مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/09/17

طرز تهیه انواع شربت زرشک خانگی و خوشمزه



طریقه مصرف شربت زرشک, شربت زرشک کوهی, شربت زرشک طب سنتی

شربت زرشک

 

طرز تهیه "شربت زرشک" خانگی خوش طعم خانگی

شربت زرشک خانگی خوشمزه و بسیار پرخاصیت است، شما شربت زرشک را می توانید با زرشک تازه ، زرشک خشک یا زرشک کوهی به سادگی در خانه تهیه کنید. 

شربت زرشک چگونه درست میشود؟

شربت زرشک خانگی خواص بسیار مفیدی دارد به خصوص اگر شربت زرشک عسلی درست کنید یکی از بهترین نوشیدنی های تابستان را برای خانواده تهیه کرده اید . شربت زرشک خانگی ملین ، ضد صفرا ، ضد چربی خون ، تقویت کننده کبد و تصفیه کننده خون است. 

 

شربت زرشک تازه 

مواد لازم شربت زرشک تازه 

 

زرشک تازه ۵۰۰ گرم
آب ۲ پیمانه
شکر  500 گرم الی 1 کیلوگرم

 

 شربت زرشک طب سنتی, طرز تهیه شربت با زرشک خشک, طرز تهیه شربت زرشک

طرز تهیه شربت زرشک با زرشک تازه

 

طرز تهیه شربت زرشک تازه

زرشک تازه را تمیز کرده بشویید . مقداری آب سرد روی حرارت ملایم بگذارید تا به دمای جوش برسد سپس زرشک را اضافه کرده همین که شروع به جوشیدن کرد در قابلمه را ببندید و بعد از 10 دقیقه شعله را خاموش کنید تا رنگ زرشک ها تیره نشود.

بعد از سرد شدن مواد را در یک آبکش غیر فلزی بریزید و با فشار دست کاملا آب زرشک ها را بگیرید. 

 

در روش دوم برای تهیه شربت زرشک با شکر می توانید ابتدا آب و شکر را روی حرارت بگذارید تا بجوشد و غلیظ شود سپس زرشک را به شهد اضافه کنید و در قابلمه را ببندید و اجازه دهید 10 دقیقه بجوشد و سپس شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کمی از حرارت بیوفتد و شربت را از زرشک ها جدا کنید. 

 

در مرحله آخر تهیه آب زرشک میتوانید شکر را به آن اضافه کنید.

یا این که می توانید شربت غلیظ آب و شکر را جداگانه تهیه کرده و هنگام سرو به مقدار دلخواه آب زرشک را با شربت ساده مخلوط کرده و یخ و آب سرد را به لیوان اضافه نمایید. 

 

شربت زرشک با زرشک خشک 

مواد لازم شربت زرشک خشک 

 

ز رشک خشک ۱ کیلو
شکر  ۲ کیلو و نیم
آب ۴ تا ۵ پیمانه
یخ   مقداری 
 گلاب یا عرق هل در صورت تمایل ۱ قاشق سوپ خوری

 

طریقه مصرف شربت زرشک, شربت زرشک کوهی, شربت زرشک طب سنتی

طرز تهیه شربت زرشک با زرشک خشک

 

طرز تهیه شربت زرشک خشک

زرشک را تمیز کنید و چوب و سنگ ها را از آن ها جدا کنید. سپس بشویید و به مدت 2 – 3 ساعت در آب بخیسانید تا گرد و خاکش گرفته شود ،  دوباره شسته و آبکش کنید. 

آب وش کر را در قابلمه ریخته روی شعله بگذارید تا شکر حل شود. 

زرشک را به قابلمه اضافه کنید و بعد از این که کمی جوشید ، شعله را کم کنید و گلاب یا عرق هل را اضافه کنید. 

دم کنی را روی قابلمه قرار داده و شعله را کم کنید.

بعد از نیم ساعت در قابلمه را باز کرده و اجازه دهید از حرارت بیوفتد و سپس مربا را صاف کنید . 

شربت را درون شیشه های دربسته نگهداری کنید. 

از دانه های زرشک هم می توانید در انواع کیک و بستنی یا به عنوان مربای صبحانه استفاده نمایید. 

شربت زرشک با شکر نباید زیاد بجوشد وگرنه رنگش تیره خواهد شد.  

 

شربت زرشک سیاه 

مواد لازم شربت زرشک سیاه 

 

زرشک سیاه  1 کیلو گرم
   آب  4 لیتر
    شکر  2 کیلو

 

طرز تهیه شربت زرشک, شربت زرشک, تهیه شربت زرشک

طرز تهیه شربت زرشک سیاه

 

طرز تهیه شربت زرشک سیاه

زرشک سیاه یا زرشک کوهی رنگ تیره ای دارد و دارای هسته است. 

زرشک ها را پاک  کنید و بشویید به مدت 2 – 3 ساعت بگذارید خیس بخورد و آبکش کنید. سپس با نیمی از آب گفته شده در دستور داخل میکسر زرشک ها را له کنید و در آبکش غیر فلزی بریزید و با فشار دست کاملا آبش را بگیرید. 

آب زرشک را به همراه مابقی آب و شکر در قابلمه لعابی روی حرارت بگذارید و بجوشانید تا غلیظ شود. 

 

شربت زرشک با عسل 

مواد لازم شربت زرشک با عسل 

 

آب 1  لیوان
   عسل  2 قاشق غذاخوری
 آب زرشک  1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه شربت زرشک با عسل

برای تهیه شربت زرشک عسلی ، آب زرشک را با یکی از روش های بالا تهیه کرده و به همراه آب و عسل میل نمایید. 

 

شربت زرشک و عناب 

مواد لازم شربت زرشک و عناب 

 

زرشک سیاه  100 گرم 
عناب  50 گرم
 آب  1.5 لیتر
 شکر  3 کیلوگرم

 

طرز تهیه شربت زرشک و عناب

زرشک سیاه و عناب را بکوبید و با 1.5 لیتر آب به مدت 10 ساعت بخیسانید و سپس صاف کنید. 

شکر را با کمی آب جوشانده و کف آن را بگیرید و سپس آب زرشک و عناب را به آن اضافه کنیدو بجوشانید تا قوام آید. 

یک سوم لیوان را از شربت و دو سوم آن را با آب پر نموده و میل نمایید. 

طبیعت شربت زرشک و عناب سرد است .

خواص شربت زرشک و عناب عبارت است از کاهش فشار خون ، کاهش چربی خون ، رقیق کننده خون ، ضد سودا و بلغم ، کاهش صفرا و حرارت بدن ، مقوی کبد ، ضد کبد چرب ، ضد لک و روشن کننده چهره  ، بازکننده عروق. 

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی