مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/02/28

آیا می دانید خواص تره کوهی چیست؟



تره کوهی,خواص تره کوهی,خاصیت تره کوهی

خاصیت تره کوهی

 

خواص تره کوهی

تره کوهی، از سبزیجات کوهی است که، منبع غنی ویتامین A می باشد که برای تقویت سیستم بینایی و هم چنین جلوگیری از بیماری آب مروارید مفید است.

تره کوهی چیست؟

تره کوهی (با نام علمی: Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که طعم تند آن شبیه به پیاز و سیر است و خودش شبیه تره می باشد. خام آن را می توان، مانند سبزی همراه با خوراک خورد. همچنین از آن در پخت کلانه هم استفاده می شود. اگر در دشت روییده باشد آن را «کورایه» و اگر در کوه روییده باشد به آن «کنیوال» می گویند.

در بعضی مناطق تره کوهی به پیاز کوهی هم معروف است.

 

تره کوهی در کشور ما در منطقه آذربایجان، کردستان، لرستان، فارس، اصفهان، چهارمحال و بختیاری و کهگلویه و بویراحمد رشد می کند. همان طور که از اسم آن مشخص است در کوه ها می روید.

 

تره کوهی، از خانواده ی تره فرنگی است که عطر و طعم قوی تر از پیاز و تره فرنگی دارد. به همین دلیل در میان آشپزها طرفداران بسیاری دارند.

 

تره کوهی چه خاصیتی دارد؟

خوردن تره کوهی با روغن حیوانی برای دفع کرم های معده که علائم آن گویا تهوع بی مورد باشد بسیار مفید است و رازی می گوید: اگر آب تره کوهی را با آب نعناع مخلوط کنید 3 روز ناشتا یک استکان بنوشید تمام بادهای بدن را دفع می کند و ورم پلک چشم را برطرف می کند و جوشانده 100 گرم تره کوهی به خصوص ریشه ی آن با 100 گرم گل پامچال و مصرف آن به مدت ۵ روز برای فراموشکاری و مرض نسیان بسیار مفید است.

 

تره کوهی چه خاصیتی دارد,فایده های تره کوهی,خواص داروئی تره کوهی

عکس تره کوهی

 

تره کوهی سرشار از کولین است

تره کوهی شامل ماده ی کولین است. کولین یک ماده مغذی ضروری برای رشد مغز است. این ماده در حافظه، حرکت ماهیچه، تنظیم ضربان قلب و دیگر عملکردهای پایه نقش دارد.

 

تره کوهی دارای ویتامین A می باشد.

ویتامین A به حفظ فرم و سلامتی دندان، بافت های اسکلتی و بافت های نرم بدن نظیر غشاء مخاطی، ماهیچه ها و پوست کمک می کند.

این ویتامین با تولید رنگدانه در شبکیه چشم، سبب دید بهتر به خصوص در شب می شود. ویتامین A برای شیردهی مادر و دستگاه تولید مثل مفید است.

 

تره کوهی سرشار از ویتامین C

حدود 20 درصد نیاز روزانه ویتامین C بدن را تامین می کند. ویتامین C به بدن در تولید کلاژن کمک می کند. از بروز آب مروارید پیشگیری می کند، سیستم ایمنی بدن را بهبود می بخشد و خطر بروز برخی انواع سرطان را کاهش می دهد.

 

تره کوهی حاوی فولات است

تره کوهی حاوی فولات است. فولات نوعی ویتامین B لازم برای حفظ میزان هوموسیستئین در بدن است. هوموسیستئین نوعی پروتئین موجود در خون است که در صورت بالا بودن باعث سکته می شود. مواد غذایی سرشار از ویتامین B9 یا فولات می تواند از بدن در برابر بیماری های عروقی، سرطان و اختلالات روانی محافظت کند.

 

خاصیت تره کوهی,تره کوهی چیست,عکس تره کوهی

از فواید تره کوهی می توان به سرشار بودت فولات اشاره کرد

 

پاکسازی کبد با تره کوهی

یکی دیگر از خواص تره کوهی پاکسازی کبد و دفع کلسترول بد خون می باشد. همچنین پرورده تره با سرکه در باز کردن گرفتگی کبد و طحال مفید است.

 

افزایش دهنده قدرت یادگیری

همان طور که در بالا گفتیم تره کوهی حاوی مقادیر بسیار بالای کولین است. این ماده نوعی منتقل کننده پیام در مغز است و استفاده از آن در برنامه غذایی به افزایش قدرت مغز و قدرت یادگیری به خصوص در کودکان و نوجوانان کمک می کند.

 

محافظت از قلب

تره کوهی حاوی ترکیباتی است که از جداره رگ های خونی در برابر آسیب ها محافظت کرده و کلسترول بد را در بدن کاهش می دهد.

 

تره کوهی سرشار از آهن

تره کوهی سرشار از آهن است. آهن اکسیژن را به سلول ها منتقل می کند، از سیستم ایمنی بدن حمایت می کند و میزان انرژی را بالا می برد.

 

تره کوهی پیشگیری کننده از سرطان

این گیاه کوهی با داشتن مواد آنتی اکسیدانی از سلول های بدن در برابر آسیب ها محافظت کرده و از ایجاد سرطان های مختلف جلوگیری می کند. فولیک اسید در این گیاه به بدن در تولید سلول های جدید کمک می کند. احتمال بروز بیماری قلبی و سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.

 

خواص تره کوهی,خاصیت تره کوهی,تره کوهی چیست

پاکسازی دستگاه گوارش از خواص تره کوهی می باشد

 

پاکسازی دستگاه گوارش

با مصرف تره کوهی می توانید مسیر دستگاه گوارش خود را کاملا ضدعفونی کنید.

 

جلوگیری از سفید شدن مو‌ها

تره کوهی با داشتن مقادیر زیادی فلز منگنز به سیاه شدن مو‌های سفید کمک می کند.

 

کلام آخر

تره کوهی  دارای انواع مواد مغذی و ترکیبات مفید هستند که ممکن است هضم شما را بهبود بخشد، باعث کاهش وزن، کاهش التهاب، مبارزه با بیماری های قلبی و مبارزه با سرطان تقویت سیستم بینایی می شود.

 

- جوشانده يا پخته شده تره کوهی با جو براي درمان سر درد، درد سينه و تنگي نفس مفید است.

 

- تره کوهی ممکن است سطح قند خون را کاهش دهند، از مغز شما محافظت کرده و با مانند سیر و پیاز، با عفونت ها مقابله کنند.

 

- تره کوهی ارتباط تنگاتنگی با سیر و پیاز دارند، افزودنی های بسیار خوبی را به رژیم غذایی سالم وارد می کنند.

 

- مصرف تره کوهی، باعث افزایش ترشح ادرار و حيض می شود و قاعده آور است.

 

عکس تره کوهی,فواید تره کوهی,تره کوهی چه خاصیتی دارد

مصرف تره کوهی خشک

 

مضرات تره کوهی (موارد احتیاطی و منع مصرف)

تره کوهی مضراتی مانند همه ی تره ها دارند. بنابراین :

 

خوردن زیاد انواع تره در شب، سبب پریشان خوابی می شود.

 کسانی که طبع سودایی دارند، بهتر است در مصرف انواع تره زیاده روی نکنند.

 

نحوه ی مصرف تره کوهی :

اغلب تره کوهی را به صورت خشک استفاده می کنند. این سبزی در فصل بهار در کوه پیدا می شود و پس از چیدن و جدا کردن پیازها و قسمت های سفید، آن ها را تمیز بشویید و اجازه بدهید آب اضافی آن ها خارج شود. سپس آن ها را با هاونگ و یا داخل سبزی خرد کن در حدی که کمی له شوند خرد و له کنید. اجازه ندهید سبزی ها ریز خرد شوند. این روش ها باعث سبز شدن آن ها پس از خشک شدن می شود.

 

سپس تره کوهی ها را داخل سبد بریزید و اجازه بدهید خشک شوند.

 

تره کوهی خشک را داخل تخم مرغ، مانند نعنا داغ داخل آش و ... مصرف می کنند.

 

گردآوری: بخش آشپزی