم کنی قرار بدهید.

 

سپس روی حرارت ملایم شعله پخش کن قرار بدهیدو قابلمه را روی شعله پخش کن قرار بدهید. در ادامه اجازه بدهید به مدت 40-50 دقیقه کیک کامل بپزد. توجه داشته باشید که 30 دقیقه اول پخت درب قابلمه را باز نکنید. ادامه ی پخت را مانند دستور با فر انجام بدهید.

 

در نهایت برای تزئین کیک، محل های برش را پودر نارگیل بریزید، سپس در مرکز هر تکه کیک، پودر پسته بریزید و غنچه گل محمدی قرار بدهید. در آخر این کیک باقلوا خوشمزه را درون ظرف مورد نظرتان قرار داده و به همراه چای سرو کنید.

 

نکاتی برای تهیه کیک باقلوایی :

می توانید شیر یا آب را جایگزین ماست شیرین کنید. به این صورت که یک پیمانه شیر یا آب را جایگزین ماست شیرین کنید. در این صورت روغن را به نصف پیمانه تغییر بدهید که مایه کیک شما رقیق نشود.

 

طرز تهیه کیک باقلوایی :

طرز تهیه باقلوا کیکی

طرز تهیه کیک باقلوایی

 

مواد لازم کیک باقلوا بدون فر :

تخم مرغ 4 عدد
شکر ⅔ لیوان
ماست شیرین 1 لیوان
روغن مایع ½ لیوان
پودر هل 1 قاشق چایخوری
آرد 2 لیوان
بکینگ پودر 1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده به مقدار کافی

 

مواد لازم برای شربت :

شکر 1 لیوان
آب 1 لیوان
گلاب ⅓ لیوان
زعفران دم کرده به مقدار کافی

 

طرز تهیه کیک باقلوا بدون فر :

برای تهیه کیک باقلوا بدون فر، ابتدای شربت را آماده کنید، به این صورت که آب را به همراه شکر درون یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت ملایم قرار بدهید تا شربت به مدت 10 دقیقه بجوشد.

 

پس از گذشت این زمان گلاب را به همراه مقداری زعفران دم کرده به قابلمه اضافه کنید و اجازه بدهید مجددا شربت به مدت 5 دقیقه دیگر بجوشد، سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید تا شربت کاملا خنک شود.

 

در این مرحله تخم مرغ را به همراه شکر و پودر هل درون یک کاسه مناسب بریزید و با دور تند همزن برقی به مدت 5 تا 6 دقیقه به خوبی هم بزنید تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس ماست را به مواد اضافه کنید.

 

سپس مواد درون کاسه را در حد مخلوط شدن هم بزنید، روغن مایع را به همراه مقداری زعفران دم کرده به کاسه اضافه کنید و مجددا با دور متوسط همزن برقی به مدت 1 دقیقه به خوبی هم بزنید.

 

آرد و بکینگ پودر را 3 مرتبه الک کنید و کم کم به مواد اضافه کنید، سپس با لیسک به صورت دورانی به یک سمت هم بزنید تا بافت مایه ی کیک یکدست و یکنواخت شود. در ادامه درون تابه رژیمی را با کاغذ روغنی بپوشانید.

 

در این مرحله مایه کیک را درون تابه بریزید و روی آنرا با لیسک کاملا صاف و یکدست کنید، سپس واشر تابه را جدا کنید و درب آن را ببندید. حالا تابه را روی شعله پخش کن قرار بدهید و اجازه بدهید کیک به مدت 35 دقیقه بپزد.

 

پس از گذشت این زمان کیک را با خلال دندان یا سیخ چوبی چک می کنیم، در صورت پخته بودن تابه را روی حرارت بر می گردانیم تا طرف دیگر آن کاملا طلایی شود. حالا تابه را از روی حرارت برداشته تا کیک کاملا خنک شود.

 

پس از خنک شدن کیک، شربت خنک را به صورت پخش روی کیک بریزید و آن را به ابعاد و شکل دلخواه برش بزنید. و به سلیقه ی خود تزیین کنید. سپس اجازه بدهید کیک به مدت 1 تا 2 ساعت استراحت کند تا شربت جذب آن شود، سپس به همراه چای سرو کنید.

 

کیک باقلوا نارگیلی با ماست

طرز تهیه باقلوا کیکی

 

نکات مهم در تهیه کیک باقلوا:

• برای تهیه کیک باقلوا از تخم مرغ های تازه و به دمای محیط رسیده استفاده کنید.

• تخم مرغ ها را باید خوب بزنید تا کاملاً کشدار و کرم رنگ شوند.

• شکر را باید به تدریج به تخم مرغ ها اضافه کنید تا کیک شما شیرینی دلخواه شما را داشته باشد.

 

• آرد را باید 3 مرتبه الک کنید و در سه مرحله به مواد اضافه کنید تا کیک شما بافتی نرم و لطیف داشته باشد.

• قالب کیک را باید چرب کنید تا کیک به قالب نچسبد.

• کیک را باید در فر از قبل گرم شده قرار دهید تا به طور یکنواخت بپزد.

 

• اگر شربت را روی کیک داغ بریزید، شربت به خورد کیک می رود و کیک شما مرطوب می شود، اما اگر آن را روی کیک سرد شده بریزید، بافت کیک شما مرطوب نمی شود و شربت کمی به خورد کیک می رود.

• می توانید کیک باقلوا را به صورت تک نفره در قالب های کوچک بپزید و به صورت کیک باقلوا لقمه ای سرو کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی