مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
نان كماج خرمايي
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
مواد لازم :
شير | 2 ليوان |
آب ولرم | 1ليوان |
تخم مرغ | 6 عدد |
شكر | 1/5 ( يك و نيم ) ليوان |
روغن مايع | يك و يك سوم ليوان |
مايه خمير | 3 قاشق سوپخوري |
آرد | 8 الي 9 ليوان |
خرماي بدون هسته و چرخ شده | به ميزان لازم |
سياه دانه و كنجد | به مقدار لازم |
زرده تخم مرغ | 1 الي 2 عدد |
طرز تهيه :
تهيه خمير نان كماج دو مرحله اي است
1_ مرحله اول براي تهيه خمير كماج
نيم ليوان شكر و سه قاشق خمير مايه ويك ليوان آب ولرم را خوب با هم مخلوط ميكنيم و خميرنسبتاً شلي درست ميشود كه اين خمير را در جاي گرمي گذاشته تا مايه خمير عمل كند و موجب ور آمدن آن شود اگر دما مناسب باشد سريعتر و گر نه مدت بيشتري طول خواهد كشيد .بايستي آنقدر صبر كنيد تا حبابهايي در خمير ايجاد شده و خمير بالا آمده و كاملاً سبك شود . بعد نوبت به تهيه مرحله دوم خمير ميشود .
2_ مرحله دوم تهيه خمير كماج
در اين مرحله تخم مرغها را در ظرفي بريزيد و با همزن خوب بزنيد بعد شير (2 ليوان ) و شكر ( 1 ليوان ) و روغن ( يك و يك سوم ليوان ) را اضافه و باز هم هم بزنيد وخمير مرحله اول را به آن اضافه كنيد و باز هم به هم بزنيد تا مخلوط شود و آرد الك شده اضافه كنيد معمولاً بنا بر اينكه نوع آرد معمولي و مخصوص نانوايي باشد يا آرد سفيد مخصوص كيك ميزان آردي كه اضافه ميكنيد كمي فرق ميكند تا آنجايي آرد اضافه شود كه خمير به دست نچسبد . روي خمير را بپوشانيد ودر جاي نسبتاً گرمي قرار دهيد تا حجم آن بيش از دو برابر شده و ور آيد وكاملاً درون خمير متخلخل و حفره هايي ايجاد شود كه نشانه آماده بودن خمير ميباشد .نيم ساعت قبل از اينكه نانها را در فر بگذاريد فر را روشن و روي 180 درجه تنظيم كنيد . كف سيني را چرب و گلوله هايي از خمير برداشته و خرما درون آن گذاشته و به شكل گيس باف يا گل و يا پاپيون و ... هر شكلي كه دوست داريد فرم داده و در سيني بچينيد و روي آنرا با برس زرده تخم مرغ زده شده بزنيد و دانه كنجد يا سياه دانه بريزيد و در فر مدت 20 دقيقه گذاشته و بعد از اين مدت در گرمكن فر بگذاريد تا روي آن طلايي شود اگر فر شما گرمكن ندارد گريل را روشن كرده و وقتي طلايي شد نان كماج آماده شده را در سبد بچينيد و سيني ديگري را كه از قبل آماده كرده بوديد در فر بگذاريد
اگر تعدادنفرات شما كم است نصف مقدار بالا را تهيه كنيد . اين نان براي افطار و صبحانه و به عنوان يك ميان وعده سالم براي كودكانتان در مدرسه بسيار مناسب ميباشد.
مراحل تهیه خمیر:
منبع:ashpazierangin.net