طرز تهیه نان سوخاری به روش های متفاوت
- مجموعه: آموزش شیرینی پزی
روش های متفاوت برای پخت نان سوخاری خانگی
نان سوخاری یکی از انواع نان های خوشمزه و پرطرفدار است که با بافت ترد و طعم دلپذیر خود، انتخابی عالی برای صبحانه یا میان وعده به شمار می رود. تهیه این نان در خانه، علاوه بر صرفه جویی، امکان افزودن طعم های دلخواه و اطمینان از کیفیت مواد را فراهم می کند.
طرز تهیه نان سوخاری خانگی :
نان سوخاری یکی از انواع نان های محبوب است که به دلیل بافت خشک و تردش برای صبحانه یا به عنوان میان وعده بسیار پرطرفدار است. این نان اغلب با چای یا قهوه سرو می شود و می توان آن را ساده یا با طعم دهنده های متنوع تهیه کرد.
طرز تهیه نان سوخاری ساده و رژیمی در خانه :
با یادگیری طرز تهیه نان سوخاری میتوانید از فواید بی شمار این غلات خوشمزه بهره مند شوید و مواد مغذی زیادی را از طریق آن به بدنتان برسانید. این نان جزء خوشمزه ترین غلات برای صبحانه است و با طعمی متفاوت پذیرایی منحصربه فردی از شما و مهمانانتان خواهد داشت.
نان سوخاری ها مدل های متنوعی دارند و با مواد اولیه مختلفی تهیه میشوند. اگر این غلات را در خانه و با استفاده از آرد گندم تهیه کنید، کیفیت خود را به دلیل رطوبت کمتر تا طولانی مدت از دست نمی دهند و دوام و ماندگاری بالایی خواهند داشت.
نان سوخاری را میتوانید برای صرف در وعده صبحانه سرو کنید. این غلات خوشمزه جزء صبحانه های بین المللی و لاکچری به شمار می آید و به سفره تان نیز زینت خاصی می بخشد.
طرز تهیه نان سوخاری ساده :
مواد لازم برای تهیه نان سوخاری ساده :
آب | 115 گرم |
آرد | 335 گرم |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
نمک | 1 پنس |
خمیر مایه | یک و نیم قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | نصف 1 عدد |
مراحل تهیه نان سوخاری ساده :
در مرحله اول آرد را الک کنید. این کار را 3 مرتبه انجام دهید تا تمام مواد اضافه آرد، گرفته شود.
آردها را داخل یک کاسه بریزید و نمک، شکر و خمیرمایه را به آن بیفزایید.
یک عدد تخم مرغ را داخل ظرفی مناسب بشکنید، سپس آن را هم بزنید و نیمی از تخم مرغ را داخل ظرف آرد بریزید.
اکنون تمام مواد را با هم ترکیب کنید و خمیر را روی سطحی آردپاشی شده بگذارید.
شروع به ورزدادن خمیر کنید و تا 15 دقیقه مواد را به طور کامل ورز دهید.
اکنون باید بگذارید خمیر کمی استراحت کند. بنابراین داخل یک ظرف روغن بریزید و خمیر را درون آن پخش کنید. روی ظرف را نیز با پارچه بپوشانید تا آلودگی ها روی خمیر ننشینند.
بعد از گذشت 1 ساعت به سراغ خمیرتان بروید و پف آن را بگیرید. اکنون براساس سایز قالبتان خمیر را به تکه های جداگانه تقسیم کنید.
کف قالب کمی روغن بریزید و تکه های خمیر را داخل آن بگذارید.
اکنون باید روی قالب را بپوشانید تا خمیر به مدت 1 ساعت دیگر نیز استراحت کند.
وقتی 45 دقیقه از استراحت خمیرها گذشت، فر را روی 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید 15 دقیقه آخر استراحت خمیر، فر را روشن کند و اجازه بدهید گرم شود.
اکنون قالب ها را داخل فر بگذارید. 40 دقیقه زمان کافی است تا خمیر تبدیل به نان شود.
نان ها را از فر بیرون بیاورید و اجازه دهید در دمای محیط سرد شوند.
نان ها را از قالب خارج کنید و آنها را با چاقوی اره ای برش بزنید.
داخل سینی فر روغن بریزید تا سطح سینی کاملاً چرب شود.
نان های برش خورده را کف سینی بچینید و سینی را به مدت 13 دقیقه داخل فر بگذارید.
بعد از اینکه نان ها برشته شدند، نان سوخاریتان آماده است و می توانید آن را از فر خارج کنید.
طرز پخت نان سوخاری رژیمی :
یادگیری طرز تهیه نان سوخاری رژیمی را به ورزشکاران و افرادی که رژیم لاغری دارند، پیشنهاد می کنیم. این نان به دلیل کالری کم هیچ تأثیری روی افزایش وزنتان ندارد و سلامت محور است. در این غلات مواد اولیه دیگری نیز وجود دارد که باعث بالارفتن خاصیت غذایی آن می شوند.
مواد لازم برای تهیه نان سوخاری رژیمی :
برای تهیه نان سوخاری رژیمی به مواد اولیه ای که در ادامه لیست می کنیم، نیاز دارید:
آرد | 2 پیمانه |
تخم مرغ | 1 عدد |
کره نرم شده | 1 قاشق غذاخوری |
شیر ولرم | ¾ پیمانه |
خمیر مایه | 1.5 قاشق چایخوری |
شکر | 3 قاشق غذاخوری |
نمک | 1/8 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 4 قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | 1 قاشق چایخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
مواد اولیه رومال نان سوخاری :
زعفران دمکرده | 1 قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | 1 عدد |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
شکر | 1 قاشق چایخوری |
روغن مایع | 1 قاشق چایخوری |
کنجد | به میزان لازم |
مراحل طرز تهیه نان سوخاری رژیمی :
در مرحله اول ظرفی را روی گاز بگذارید و شیر را داخل آن بریزید.
شعله گاز را روشن کنید تا شیر گرم شود. گرمی شیر باید به اندازه ای باشد که وقتی انگشتتان را داخل آن فرو می برید، نسوزد.
شیر را داخل ظرفی دیگر بریزید و خمیر مایه را با 1 قاشق غذاخوری شکر به آن بیفزایید.
ظرفی دیگری را آماده کنید و داخل آن آرد، بکینگ پودر و نمک بریزید. مواد باید 3 مرتبه الک شوند. بعد از الک کردن مواد، 2 قاشق غذاخوری شکر دیگر داخل ظرف بیفزایید.
تخم مرغتان را داخل ظرفی دیگر بشکنید و هم بزنید. وانیل و روغن مایع را به ظرف بیفزایید و مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
مواد ظرف تخم مرغ را به ظرف آرد بیفزایید و سپس آنها را به خوبی با یکدیگر ترکیب کنید.
مواد داخل ظرف شیر را در ظرف آرد بریزید.
مواد را به مدت 10 دقیقه کاملاً ورز دهید.
کره را به موادتان اضافه کنید و حالا 5 دقیقه دیگر مواد را ورز دهید.
خمیر را در دمای محیط بگذارید تا به مدت 1 ساعت استراحت کند. در این زمان روی آن را بپوشانید تا آلودگی روی آن ننشیند.
تمام مواد رومال نان سوخاری را به جز کنجد داخل ظرفی بریزید و با یکدیگر ترکیب کنید.
بعد از افزایش حجم خمیرها، ابتدا پفشان را بگیرید و سپس آنها را در ابعاد دلخواه برش دهید. اکنون تکه های برش خورده را داخل سینی فر بچینید.
مواد رومال را روی خمیرها بمالید و سپس به اندازه دلخواه روی نان ها کنجد بریزید.
دوباره به خمیرها به مدت 40 دقیقه استراحت دهید.
بعد از گذشت 25 تا 30 دقیقه از استراحت خمیرها، فر را روی دمای 180 درجه سانتیگراد تنظیم کنید و اجازه دهید گرم شود.
سینی را داخل فر بگذارید و اجازه دهید تا مواد 30 دقیقه داخل فر بمانند.
نان ها را از فر بیرون بیاورید و داخل توری بگذارید. اجازه دهید تا نان ها چند ساعت در دمای محیط باقی بمانند و خشک شوند.
حالا نانها را از وسط برش دهید و تکه های برش خورده را روی سینی بچینید. دوباره سینی را داخل فر بگذارید تا به مدت 20 دقیقه نان ها را کاملاً برشته کند. البته در این مرحله حرارت فر باید کمتر باشد. بعد از گذشته 15 دقیقه کافی است تا گریل فر را نیز روشن کنید تا بافت نان ها ترد و سوخاری شود. در این مرحله زیرورو کردن نان ها را از یاد نبرید، چون ممکن است بسوزند.
سرو نان سوخاری:
نان سوخاری را می توانید همراه با کره، عسل، مربا، یا پنیر سرو کنید. این نان همچنین پایه ای مناسب برای تهیه انواع دسرهای سرد یا پودینگ است.
با این دستور می توانید نان سوخاری خانگی خوشمزه و باکیفیتی تهیه کنید و از آن لذت ببرید!
سخن پایانی :
تهیه نان سوخاری خانگی نه تنها تجربه ای لذت بخش و آرامش بخش است، بلکه نتیجه ای سالم و باکیفیت را نیز به همراه دارد. با رعایت نکات و دستورالعمل های ارائه شده، می توانید نانی ترد، خوش طعم و مناسب برای تمام وعده ها و ذائقه ها آماده کنید و لحظاتی شیرین را در کنار خانواده و عزیزان رقم بزنید.
گردآوری: بخش آشپزی