مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/11/17

دستور تهیه 5 نوع خورش کرفس رژیمی و خوشمزه



خورش کرفس با مرغ رژیمی, دستور خورش کرفس رژیمی, نحوه پخت خورش کرفس رژیمی

رسپی خورش کرفس رژیمی

 

با این دستورهای پخت یک خورش کرفس رژیمی خوشمزه بپزید! 

خورش کرفس ، جایگاه ویژه ای در رژیم غذایی و کاهش وزن دارد ، اگر میخواهید یک خورش کرفس رژیمی کم کالری داشته باشید بهترین روش این است که برای سبزی خورش از سبزی خشک استفاده کنید و کرفس را بدون تفت  دادن به خورش اضافه نمایید. 

خورشت کرفس یکی از خورش های رژیمی و خوشمزه است که جایگاه ویژه ای در رژیم های لاغری و کاهش وزن دارد. مصرف کرفس به صورت متعادل علاوه بر کاهش وزن باعث کاهش فشار خون ، کاهش بوی بد دهان ، کاهس یبوست و عفونت مجاری ادراری و کاهش دردهای آرتروز و رماتیسمی می شود. 

 

اگر میخواهید کالری خورشت کرفس رژیمی تا حد بسیار زیادی پایین بیاید به جای این که سبزی تازه خرد کنید و تفت دهید از سبزی خشک استفاده کنید و در نیم ساعت آخر به خورش اضافه نمایید. 

 

کرفس را خرد کرده و یک ساعت قبل از اتمام پخت بدون تفت دادن به خورش اضافه کنید و برگ های کرفس را هم خرد کرده و بدون تفت دادن به همراه سبزی خشک ها به خورش بیفزایید.

 

در ادامه مقاله دستور پخت انواع خورش کرفس رژیمی را به شما آموزش میدهیم. 

 

خورشت کرفس رژیمی

مواد لازم خورشت کرفس رژیمی

برای 10 نفر

  

کرفس خرد شده  دو پیمانه 
 جعفری تازه خرد شده یک پیمانه 
گشنیز تازه خرد شده  یک پیمانه
برگ کرفس تازه خرد شده نیم پیمانه 
 پیاز خرد شده یک عدد
گوشت خرد شده ۵۰۰ گرم 
نعنا خشک چهار قاشق چای‌خوری
 زرد چوبه و فلفل سیاه به میزان لازم
رب گوجه فرنگی یک قاشق غذا خوری
  آبلیمو یا آبغوره تازه یک سوم پیمانه

 

خورش کرفس رژیمی با سویا, کالری خورش کرفس رژیمی, خورش کرفس رژیمی

دستور پخت خورش کرفس رژیمی

 

طرز تهیه خورشت کرفس رژیمی

کرفس را خرد کرده و با کمی روغن در تابه رژیمی تفت دهید تا کاملا سرخ شود. 

نعنا را اضافه کرده و مخلوط کنید و بعد از یک دقیقه از تابه خارج کنی.

سبزی های تازه خرد شده را در تابه رژیمی با مقدار کمی روغن تفت دهید و کنار بگذارید. 

پیاز را با کمی روغن تفت دهید و زردچوبه ، گوشت و فلفل سیاه بزنید و تفت دهید. 

رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کرده تفت دهید تا رنگ بیندازد و سپس 4 پیمانه آب اضافه کنید و شعله را زیاد کنید تا به جوش آید. 

سبزیها را اضافه کنید و حرارت را کم کرده ، در قابلمه را بگذارید تا بپزند. 

بعد از این که گوشت نیم پز شد ، نمک بزنید و آب خورش را اندازه کنی. 

بعد از کامل شدن پخت آب لیمو ترش را آبغوره را به خورش اضافه کنید. 

کالری خورشت کرفس رژیمی برای هر نفر 136.5 کالری است. 

 

خورش کرفس با مرغ رژیمی

مواد لازم خورش کرفس با مرغ رژیمی

برای 6 نفر

  

ساقه کرفس 500 گرم
برگ کرفس، نعناع و جعفری 400 گرم
مرغ  300 گرم
آبلیمو نصف استکان
سیر 2 حبه ( اختیاری )
روغن زیتون  به میزان لازم
نمک به میزان لازم

 

خورش کرفس, طرز تهیه خورش کرفس رژیمی, طرز پخت خورش کرفس رژیمی

طرز تهیه خورش کرفس رژیمی با مرغ

 

طرز تهیه خورش کرفس با مرغ رژیمی

مرغ را با نمک و 1 عدد پیاز و 3 لیوان آب روی حرارت ملایم به مدت نیم ساعت بپزید. 

ساقه های کرفس را جداگانه خرد کنید . 

برگ های کرفس را به  همراه نعنا و جعفری ساطوری کنید. 

ساقه های کرفس را به همراه سبزیجا و دو حبه سیر رنده شده و کمی روغن زیتون به مدت 5 دقیقه تفت دهید تا نرم شوند. 

 

مقداری زردچوبه به سبزیها بزنید و مخلوط کنید و شعله را خاموش نمایید. 

پیاز را ار آب مرغ خارج کنید و سبزیجات را به مرغ نیم پز اضافه نمایید. 

کمی فلفل سیاه اضافه کرده و در صورت نیاز 1 لیوان آب دیگر به خورش بیفزایید. 

حرارت را زیاد کنید تا خورش دوباره به جوش آید سپس در قابلمه را بگذارید ، حرارت را کم کنید و 30 – 45 دقیقه دیگر خورش را بپزید تا جا بیوفتد. 

10 دقیقه آخر پخت آبلیمو را اضافه کنید و نمک و فلفل خورش را متناسب با ذائقه خودتان تنظیم کنید.  

 

خورش کرفس رژیمی با مرغ

مواد لازم خورش کرفس رژیمی با مرغ

  

کرفس   ۱ بوته کوچک ( ۳۰کالری )
مرغ  نصف سینه مرغ با استخوان (۱۵۰گرم=>۳۰۰کالری) 
لوبیا چشم بلبلی (۱۰۰ گرم=>۱۳۰کالری )
پیاز ۱عدد  ( ۳۰ کالری )
روغن ۲ ق غ ( ۲۴۰کالری )
نعنا و جعفری خرد شده  ( نصف لیوان=>۲۰ کالری )
 نمک و زردچوبه و فلفل قرمز به میزان لازم 
زعفران دم کرده  یک قاشق غذاخوری
آبغوره  یک استکان
لیمو عمانی  یک قاشق غذاخوری ساییده  یا 1 عدد درسته ( 45 کالری )
مجموع کالری خورش کرفس رژیمی ۷۹۵ کالری

 

طرز تهیه خورش کرفس رژیمی با مرغ

نعنا و جعفری را با یک قاشق روغن تفت  دهید و به همراه لوبیا چشم بلبلی و مرغ در قابلمه بریزید و آب اضافه کنید و به مدت 2 ساعت روی حرارت ملایم بپزید.

ساقه های کرفس را به قطعات 2 – 2.5 ساتی برش بزنید و با برگ کرفس خرد شده و یک قاشق روغن تفت دهید به خورش اضافه کنید. 

یک پیاز را خلالی خرد کنید و با یک قاشق روغن تفت دهید تا سبک شود و به آن زردچوبه اضافه کنید و به همراه نمک به قابلمه اضافه کنید.

در انتها آبغوره ، لیمو عمانی و زعفران را به خورش اضافه کنید و 20 دقیقه دیگر به پخت ادامه دهید. 

 

خورش کرفس رژیمی با قارچ

مواد لازم خورش کرفس رژیمی با قارچ

برای  6 نفر 

 

ساقه کرفس   ۲۵۰ تا ۳۰۰ گرم
نعناع، جعفری و اسفناج       از هر کدام ۵۰ گرم
پیاز    یک عدد
قارچ خُرد شده یا گوشت خورشتی  ۲۰۰ گرم
لوبیای قرمز   ۱۵۰ گرم
گوجه‌فرنگی رسیده     یک تا ۲ عدد
روغن زیتون یا کنجد  ۶ تا هفت قاشق غذاخوری
آب  به مقدار لازم
آب لیموترش تازه، زعفران و رب انار   به مقدار لازم
نمک، فلفل، زردچوبه و زیره   به مقدار لازم

   

کالری خورش کرفس رژیمی, خورش کرفس رژیمی, خورش کرفس

طرز تهیه خورش کرفس رژیمی با قارچ

 

طرز تهیه خورش کرفس رژیمی با قارچ

در این خورش رژیمی به جای گوشت از قارچ استفاده شده است و برای مبتلایان به چربی خون و فشار خون مفید است. 

لوبیا را از شب قبل خیس کنید و چند بار ابش را عوض کنید و سپس آبکش کرده و جداگانه بزید.

گوجه فرنگی را رنده کنید و به همراه کرفس ، قارچ ، سبزی و پیاز خرد شده به قابلمه لوبیا اضافه کنید. 

کمی اب اضافه کنید و اجازه دهید مواد با حرارت ملایم بپزند. 

در انتخاب روغن ، آب لیمو ترش ، زعفران ، رب انار و ادویه ها را اضافه کنید تا جا بیوفتد. 

 

خورش کرفس رژیمی با سویا

مواد لازم خورش کرفس رژیمی با سویا 

 

سویا ( خورشتی درشت )  ۱۵۰ گرم
کرفس   ۱ بوته
نعنا و جعفری ( خردشده )  ۳- ۴ پیمانه
پیاز متوسط  ۱ عدد
زردچوبه  ۱/۲ قاشق چای خوری
ادویه دلخواه  ۱/۲ قاشق چای خوری
فلفل  ۱/۲ قاشق چای خوری
نمک و روغن  به مقدار لازم
آبغوره یا آبلیمو تازه  ۵ - ۶ قاشق سوپ خوری

 

طرز تهیه خورش کرفس رژیمی با سویا

سویا را در کاسه ای بریزید و به آن آب اضافه کنید تا نرم شود. 

پیاز را نگینی خرد کنید و با 2 قاشق روغن در قابلمه روی حرارت تفت دهید تا طلایی شود.

زردچوبه ، ادویه و فلفل را اضافه کنید و مخلوط نمایید.

آب سویا را بگیرید و به قابلمه اضافه کرده تفت دهید. 

کرفس را خرد کنید و در تابه ای دیگر با 2 قاشق روغن تفت دهید تا نرم شود سپس از تابه خارج کنید و سبزی ها را در همان تابه سرخ کنید. 

کرفس و سبزیها را به همراه آب به قابلمه اضافه کنید  و بعد از این که به جوش آمد حرارت را کم کنید تا خورش جا بیوفتد. 

در آخر ، نمک ، آبغوره یا آبلیمو را اضافه نمایید و اجازه دهید خورش جا بیوفتد. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی