دستور تهیه شیرینی روح افزا با آرد بادام و آرد سفید
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
طرز تهیه شیرینی روح افزا ساوه
روح افزا شیرینی کجاست؟
شیرینی روح افزا ساوه یکی از شیرینی های سنتی خوشمزه است که معمولا برای عید نوروز تهیه می شود. شیرینی روح افزا ساوه بسیار ساده و راحت تهیه می شود و مواد اولیه کمی دارد ولی به دلیل وجود بادام بسیار مقوی است. شیرینی روح افزا ساده به همراه نان قندی و نقل پای ثابت سفره عید این مردم است. در ادامه مقاله آموزش شیرینی روح افزا را برای شما قرار داده ایم.
شیرینی روح افزا با آرد بادام
مواد لازم شیرینی روح افزا با آرد بادام
زمان آماده سازی 60 دقیقه
مغز بادام | 1 پیمانه |
شکر | 2 پیمانه |
آب | 1/2 پیمانه |
زعفران آب کرده | به مقدار دلخواه |
طرز تهیه شیرینی روح افزا با آرد بادام
در این آموزش شیرینی روح افزا بدون فر تهیه می شود.
برای آموزش شیرینی روح افزا اول از همه باید بادام ها را از چند روز قبل آماده کنید.
بادام ها را 2 ساعت در آب سرد بخیسانید و سپس پوستشان را بگیرید و حداقل 24 ساعت روی دستمال تمیز پهن کنید تا کاملا خشک شوند.
بادام خشک شده و پوست گرفته را 2 بار چرخ کنید تا کاملا نرم و منسجم شود ولی نباید به روغن بیوفتد.
برای تهیه شهر شیرینی ، آب رو شکر را مخلوط کنید و روی حرارت قرار دهید و باشعله ملایم مرتب هم بزنید تا شکر کاملا حل شود سپس شعله را زیاد کنید تا به جوش آمده و قوام آید.
شعله را خاموش کرده و با یک قاشق چوبی مدام هم بزنید تا شربت حالت سفید رگ و مشابه فرنی بگیرد.
بادام چرخ شده را اضافه کرده و زعفران دم کرده غلیظ را هم اضافه کده و خمیر را مخلوط کنید و خوب هم بزنید.
سپس با دست ورز دهید تا حالت منسجم پیدا کند.
کف سینی برگ سلفون بکشید و خمیر را رویش پهن کنید و رویش پودر پسته بپاشید و سپس وردنه بکشید تا به قطر 1 سانتی متر برسد.
با کمک خط کش و چاقوی تیز خمیرها را به صورتی نواری هم اندازه برش بزنید و سپس این نوارها را به حالت لوزی برش بزنید و در یک ظرف مناسب دربسته بچینید و در یخچال نگهداری کنید.
برای خوش طعم تر شدن میتوانید مقدار کمی گلاب به خمیر شیرینی اضافه کنید.
برای تهیه شیرینی روح افزا دو رنگ می توانید بخشی از خمیر را زعفران نزنید و جداگانه ورز دهید. ابتدا لایه سفید را روی سلفون بادست صاف کنید و سپس روی یک سلفون دیگر لایه زرد رنگ را با دست صاف کنید و سپس دو لایه را روی هم قرار داده ، پودر پسته بپاشید و وردنه بکشید.
شیرینی روح افزا با آرد سفید
مواد لازم شیرینی روح افزا با آرد سفید
آرد سفید قنادی | 500 گرم |
شکر | 1 کیلو |
آب | نیم کیلو |
روغن جامد | 300 گرم |
سرکه | یک ق چ |
گلاب و هل | به میزان لازم |
طرز تهیه شیرینی روح افزا با آرد سفید
در این آموزش شیرینی روح افزا بدون فر تهیه می شود.
شکر و آب را در قابلمه ریخته روی حرارت قرار دهید و هم بزنید تا کاملا به جوش آید سپس سرکه را با مواد مخلوط کنید و اجازه دهید شربت غلیظ شود.
شربت را از روی حرارت بردارید و با قاشق چوبی هم بزنید تا فرم فرنی بگیرد.
آرد را به همراه روغن در تابه تفت دهید تا حالت حلوا بگیرد سپس به شکر اضافه کنید و مخلوط نمایید.
نصف لیوان گلاب و پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید.
مایه شیرینی که سرد شده را کف سینی که با سلفون پوشانده اید بریزید و صاف کنید و رویش پسته یا نارگیل مغز دلخواتان را بپاشید و با دست کمی بفشارید تا به سطح شیرینی بچسبد.
بعد از 2 ساعت شیرینی را به حالت لوزی برش بزنید.
گردآوری : بخش آشپزی