مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/05/11

انواع روشهای پخت مک اند چیز ساده و خوشمزه



مک اند چیز رستورانی, طرز تهیه مک اند چیز بدون خامه, مک اند چیز سوخاری

طرز تهیه مک اند چیز

 

طرز تهیه مک اند چیز/ غذای محبوب ایتالیایی‌ها

مک اند چیز یا ماکارونی و پنیر یک غذای خوشمزه انگلیسی است که طرفداران زیادی دارد که اجزای اصلی سس آن را پنیر به همراه سس بشامل تشکیل میدهد. 

مک اند چیز چیست؟

مک اند چیز ( به انگلیسی : mac and cheese ) یا ماکارونی و  پنیر ( به انگلیسی : Macaroni and cheese ) غذایی است با ریشه انگلیسی که در انگلیس ، آمریکا و کانادا بسیار پرطرفدار است. مک اند چیز را میتوانید همراه با گوشت و سبزیجات و خرده نان تهیه کرد. 

 

مک اند چیز کلاسیک به حالت کسرول تهیه شده و در فر طبخ میشود البته شما میتوانید مک اند چیز بدون فر و روی گاز هم تهیه کنید. برای سس مک اند چیز معمولا از ترکیب سس بشامل ، پنیر چدار و خامه استفاده میکنند. 

 

مک اند چیز بدون خامه هم یک غذای پرکالری و بسیار خوشمزه است ولی در صورت تمایل میتوانید در تمام دستورها نیمی از شیر را با خامه جایگزین کنید. 

 

نکته مهم برای تهیه مک اند چیز این است که پاستا را باید آلدنته بردارید که هنگام مخلوط شدن با سس و قرار گرفتن در فر له نشود. 

 

مک اند چیز بدون خامه

مواد لازم برای 2 نفر

زمان آماده سازی 5 دقیقه

زمان پخت : 25 دقیقه

  

مواد لازم مک اند چیز بدون خامه

  پاستای فرمی خام به شکل دلخواه  ۳ پیمانه
شیر ۲ پیمانه 
پنیر چدار یا پنیر پیتزا ۱ الی ۲ پیمانه 
  پنیر پارمزان  ۱ الی دو قاشق غذاخوری
آرد  ۱ قاشق غذاخوری 
 سیر رنده شده  ۱ قاشق مربا خوری 
کره   به مقدار لازم
 سس با طعم دلخواه   در صورت تمایل

 

مک اند چیز, مک اند چیز با گل کلم, طرز تهیه مک اند چیز

طرز تهیه مک اند چیز بدون خامه بدون فر

 

طرز تهیه مک اند چیز بدون خامه

این مک اند چیز بدون فر تهیه میشود و تمام مراحل پخت را در تابه روی گاز انجام می دهیم. 

قابلمه ای آب روی حرارت گذاشته و 1 – 2 قاشق روغن به آن اضافه میکنید و وقتی که جوش آمد پاستا فرمی را داخلش میریزیم و به حدی می جوشانیم که نرم شود ، به اصطلاح آلدنته شود یعنی کمی وسط پاستا سفید بماند. سپس ابکش میکنیم.

 

برای تهیه سس ، سیر و کره را کمی تفت دهید تا حدی که بوی سیر بلند شود سپس آرد را اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی اش گرفته شود.

شیر را کم کم همراه با هم زدن به مواد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود. 

به هم زدن سس ادامه دهید تا غلیظ شود سپس پنیر چدار یا پنیر پیتزا را و پارمزان را اضافه کنید و هم بزنید تا پنیر ذوب شده و سس یکنواخت شود. 

چاشنی دلخواه را به سس اضافه کنید. 

پاستا را به سس اضافه کنید و هم بزنید تا غلظت پاستا به مقدار دلخواهتان برسد و سپس سرو نموده و میل نمایید. 

 

مک اند چیز رستورانی

مواد لازم مک اند چیز رستورانی

   پاستا فرمی     نصف بسته
  پنیر چدار    به میزان دلخواه
  پنیر پارمسان  ۱ الی ۲ قاشق غذاخوری
 کره    ۳۰ گرم
    شیر    ۱.۵ لیوان
  آرد سفید  ۱.۵ ق – غ
  نمک و فلفل    به میزان لازم
   سیر   ۱ حبه

 

مک اند چیز با مرغ, مک اند چیز با سس گوشت, مک اند چیز

مک اند چیز رستورانی

 

طرز تهیه مک اند چیز رستورانی

در قابلمه مورد نظر آب جوش ، نمک و روغن بریزید و وقتی شروع به قل زدن کرد، پاستا را اضاقه کنید و 10 دقیقه بجوشانید و سپس آبکش کنید. 

سیر خرد شده را داخل تابه با کره تفت دهید سپس آرد را اضافه کرده تفت دهید و همزمان با هم زدن شیر گرم را اضافه کنید سپس ادویه های دلخواه را اضافه کرده هم بزنید تا غلیظ شود.

 

سس که آماده شد پاستا را به تابه اضافه کرده و هم بزنید تا کاملا غلیظ شود.

پاستا را داخل ظرف پیرکس ریخته و رویش پنیر بپاشید و به مدت 20 دقیقه در فری که از قبل با دمای 180 درجه سانتیگراد گرم شده ، بگذارید تا خودش را بگیرد. 

 

مک اندچیز سوخاری

مک اند چیز سوخاری 

   ماکارونی فرمی   450 گرم
 پنیر چدار   400 گرم
 شیر  1 و 1/4 فنجان
 آرد   1/2 فنجان
کره  1/4 فنجان
تخم مرغ  2 عدد
پودر سوخاری  3 فنجان
نمک و فلفل  به میزان دلخواه
روغن گیاهی برای سرخ کردن به میزان دلخواه

 

طرز تهیه مک اند چیز سوخاری – توپک مک اند چیز

این توپک های مک اند چیز سوخاری خوشمزه خیلی ساده آمده میشوند و ظاهر بسیار جذابی دارند. 

پاستا فرمی را مطابق دستور پشت بسته بپزید و آبکش کنید. 

پنیر چدار را درشت رنده کنید.

تابه ای بزرگ را روی حرارت متوسط قرار داده کره را در آن ذوب کنید و سپس آرد را اضافه کرده تفت دهید تا کرم رنگ شود.

 

شیر را اضافه کرده هم بزنید تا مایع غلیظی درست شود.

پنیر رنده شده را کم کم اضافه کرده هم بزنید تا کاملا ذوب شود. 

پاستا را به سس اضافه  کرده و نمک و فلفل بزنید و کاملا مخلوط نمایید.

ماکارونی و پنیر را در یک ظرف در دار بریرید و 1 ساعت در یخچال بگذارید تا کاملا سرد شود. 

 

کف سینی فر کاغذ روغنی بیندازید یا چرب کنید. 

به اندازه گردو از مواد ماکارونی برداشته با دست گلوله کنید و در سینی فر بچینید و به مدت 1 ساعت تا 1 شب در فریزر قرار دهید. 

تخم مرغ ها را یا یک چهارم شیر مخلوط نموده هم بزنید یکدست شود.

توپک های ماکارونی را در تخم مرغ و سپس پودر سوهاری بغلتانید و در روغن داخ به مدت 3 – 4 دقیقه سرخ کنید تا برشته و طلایی شوند.

توپک های مک اند چیز را روی دستمال حوله ای قرار دهید تا روغ اضافه اش گرفته شود و به همراه سس دلخواه سرو نمایید. 

 

مک اند چیز با مرغ

مواد لازم برای 8 نفر

زمان تهیه : 50 دقیقه

زمان پخت : 45 دقیقه

  

مواد لازم مک اند چیز با مرغ

   سینه مرغ  یک عدد
پاستا فرمی  ۱ بسته
پنیر پیتزا ۴۰۰ گرم
قارچ  ۳۰۰ گرم
 نمک و فلفل و زرد چوبه  به مقدار لازم
 پیاز ۱ عدد
رب گوجه ‌فرنگی  ۱ قاشق چای خوری

 

مواد لازم سس بشامل

  شیر ۳ لیوان
 آرد  ۴ قاشق غذا خوری
 کره ۴ قاشق غذا خوری
 جوز هندی یک چهارم قاشق چای خوری
نمک یک پنس

 

مک اند چیز رستورانی, طرز تهیه مک اند چیز بدون خامه, مک اند چیز سوخاری

طرز تهیه مک اند چیز با مرغ

 

طرز تهیه مک اند چیز با مرغ

سینه مرغ را مکعبی خرد کرده و با یک پیاز بزرگ تفت دهید سپس نمک ، زردچوبه و فلفل اضافه کنید و هم بزنید تا کاملا آب مرغ کشیده شده و پخته شود.

قارچ را حلقه کنید و در تابه ای دیگر با حرارت بالا تفت  دهید تا آبش کشیده شود سپس به تابه مرغ اضافه کنید و 1 قاشق چایخوری رب گوجه با آن ها مخلوط نمایید و کمی که تفت خود از روی حرارت بردارید.

 

پاستا را با آب جوش و 1 قاشق روغن مایع به مدت 15 دقیقه بپزید و آبکش کنید.

پاستا را با مواد گوشتی مخلوط نمایید.

در ظرف پیرکس یک لایه پاستا بریزید و رویش یک لایه سس بشامل بریزید و کمی پنیر پیتزا بپاشید. 

روی سطح پاستا را با پنیر پیتزا بپوشانید و بهمدت 45 دقیقه در فری که از قبل با حرارت 180 درجه سانتیگراد گرم شده ، بگذارید تا پنیر برشته و طلایی شود.

 

برای تهیه سس بشامل کره را در تابه ذوب کنید و آرد را اضافه کرده تفت دهید تا خامی اش گرفته شود. شیر ولمر را کم کم حین هم زدن اضافه کنید تا آرد گلوله نشود.

به هم زدن ادامه دهید تا سس مثل فرنی غلیظ شود و در آخر نمک و جوز هندی و کمی فلفل سیاه به آن اضافه کنید. 

 

مک اند چیز با سس گوشت

مواد لازم برای 4 نفر

زمان آماده سازی : 40 دقیقه

زمان پخت : 30 دقیقه

  

مواد لازم مک اند چیز با سس گوشت

   گوشت چرخ کرده ۱۵۰ گرم
پیاز بزرگ ۱ عدد
قارچ ۱۰۰ گرم
فلفل دلمه ای  ۱ عدد
ذرت ۱/۲ پیمانه
 گوجه فرنگی پوره شده ۴ عدد
 ماکارونی لوله ای شکل  ۲۵۰ گرم
سیر ۴ عدد
آرد ۳ قاشق غذا خوری
شیر ۱ لیوان
پنیر پیتزا ۲۵۰ گرم
نمک و فلفل و زرد چوبه آویشن و روغن به مقدار لازم
سس کچاپ ۲ قاشق غذا خوری
رب گوجه ‌فرنگی ۲ قاشق غذا خوری

 

مک اند چیز ساده, مک اند چیز اسان, مک اند چیز با پنیر پیتزا

طرز تهیه مک اند چیز با سس گوشت

 

طرز تهیه مک اند چیز با سس گوشت

پیاز را نگینی خرد کرده در روغن تفت دهید تا طلایی شود.

گوشت چرخ کرده را اضافه کرده ، نمک ، فلفل ، زردچوبه و آویشن بزنید و به تفت دادن ادامه دهید تا آب گوشت کشیده شود.

قارچ را جداگانه تفت داده به همراه ذرت به گوشت اضافه کیند.

سیر رده شده و رب گوجه ، سس کچاپ و پوره گوجه فرنگی را اضافه کرده و مخلوط نموده و اجازه دهید روی حرارت متوسط جا بیوفتد.

 

3 قاشق آرد را در یک لیوان شیر حل کرده به تابه اضافه کنید و صبر کنید مواد غلیظ شود.

ماکارونی را در آب جوش به همراه کمی نمک و روغن بجوشانید و آبکش کنید و سپس به تابه سس اضافه کرده مخلوط نمایید. 

 

کف یک ظرف پیرکس را چرب کرده و نیمی از مخلوط ماکارونی را داخل ظرف ریخته و رویش را صاف کنید و پنیر پیتزا بپاشید. سپس نیمه دیگر مواد را به ظرف اضافه کرده و رویش را با پنیر پیتزا پر کنید و به مدت نیم ساعت در فری که از قبل با دمای 180 درجه گرم شده بگذارید بپزد.

در صورت تمایل در انتهای پخت میتوانید شعله گریل را روشن کنید تا پنیر برشته شود. 

 

گردآوری : بخش آشپزی