مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم
1397/10/04
آش سه نگه سیر ( غذای محلی کردستان )
- مجموعه: آموزش انواع غذاها
مواد لازم برای 4 الی 5 نفر :
گوشت مرغ یا بوقلمون با استخوان | 300 الی 400 گرم |
برنج | نصف پیمانه |
عدس | 1 پیمانه |
کشک پاستوریزه | 5 قاشق غذا خوری (کشک رقیق تر 3 لیوان) |
زردچوبه و فلفل سیاه و قرمز | به میزان لازم |
سینه مرغ | برای کوفته ریزه |
پیاز داغ طلایی و سیر داغ طلایی بدون روغن | به مقدار لازم |
نعناع داغ | برای تزئین |
طرز تهیه :
یکی از غذاهای کردستان ، آش مخصوصی به نام سه نگه سیر است .
که گوشت مرغ و عدس را به همراه پیاز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفی برنج را هم جداگانه می پزند و وقتی مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه میکنند و کشک سائیده شده درون آن میریزند و بعد از بیست دقیقه جوشیدن و قوام آمدن بخشی از نعناع داغ و پیاز داغ و سیر داغ را درون آش ریخته و بقیه را روی آش تزئین میکنند کسانی که از کشک پاستوریزه استفاده میکنند به علت غلظت زیاد با اضافه کردن چند قاشق کشک و چشیدن آن، رنگ و میزان نمک را تعیین کنید ، در چنین آشهایی که کشک مصرف میشود بهتر است که نمک ریخته نشود چون به قدر کافی کشکهای پاستوریزه شور هستند و با اضافه کردن نمک ممکن است آش شور شود .
در این آش من بعد از پختن گوشت ،استخوانها را جدا کردم و گوشت را تکه تکه کرده و در آش ریختم .
منبع : ashpazierangin.blogfa.com