دستور تهیه آغوزکنا شیرینی سنتی و خوشمزه مازندران
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
طرز پخت "اغوزکنا" شرینی سنتی مخصوص مازندران
آموزش آغوزکنا
شیرینی آغوزکنا یا کجی ، شیرینی سنتی مازندرانی است که با ترکیب آرد برنج و آرد گندم برای شب یلدا تهیه می شوند ، آغوز کنا در لهجه مازندرانی به معنی " گردو مانند " است.
آغوزکنا جزو شیرینی های خشک محسوب می شود و میتوانید آن را تا مدت ها در ظرف در بسته در فریزر نگهداری نمایید. ادر ادامه مقاله با آموزش آغوزکنا همراه شما هستید.
شیرینی آغوزکنا
مواد لازم شیرینی آغوزکنا
برای 4 نفر
زمان آماده سازی 1 ساعت
زمان پخت 30 دقیقه
آرد برنج | 150 گرم |
آرد سفید | 30 گرم |
تخم مرغ | 1 عدد |
پودر گردو | 50 گرم |
روغن جامد | 70 گرم |
آب | 30 گرم |
شکر | 100 گرم |
بکینگ پودر | یک دوم قاشق چایخوری |
پودر هل | 1 قاشق چایخوری |
زعفران آب کرده | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرینی آغوزکنا
100 گرم شکر و 30 گرم آب را مخلوط کرده و کناری بگذارید تا شکر حل شود.
150 گرم آرد برنج را در تابه روی حرارت ملایم تفت دهید تا خامی اش گرفته شود ولی رنگ آرد تغییر نکند. سپس آرد را کنار بگذارید خنک شود.
آرد برنج که کاملا سرد شده را با آرد سفید ، بکینگ پودر ، هل ، زعفران ، روغن جامد ذوب شده و گردو و تخم مرغ مخلوط نمایید تا یکدست شود.
مخلوط آب و شکر را به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا خمیر نرم و لطیفی داشته باشید.
خمیر را در پلاستیک پیچیده و به مدت 12 ساعت تا 1 شب در یخچال بگذارید استراحت کند.
خمیر را بعد از یک شب از یخچال دراورده و به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و گرد کنید.
در صورت تمایل می توانید گردو خرد شده یا نصف گردو روی شیرینی بچسبانید و کمی فشار دهید سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید و به مدت 20 تا 25 دقیقه در فری که از قبل با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم شده است بگذارید تا بپزد.
آغوزکنا آمل
مواد لازم آغوزکنا آمل
آرد برنج | ۱ کیلوگرم |
تخم مرغ | ۵ عدد |
روغن | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
گردو | به مقدار لازم |
زعفران آبکرده | به مقدار لازم |
واتک | به مقدار لازم |
جوش شیرین | ۱ قاشق چایخوری |
آب | ۱لیوان یک بند انگشت سرخالی |
رازیانه نرم شده | به مقدار لازم |
طرز تهیه آغوزکنا آمل
آرد و جوش شیرین را الک کنید.
شکر ، آب و زعفران را مخلوط کنید و هم بزنید تا شکر حل شود.
تخم مرغ ها و روغن را به آب اضافه کنید و با چنگال هم بزنید یکدست شد.
آرد را به همراه رازیانه و گردوی خرد شده به آب اضافه کرده و مخلوط نمایید و ورز دهید تا خمیری لطیف و یکدست شود.
روی خمیر را پوشانده و به مدت 2 ساعت کنار بگذارید استراحت کند.
به اندازه گردو از خمیر برداشته و کف دست گرد کنید و با کمی فشار به حالت دیسکی در آورید و با سر انگشتدانه رویش طرح بیندازید و در مخلوط واتک و گردو خرد شده فرو کنید و سپس در سینی فر که با کاغذ روغنی پوشانده شده است بچینید.
شیرینی را به مدت 30 دقیقه در فری که از قبل با دمای 150 درجه سانتیگراد گرم شده است قرار دهید تا کف آن طلایی شود.
گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی