مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/09/17

دستور تهیه مربای انجیر رشته؛ مربای سنتی مازندران



خواص مربای انجیر , طرز تهیه مربا انجیر رشته , مرباهای سنتی

دستور تهیه مربای انجیر رشته

 

چگونه یک "مربای انجیر خشک" خوشمره درست کنیم؟ 

مربا انجیر رشته یکی از مرباهای سنتی و خوشمزه مازندران است که به صورت سنتی با انجیر خشک و شیره انجیر و گردو تهیه می شود. 

مربای انجیر رشته یا انجیر گاردنی ( گاردونی ) یکی از مرباهای سنتی ، خوشمزه و بسیار مقوی مازندران است که با انجیر خشک و گردو تهیه می شود. مربای انجیر رشته به طور سنتی با شیره انجیر تهیه می شود ولی در صورتی که شیره انجیر در دسترس نداشتید می توانید از شکر برای تهیه مربا استفاده نمایید. 

 

طبع این مربا بسیار گرم است بنابراین در صورتی که مزاج گرمی دارید بهتر است از این مربا کمتر استفاده کنید. 

اگر مزاج صفرایی دارید یا صورتتان زیاد جوش می زند بهتر است از این مربا استفاده نکنید، انجیر و گردو هر دو جزو خوراکی هایی هستند که در پوست های حساس باعث ایجاد و تشدید جوش و آکنه میشوند. 

این مربا اگر به صورت متعادل مصرف شود برای تقویت بنیه و انرژی سالمندان به خصوص تقویت مغز و پیشگیری از بیماری های شناختی بسیار عالی است. 

 

مربا انجیر رشته یا انجیر گاردنی

مواد لازم مربا انجیر رشته یا انجیر گاردنی

زمان آماده سازی 30 دقیقه

زمان پخت 30 دقیقه

  

انجیر خشک به مقدار مورد نیاز
شیره انجیر به مقدار مورد نیاز
گردو به مقدار مورد نیاز
شکر به مقدار مورد نیاز

 

مربای سنتی مازندران , رسپی مربای انجیر رشته , مربای انجیر رشته

طرز تهیه مربای انجیر رشته

 

طرز تهیه مربا انجیر رشته یا انجیر گاردنی

انجیر خشک را با چاقو تکه تکه کنید و در قابلمه بریزید.

مقداری آب به آن اضافه کنید ولی آب نباید روی انجیرها را بگیرید. 

مقداری شیره انجیر را به آن ها اضافه کرده روی حرارت قرار دهید.

اجازه دهید مربا بجوشد تا انجیرها نرم شود. 

گردو خرد شده را اضافه کنید و زمانی که غلظت مربا اندازه شد شعله را خاموش کنید. 

در صورتی که شیره انجیر نداشتید می توانید از مخلوط آب و شکر استفاده کنید. 

آب و شکر را روی حرارت بگذارید و اجازه دهید بجوشد و شکر در آب حل شود سپس انجیر خشک را اضافه کنیدو بجوشانید تا نرم شود. 

 

روش خشک کردن انجیر برای تهیه انجیر گاردنی 

انجیرهای رسیده بدون لک و پوسیدگی را بشویید و خشک کنید. 

با چاقو به صورت چهار قاچ انجیرها را برش بزنید ، نیاز نیست ته برش ها از هم جدا شود. 

انجیر را به حالت پل چهار پر از محل برش ها باز کرده و روی سینی یا سبد بچینید و چند روز در آفتاب قرار دهید تا خشک شوند. 

 

مربای انجیر خشک , مربای انجیر گاردنی , طبع مربای انجیر رشته

مربای انجیر رشته یا مربای انجیر خشک

 

طرز تهیه شیره انجیر

انجیرهای رسیده و شیرین را بشویید و تکه تکه کنید. 

دو برابر حجم انجیر آب اضافه کرده و روی حرارت بگذارید تا به جوش آید. 

شعله را کم کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم بجوشد و انجیر کاملا له شود. 

قابلمه را کنار بگذارید و بعد از خنک شدنن از صافی یا پارچه نخی رد کنید تا گوشت و تخم انجیر جدا شود.

 

شیره انجیر که هنوز خیلی رقیق است را دوباره روی حرارت بگذارید و اجازه دهید ملایم بجوشد تا غلیظ و کشدار شود. 

کف روی شیره را بگیرید و هر از گاهی شیره را هم بزنید که ته نگیرد. 

شعله را خاموش کرده و بعد از خنک شده شیره انجیر را در شیشه در بسته در یخچال نگهداری نمایید. 

 

خواص مربای انجیر 

پاکسازی کبد

تقویت سیستم ایمنی 

بهبود سرفه و گلودرد

کاهش استرس و افسردگی

پیشگیری از آب مروارید

درمان یبوست و ملین طبیعی

تقویت سیستم گوارش و کمک به هضم غذا

انرژی زا و تقویت کننده بدن

رفع عطش و تشنگی زیاد

پیشگیری از رشد سلول های سرطانی

درمان کم خونی فقر آهن

تقویت میل جنسی و قوای جنسی

ادرار آور و تصفیه کننده مثانه و کلیه ها

مفید برای درمان سریعتر سرخک ، مخملک ، آبله  و ذات الریه

 

گردآوری : بخش تغذیه و آشپزی