مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1401/01/14

دستور تهیه لواشک مخلوط میوه خوشمزه و آسان



طرز تهیه لواشک خانگی, انواع لواشک, اموزش درست کردن لواشک

رسپی لواشک مخلوط میوه

 

طرز تهیه لواشک چند میوه، ملس و خوشمزه

لواشک مخلوط میوه ها یک انتخاب خوشمزه برای میان وعده تمام فصول به خصوص برای بچه ها است ، لواشک چند میوه خانگی را میتوانید از میوه هایی که در یخچال مانده اند یا زیادی رسیده اند درست کنید.

لواشک یکی از خوراکی های خوشمزه برای تمام فصول سال است، اگر میوه هایی در خانه دارید که زیادی رسیده و له شده اند بهترین کار برای استفاده از آن ها درست کردن لواشک است. 

 

برای تهیه لواشک مخلوط میوه بهتر است از میوه هایی استفاده کنید که بافت یکسانی دارند تا راحت تر بتوانید آن ها را له کنید. برای تهیه لواشک چند میوه میتوانید از دو روش استفاده کنید که هر کدام طعم کاملا متفاوتی به شما میدهد.

 

اگر میوه ها خودشان نرم شده اند میتوانید آن ها را له کنید و روی سطح آبکش با دست یا کف گیر بکشید تا دانه ها و پوست میوه از گوشت جدا شود. پوست و دانه ها را دور بریزید و گوشت و آب میوه را میکس کرده و خشک کنید. 

 

اگر می خواهید از نظر بهداشتی خیالتان بابت لواشکی که تهیه می کنید راحت تر باشد یا اگر میوه ها نیاز به نرم تر شدن دارند یا این که میخواهید لواشک غلیظ تر شود و سریعتر خشک شود ابتدا میوه ها را داخل قابلمه میریزید و درش را میگذارید و روی حرارت متوسط میگذارید تا آب بیندازند و نرم شوند و سپس روی آبکش میریزید و پوست و دانه را جدا میکنید و دوباره به قابلمه برمیگردانید و میجوشانید تا غلیظ شود سپس در سینی میریزید تا خشک شود. 

ماندگاری لواشک در یخچال 1 سال و بیشتر است و در فریزر میتوانید تا چندین سال لواشک را نگهداری کنید. 

 

برای تهیه لواشک مخلوط میتوانید از انواع میوه های آبدار به دلخواه استفاده کنید. مثلا :

- زردآلو ، آلو زرد ، آلو سیاه ، هلو 

- آلو ، هلو ، شلیل

- سیب ، انار

- سیب ، کیوی

- آلو ، سیب ، زردآلو

- زردآلو ، گلابی

- آلبالو ، زرشک ، انار

- آلو شابلون ، شلیل ، آلو طلایی ، هلو ، زردآلو ، آلبالو

- آلبالو ، زرشک ، کیوی ، زردآلو

 

لواشک چند میوه

مواد لازم لواشک چند میوه

  

آلو سیاه، زرد آلو، شلیل، هلو، زرد آلو، زرشک   2 کیلو گرم 
نمک  دو قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه لواشک هفت میوه, طرز تهیه لواشک مخلوط میوه, لواشک مخلوط میوه

لواشک مخلوط میوه

 

طرز تهیه لواشک چند میوه

میوه ها را بشویید و در قابلمه بریزید و روی حرارت کم قرار دهید و در قابلمه را بگذارید تا کم کم میوه ها له شوند و آب بیندازند.

میتوانید با کف گیر میوه ها را فشار دهید تا سریعتر له شوند.

میوه ها که کاملا له شدند از روی حرارت بردارید و از آبکش رد کنید تا پوست و دانه هایشان جدا شود.

با کف گیر میتوانید میوه ها را به کف آبکش بکشید تا کاملا آب و گوشت میوه ها از پوستشان جدا شود. 

 

اگر مقدار زیادی از گوشت میوه ها همچنان روی آبکش باقی مانده بود میتوانید دستکش به دست کنید و محتوای گوشتی پوست و دانه ها را از محتوای گوشتی جدا کرده دور بیندازید و در صورت نیاز در میکسر با کمی آب میوه بریزید تا له و یکدست شود.

 

تمام مواد را دوباره به قابلمه برگردانید و نمک بزنید و چند دقیقه هم بزنید تا کمی غلیظ شود.

اضافه کردن نمک به لواشک کاملا سلیقه ای است و می توانید از آن صرف نظر کنید. 

 

کف سینی را پلاستیک پهن کنید و ترکیب لواشک که خنک شده را به قطر نیم سانتی متر روی سینی پهن کنید و در جایی خشک و خنک بگذارید تا خشک شود ، در فصل تابستان برای سریعتر خشک شدن لواشک میتوانید آن را در مقابل نور آفتاب قرار دهید. 

 

برای خشک کردن لواشک داخل فر می توانید کف سینی را با روغن جامد چرب کنید و لواشک را به قطر نیم سانتی در سینی بریزید و به مدت 3 – 4 دقیقه در فر با دمای 120 درجه با حرارت دو طرفه قرار دهید تا خشک شود. 

 

لواشک مخلوط آلو ، زردآلو و آلبالو

مواد لازم لواشک مخلوط آلو ، زردآلو و آلبالو 

 

آلبالو   ۵۰۰ گرم
 آلو قرمز  ۵۰۰ گرم
 زردآلو ۵۰۰ گرم 
نمک  نوک قاشق چایخوری

 

لواشک مخلوط میوه, طرز تهیه لواشک میوه, لواشک مخلوط

لواشک مخلوط میوه آلو

 

طرز تهیه لواشک مخلوط آلو ، زردآلو و آلبالو

هسته آلبالو و زردآلو را خارج کنید و با نمک و آلوقرمز روی حرارت ملایم بگذارید تا آب بیندازند و له شوند. 

قابلمه را کناری بگذارید خنک شود.

آبکشی را روی کاسه ای بزرگ قرار دهید و میوه ها را در آبکش بریزید و با دست بفشارید تا آب از پوره جدا شود. 

پوست و دانه ها را جدا کنید و پوره ر در صورت نیاز میکش کنید و به آب اضافه کنید .

کف سینی ها را چرب کنید و مواد لواشک را روی سینی ها پهن کنید و در هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود. 

 

لواشک هفت میوه

مواد لازم لواشک هفت میوه  

آب ۱ استکان
 نمک و جوهر لیمو در صورت  تمایل کمی
 آلبالو به میزان لازم
هلو به میزان لازم
 شلیل به میزان لازم 
سیب به میزان لازم
آلوچه به میزان لازم 
آلو قرمز به میزان لازم
زردآلو به میزان لازم

 

لواشک مخلوط, عکس لواشک, طرز تهیه لواشک

دستور تهیه لواشک هفت میوه

 

طرز تهیه لواشک هفت میوه

میوه ها را به همراه 1 استکان آب در قابلمه بریزید و روی شعله ملایم بجوشانید و هر از گاهی هم بزنید که ته نگیرد و زمانی که میوه ها له شدن شعله را خاموش کنید تا مایع لواشک خنک شود. 

مواد را داخل آبکش بریزید و با پشت کف گیر یا ملاقه فشار دهید تا تفاله هایش جدا شود.

نمک و جوهر لیمو را در صورت تمایل اضافه کنید.

کف سینی را پلاستیک پهن کنید و لواشک را داخل سینی بریزید و در آفتاب بگذارید خشک شود. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی