مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1401/04/16

از خواص ماست چه می دانید؟



خواص ماست,آشنایی با خواص ماست,همه چیز درباره ی خواص ماست

از خواص ماست چه می دانید ؟

 

آشنایی با خواص ماست:

ماست یک محصول لبنی است که از تخمیر شیر با کشت ماست تهیه می شود. ماست پروتئین و کلسیم بدن را فراهم می کند و ممکن است باکتری های سالم روده را تقویت کند. در ادامه این مقاله شما را با انواع خواص ماست آشنا می کنیم.

ماست که در بین کودکان و بزرگسالان مورد علاقه است، به عنوان یک غذای فوق العاده در نظر گرفته می شود زیرا فواید بی شماری برای سلامتی دارد. ماست سرشار از مواد مغذی است. منبع شگفت انگیزی از پروتئین و کلسیم است. همچنین حاوی ویتامین های B کمپلکس، فسفر، پتاسیم و منیزیم است. متابولیسم را بهبود می بخشد و احساس سیری ایجاد می کند.

 

ماست چگونه درست می شود؟

ساخته شده از تخمیر باکتریایی شیر، همین فرآیند است که خواص مفیدی برای آن فراهم می کند.  از پروبیوتیک هایی مانند لاکتوباسیلوس بولگاریکوس و استرپتوکوک ترموفیلوس برای تهیه ماست استفاده می شود. آنها شیر را تخمیر می کنند و لاکتوز موجود در شیر را به اسید لاکتیک تبدیل می کنند.

 

اسید لاکتیک که بدین ترتیب تولید می شود، پروتئین های موجود در شیر را منعقد می کند و در نتیجه بافت غلیظ و طعم ترش به آن می بخشد. ماست به دست آمده را می توان همانطور که هست میل کرد یا به دلخواه با میوه ها شیرین یا طعم دار کرد. می توانید ماست را به انواع غذاها اضافه کنید یا از آن اسموتی درست کنید.

 

ماست حاوی باکتری های لاکتوباسیلوس و برخی باکتری های دیگر است که آن را به یکی از بهترین انتخاب ها برای پروبیوتیک های تولید شده طبیعی تبدیل می کند.

 

ماست حاوی مقادیر کمی لاکتوز هستند، ماست برای افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز ارجحیت است. 

 

10 خواص ماست عبارتند از :

هضم را بهبود می بخشد :

مصرف روزانه ماست، حرکات روده ما را منظم نگه می دارد و فلور بدن را بهبود می بخشد. باکتری های مضر روده را از بین می برد و سیستم گوارش ما را سالم تر می کند.

 

ماست همچنین در عدم تحمل لاکتوز، یبوست، بیماری التهابی روده و عفونت های ناشی از باکتری هلیکوباکتر پیلوری موثر است.

 

تقویت کننده طبیعی ایمنی :

مصرف منظم ماست سیستم ایمنی بدن ما را تقویت می کند و از بدن ما در برابر انواع عفونت ها محافظت می کند. ماست به طور موثر با عفونت های گوارشی، مشکلات تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفولانزا و حتی سرطان مبارزه می کند.

 

منیزیم، سلنیوم و روی موجود در ماست نیز ایمنی را بهبود می بخشد.

 

خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد :

ماست دارای خواص ضد سرطانی است و برای محافظت از بدن در برابر سرطان روده بزرگ، مثانه و سینه شناخته شده است.

 

سطح قند خون را تنظیم می کند :

مصرف منظم ماست خانگی و بدون اضافه کردن شیرینی به آن، به تنظیم سطح قند خون کمک می کند و برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بسیار مفید است.

 

از خواص ماست چه می دانید,خواص دارویی ماست, خواص درمانی ماست

کاهش سطح قند خون از خواص درمانی ماست می باشد

 

برای استخوان مفید است :

ماست منبع غنی کلسیم است، بنابراین برای بهبود سلامت استخوان ها ایده آل است. مصرف منظم ماست، توده و استحکام استخوان را حفظ می کند و در نتیجه خطر شکستگی و پوکی استخوان را کاهش می دهد.

 

کاهش التهاب :

مصرف روزانه ماست باعث کاهش التهاب در بدن می شود. التهاب مسئول بیشتر بیماری های خودایمنی، دیابت، سرطان و آرتریت است.

 

کاهش فشار خون بالا و خطر ابتلا به بیماری های قلبی :

مصرف منظم ماست نشان داده است که فشار خون را کاهش می دهد که یک عامل خطر اصلی برای بیماری های قلبی است.

 

بنابراین، ماست خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

 

کاهش اشتها و وزن :

پروتئین بالای ماست باعث احساس سیری، کاهش اشتها و در نتیجه کاهش مصرف کالری می شود. که این به نوبه خود باعث کاهش وزن می شود.

 

افسردگی را کاهش می دهد :

پروبیوتیک های موجود در ماست به کاهش اضطراب و استرس کمک می کند و در نتیجه باعث می شود بیماران مبتلا به افسردگی احساس بهتری داشته باشند.

 

کاهش علائم آلرژی :

مصرف ماست تعداد آنتی بادی های تولید شده توسط سیستم ایمنی بدن را در پاسخ به هر نوع آلرژی کاهش می دهد. پروبیوتیک های موجود در ماست مسئول این عمل هستند.

 

بهترین خواص ماست, خواص و مضرات ماست,احتیاط هایی برای مصرف ماست

از فواید ماست می توان به کاهش ابتلا به سرطان اشاره کرد

 

درست کردن ماست در خانه در 4 مرحله آسان :

مرحله 1:  ابتدا شیر را گرم کنید (از شیر کامل برای ماست غلیظ تر و خامه ای تر استفاده کنید) و قبل از اینکه بجوشد، گاز را خاموش کنید. البته اگر از شیرهای کیلویی استفاده می کنید، اجازه بدهید 20 دقیقه بجوشد.

 

مرحله 2: اجازه دهید شیر خنک شود.

 

مرحله 3 : وقتی شیر فقط برای لمس گرم شد، ماست را به آن اضافه کنید و به آرامی هم بزنید. (حدود 2 قاشق غذاخوری ماست را به 1 لیتر شیر اضافه کنید).

 

مرحله 4 : سپس، این مخلوط را به مدت 6 تا 8 ساعت (یا یک شب) در جای گرم دست نخورده نگه دارید. در ظرف را ببندید و روی و اطراف آن را پتو بپوشانید.

 

ماست خانگی شما آماده خواهد بود. آن را در یخچال قرار بدهید و پس از خنک شدن میل کنید.

 

مصرف ماست برای افرادی که عدم تحمل لاکتوز دارند :

ماست دارای مقدار کمی لاکتوز است، بنابراین افرادی که به عدم تحمل لاکتوز مبتلا هستند احتمالاً نسبت به شیر قابل تحمل تر هستند. همچنین حاوی باکتری هایی است که به هضم غذا کمک می کنند.

 

در نتیجه، افرادی که پس از مصرف شیر مایع یا بستنی دچار ناراحتی، نفخ یا گاز معده می شوند، اغلب می توانند ماست را بدون علامت تحمل کنند.

 

فرد باید مقدار کمی ماست، مثلاً یک چهارم فنجان، امتحان کند تا ببیند بدنش چه واکنشی نشان می دهد. این فقط در مورد عدم تحمل لاکتوز صدق می کند، نه برای کسانی که به شیر حساسیت دارند.

 

افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز اغلب فاقد کلسیم هستند، بنابراین ماست می تواند جزء مهمی از رژیم غذایی آنها باشد.

 

فردی که به شیر حساسیت دارد از مصرف ماست سودی نخواهد برد.

 

عوارض مصرف ماست :

به این ترتیب خوردن ماست عارضه ای ندارد اما توصیه می شود ماست خانگی مصرف شود زیرا ماست تجاری ممکن است سرشار از قند و مواد نگهدارنده ی پنهان باشد، که برای ما مضر است.

 

خواص آب ماست :

گاهی ماست آب می ‌اندازد. هرگز آب ماست را دور نریزید. آب ماست دارای کلسیم و ویتامین‌های گروه B بوده و در عین حال پروتئین کمی دارد و می ‌تواند در شرایط محدودیت مصرف پروتئین، مانند بیماران کلیوی و یا در برخی مراحل نارسایی کبدی مورد استفاده قرار گیرد.

 

 

گردآوری : بخش آشپزی