مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/02/28

از خواص هندوانه چه می دانید؟



هندوانه,آیا هندوانه چربی دارد,هندوانه چربی دارد

از خواص هندوانه می توان به درمان التهاب اشاره کرد

 

 آشنایی با خواص هندوانه

هندوانه سرشار از مواد مغذی است. سرشار از پتاسیم و ویتامین های A ، C و B. است اما آنچه میوه هندوانه را ضروری می کند لیکوپن است، آنتی اکسیدانی که باعث می شود میوه به رنگ قرمز عمیق در آید.

اعتقاد بر این است که هندوانه از آفریقای جنوبی سرچشمه گرفته است و در انواع مختلف - شیرین، ملایم و حتی تلخ - موجود است. تا قرن هفتم هندوانه در هند کشت می شد. این میوه تا قرن دهم به چین رسید و امروز این کشور بزرگترین تولید کننده هندوانه در جهان است.

 

هندوانه برای شما مفید است؟

این میوه آبدار که ما تابستان ها با عشق آن را می خوریم سرشار از مواد مغذی است. سرشار از پتاسیم و ویتامین های A ، C و B. است اما آنچه میوه هندوانه را ضروری می کند لیکوپن است، آنتی اکسیدانی که باعث می شود میوه به رنگ قرمز عمیق در آید.

 

مطالعات متعدد از تأثیرات مفید لیکوپن پشتیبانی کرده است. شناخته شده است که آنتی اکسیدان خطر سکته مغزی را کاهش می دهد و همچنین سطح فشار خون را کاهش می دهد.

 

ممکن است به اندازه سایر میوه ها فیبر نداشته باشد، اما مقدار کالری هندوانه و محتوای چربی آن کم است و حاوی مقدار زیادی آب است. این در مورد اهمیت میوه هندوانه بود، اکنون نگاهی به فواید غذایی هندوانه بیندازید.

 

کالری هندوانه

کالری هندوانه کاملاً کم است. یک وعده هندوانه تقریباً حاوی 46 کالری است.

 

ویتامین های هندوانه

میوه ی هندوانه مملو از ویتامین ها است. دو ویتامین مهم در هندوانه، ویتامین های A و C است. ویتامین A موجود در هندوانه به شکل کاروتنوئید وجود دارد. هندوانه همچنین منبع خوبی از ویتامین C است. یک فنجان هندوانه تازه حاوی حدود 12 میلی گرم ویتامین C است.

 

پتاسیم در هندوانه

یک فنجان هندوانه خرد شده حاوی حدود 4٪ مقدار توصیه شده روزانه برای پتاسیم است.

 

فیبر در هندوانه

حدود 175-200 کالری هندوانه تازه به شما 3-4 گرم فیبر غذایی می دهد، که مخلوط خوبی از فیبر محلول و نامحلول است.

 

کربوهیدرات ها در هندوانه

یک وعده هندوانه حاوی حدود 11.6 گرم کربوهیدرات است که ترکیبی از فیبر غذایی، نشاسته و قندها است.

 

آیا هندوانه چربی دارد؟

محتوای چربی میوه بسیار کم است. یک وعده تنها حدود 0.2 گرم چربی دارد.

 

لیکوپن در هندوانه

یکی از مهمترین مواد مغذی موجود در هندوانه که بیشتر فواید آن را بر عهده دارد.

 

لیکوپن با سلامت قلب، سلامت استخوان و پیشگیری از سرطان پروستات در ارتباط است. به گفته یک متخصص تغذیه این یک آنتی اکسیدان قوی نیز است که تصور می شود دارای خواص ضد التهابی است.

 

برای اینکه واقعاً مصرف لیکوپن را به حداکثر برسانید، بگذارید هندوانه شما کاملاً برسد. هرچه هندوانه شما قرمزتر شود، غلظت لیکوپن بیشتر می شود. محتوای آنتی اکسیدان بتاکاروتن و فنلی نیز با رسیدن هندوانه افزایش می یابد. "بتا کاروتن یک آنتی اکسیدان موجود در میوه ها و سبزیجات نارنجی و قرمز است. به ایمنی پوست، چشم و پیشگیری از سرطان کمک می کند."

 

خاصیت های هندوانه,شناخت خواص هندوانه,خاصیت هندوانه

لیکوپن یکی از مهمترین مواد مغذی موجود در هندوانه است

 

خوب، این در مورد ارزش غذایی هندوانه است. حال، بیایید ببینیم فواید هندوانه شگفت انگیز چیست؟

 

فواید هندوانه برای سلامتی

1. قلب شما را سالم نگه می دارد

طبق تحقیقات، خوردن هر روز یک برش هندوانه می تواند تجمع کلسترول بد خون را متوقف کند، در نتیجه از بیماری قلبی جلوگیری می کند. مصرف منظم هندوانه همچنین با رسوبات چربی کمتر در داخل رگ های خونی ارتباط دارد.

 

این خواص هندوانه سالم برای قلب را می توان به سیترولین، ماده شیمیایی موجود در میوه نسبت داد. طبق مطالعه ای سیترولین می تواند اثرات مفیدی بر تصلب شرایین داشته باشد. همچنین مشخص شده است که سیترولین سفتی شریانی را در زنان یائسه کاهش می دهد.

 

2. به درمان التهاب کمک می کند

همانطور که در بالا گفتیم، از ترکیبات اصلی موجود در هندوانه لیکوپن است که فواید زیادی دارد. در یك مطالعه ای، مشخص شد كه لیكوپن دارای خواص ضد التهابی است.

 

در میان کاروتنوئیدهای مختلف، لیکوپن بهترین شناخته می شود. در حقیقت، اثرات مفید لیکوپن برای التهاب حتی بهتر از بتا کاروتن، یک کاروتنوئید مهم تلقی می شود.

 

3. شما را هیدراته نگه می دارد

تعجب می کنید که چند درصد هندوانه آب است؟ همانطور که از نام این میوه پیداست، هندوانه 90٪ آب است و آن را به یکی از بهترین منابع آبرسانی تبدیل می کند. از نظر ادرار آور بودن بسیار بهتر از الکل یا کافئین است. از آنجا که یک منبع طبیعی است، ادرار را بدون ایجاد فشار در کلیه ها افزایش می دهد.

 

4. به مبارزه با سرطان کمک می کند

بر اساس یک مطالعه، مشخص شده است که لیکوپن موجود در هندوانه میزان هجوم سرطان را کاهش می دهد. لیکوپن رنگدانه ای است که هندوانه ها را به رنگ قرمز مشخص تبدیل می کند و از آنجا که یک آنتی اکسیدان قوی است، از بروز برخی سرطان ها جلوگیری می کند.

 

یک وعده دو فنجانی هندوانه حاوی حدود 20 میلی گرم لیکوپن است که با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و از انواع مختلف سرطان محافظت می کند. طبق یک مطالعه در شیکاگو، لیکوپن به ویژه در سلول های سرطانی پروستات خاصیت شیمیایی پیشگیری از خود نشان می دهد.

 

همچنین لیکوپن در درمان عفونت HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) مفید شناخته شده است که در غیر این صورت ممکن است منجر به سرطان رحم شود.

 

5. ممکن است به رفع درد عضلات کمک کند

اگر بعد از تمرین، عضلات دردناک، شما را آزار می دهد، ممکن است هندوانه مسکن خوبی برای درمان است. این میوه مملو از الکترولیت و اسید آمینه سیترولین است که به تسکین درد عضلات پس از یک تمرین سنگین کمک می کند. و طبق یک مطالعه ایرانی، سیترولین موجود در هندوانه می تواند به کاهش خستگی عضلات کمک کند.

 

سیترولین همچنین برای بررسی اثرات آن به صورت خارجی به آب هندوانه اضافه شده است و ثابت شده است که تنها سیترولین موجود در هندوانه است که بر درد عضلات تأثیر دارد.

 

مشخص شده است که سیترولین روند حذف اسید لاکتیک را تسریع می کند، در نتیجه درد عضلات را تسکین می دهد. نوشیدن آب هندوانه همچنین می تواند به عضلات شما کمک کند اکسیژن بیشتری دریافت کنند - این به آنها کمک می کند تا سریعتر بهبود یابند.

 

6. به هضم غذا کمک می کند

هندوانه، همانطور که دیدیم، حاوی مقادیر زیادی آب است و از این رو می تواند به هضم غذا کمک کند. همچنین حاوی فیبر است، بنابراین باعث هضم غذا و جلوگیری از یبوست می شود.

 

7. برای زنان باردار خوب است

هندوانه سوزش معده را که یک بیماری شایع در دوران بارداری است، تسکین می دهد. همچنین به کاهش حالت تهوع صبحگاهی کمک می کند. مواد معدنی موجود در میوه می تواند از گرفتگی عضلات در سه ماهه سوم جلوگیری کند.

 

هندوانه از راه های دیگری نیز می تواند برای زنان باردار مفید باشد.

 

در مورد هندوانه,فواید هندوانه,مضرات هندوانه

از خاصیت هندوانه تسکین سوزش معده در دوران بارداری است

 

8- ممکن است از تحلیل رفتن ماکولا جلوگیری کند

همانطور که دیدیم، هندوانه منبع بسیار خوبی از لیکوپن است - مشخص شد که خطر بیماری دژنراتیو ماکولا را کاهش می دهد.

 

لیکوپن به عنوان یک درمان بالقوه برای اختلالات چشم مانند تخریب ماکولا پیشنهاد شده است.

 

آنتی اکسیدان ها برای سلامتی چشم ضروری هستند زیرا از رادیکال های آزاد محافظت می کنند. اثر رادیکال های آزاد می تواند ترسناک باشد - ممکن است منجر به زوال لنز چشم شود و حتی می تواند باعث کوری شود. لیکوپن، به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی، از این امر جلوگیری می کند.

 

9. از آسم پیشگیری می کند

باز از خواص لیکوپن، که به عنوان یکی از کلیدی ترین آنتی اکسیدان ها به واکنش بدن در برابر سرماخوردگی و آنفولانزا کمک می کند. و جالبتر اینکه این آنتی اکسیدان در کاهش شدت آسم در کودکان مفید بوده است.

 

طبق گزارش، مصرف کافی لیکوپن و ویتامین A می تواند برای بیماران مبتلا به آسم مفید باشد.

 

10. فشار خون را کنترل می کند

هندوانه غنی ترین منبع طبیعی سیترولین است. و طبق مطالعه منتشر شده، سیترولین با آرژنین، یک اسید آمینه ضروری برای حفظ فشار خون سالم، ارتباط نزدیک دارد .

 

مطالعه دیگری که داوطلبان مصرف آب هندوانه غلیظ را انجام داده بودند ، میزان آرژنین را در آنها افزایش داد که احتمالاً از سیترولین تبدیل شده بود.

 

هندوانه همچنین منبع خوبی از پتاسیم است، ماده مغذی شناخته شده برای کاهش فشار خون بالا. پتاسیم همچنین الکترولیتی است که فشار خون را در حین تمرین بدنی تنظیم می کند.

 

11. هندوانه سلامت پوست و مو را بهبود می بخشد

هندوانه منبع خوبی از ویتامین C، ماده مغذی ضروری برای سنتز کلاژن است. کلاژن، پوست را لطیف نگه می دارد و موهای شما را تقویت می کند.

 

طبق یک مطالعه، لیکوپن و بتاکاروتن می توانند از پوست در برابر آفتاب سوختگی محافظت کنند. بتاکاروتن همچنین برای جلوگیری از برخی بیماری های پوستی مانند پسوریازیس و ویتیلیگو شناخته شده است.

 

ویتامین A موجود در هندوانه یکی دیگر از مواد مغذی مهم است که به سلامت پوست کمک می کند - باعث ترمیم و ایجاد سلول های جدید پوست می شود. بدون این ماده مغذی، پوست شما، کدر و پوسته پوسته می شود.

 

12. سلامت استخوان را بهبود می بخشد

ویتامین C در اینجا نقش اصلی را بازی می کند زیرا این ماده مغذی برای استخوان ها مفید است و به ترمیم زخم کمک می کند. یک مطالعه در سوئیس نشان می دهد که مکمل لیکوپن می تواند از پوکی استخوان و شکستگی استخوان جلوگیری کند.

 

ویتامین A موجود در هندوانه با رشد استخوان در ارتباط است.

 

13. هندوانه به کاهش وزن کمک می کند

یکی از بهترین فواید سلامتی هندوانه این است که به کاهش وزن سالم نیز کمک می کند. بله ، هندوانه با توجه به میزان بالای آب ، می تواند کالری کمتری را در بدن شما سیر کند. همچنین مشخص شده است که آب باعث تسریع در متابولیسم و ​​دفع سموم و چربی ها می شود که در نهایت ممکن است به کاهش وزن کمک کند.

 

یک گوه هندوانه تقریباً 86 کالری ، کمتر از 1 گرم چربی و کلسترول هم ندارد. 22 گرم کربوهیدرات و 5٪ فیبر مورد نیاز روزانه شما را تأمین می کند، بنابراین آن را به غذایی مناسب برای چربی سوزی و کاهش وزن تبدیل می کند.

 

14. پشتیبانی کلیه را ارائه می دهد

اگرچه هندوانه می تواند منابع خوبی از پتاسیم باشد، اما این درصد در مقایسه با اکثر غذاهای دیگر کمتر است. به همین دلیل می تواند برای افرادی که از بیماری مزمن کلیه رنج می برند و باید به گزینه های میوه با پتاسیم پایین تر پایبند باشند، مفید باشد.

 

با این حال، در برخی از افراد که از بیماری مزمن کلیه رنج می برند، کلیه ها قادر به حذف پتاسیم اضافی از خون نیستند. این می تواند سطح پتاسیم را در خون افزایش داده و منجر به عوارضی شود.

 

فواید هندوانه,مضرات هندوانه,فایده های هندوانه

ویتامین A موجود در هندوانه با رشد استخوان ارتباط دارد

 

15. ایمنی را تقویت می کند

هندوانه، سرشار از ویتامین C، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. این میوه همچنین حاوی ویتامین B6 است که به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا آنتی بادی تولید کند. این ویتامین همچنین به تشکیل سلول های قرمز خون کمک می کند. این میوه دارای ویتامین A است که سیستم ایمنی بدن را تنظیم می کند و از آن در برابر عفونت محافظت می کند.

 

16. به درمان دیابت کمک می کند

چه ارتباطی بین هندوانه و دیابت وجود دارد؟ هندوانه اگرچه شاخص گلیسمی بالایی دارد، اما دارای بار گلیسمی کمتری است (مقداری که یک ماده غذایی خاص، میزان گلوکز خون فرد را افزایش می دهد) و از این رو برای بیماران دیابتی مناسب است.

 

در یک تحقیق در نیجریه مشخص شد که هندوانه دارای خواص ضد دیابت است. مطالعه دیگری اثرات مفید تفاله ی آب هندوانه را نشان داد - باعث افزایش بافت توده چربی قهوه ای و کاهش توده چربی سفید اضافی می شود که در نهایت به درمان دیابت کمک می کند.

 

با این حال ، در این زمینه به توصیه پزشک خود توجه کنید - زیرا برخی مطالعات مقیاس کوچک خلاف آن را بیان کرده اند.

 

17. هندوانه می تواند سلامت جنسی را ارتقا دهد

اسید آمینه سیترولین موجود در هندوانه رگ های خونی را شل و گشاد می کند و ممکن است در درمان اختلال نعوظ کمک کند. سیترولین به آرژنین تبدیل می شود، که پیش ماده اکسید نیتریک است و به گشادی رگ های خونی کمک می کند.

 

طبق یک مطالعه ایتالیایی، مشخص شده است که مکمل خوراکی سیترولین باعث بهبود سختی نعوظ در مردانی می شود که از اختلال نعوظ خفیف رنج می برند.

 

هندوانه همچنین می تواند به عنوان یک ویاگرا طبیعی عمل کند. مواد موجود در هندوانه، به ویژه عناصر غذایی گیاهی، با بدن انسان واکنش نشان می دهند و چنین واکنش هایی را تحریک می کنند.

 

18. می تواند از آسیب سلول جلوگیری کند

هندوانه، سرشار از لیکوپن، از سلول ها در برابر آسیب های مرتبط با بیماری های قلبی محافظت می کند. لیکوپن با رادیکال های آزاد مبارزه می کند و از آسیب سلول جلوگیری می کند.

 

19. از گرمازدگی جلوگیری می کند

هندوانه با توجه به میزان بالای آب آن، از پیشگیری از هایفوتراپی شناخته شده است.

در طب چینی نیز اهمیت زیادی دارد - هندوانه یکی از معدود میوه هایی است که گرما را از بین می برد و تحریک پذیری و تشنگی را تسکین می دهد. همچنین باعث کاهش خستگی و گرما می شود، که برای آن لایه خارجی پوست استفاده می شود.

 

20. لثه های سالم را ارتقا می دهد

ویتامین C موجود در هندوانه مویرگها و لثه ها را سالم نگه می دارد. کمبود ویتامین C می تواند باعث خونریزی و التهاب لثه شود و هندوانه می تواند از این شرایط جلوگیری کند.

 

ویتامین C موجود در هندوانه همچنین می تواند باکتری های موجود در دهان را از بین ببرد که در غیر این صورت ممکن است منجر به بیماری لثه و سایر عفونت های لثه شود.

 

21. هندوانه سطح انرژی را افزایش می دهد

هندوانه منبع خوبی از ویتامین B است که مسئول تولید انرژی در بدن شما است. میوه کالری کم و انرژی زیادی دارد و می تواند به شما در ادامه فعالیت در ادامه ی بهتر روز کمک کند.

 

دلیل دیگری که باعث سرحالی شما در طول روز می شود پتاسیم است. هندوانه سرشار از پتاسیم است مصرف آن احساس خستگی را از شما دور می کند. پتاسیم یک الکترولیت است که شما را از احساس خستگی بعد از یک روز طاقت فرسا باز می دارد.

 

هندوانه، همانطور که دیدیم، فقط مملو از آب نیست - بلکه از مزایای زیادی نیز برخوردار است. از دانستن حقایق جالب درباره هندوانه - آنچه اکنون می بینیم - تعجب خواهید کرد.

 

مضرات هندوانه,فایده های هندوانه,خاصیت های هندوانه

هندوانه سیستم ایمنی بدن را بالا می برد

 

عوارض هندوانه

برخی از عوارض جانبی مصرف بیش از حد هندوانه، شامل موارد زیر است :

 

1. اختلالات روده

همانطور که دیدیم بیشتر فواید هندوانه را می توان به لیکوپن نسبت داد. و همین ترکیب در صورت مصرف بیش از حد میوه نیز می تواند عوارض جانبی ایجاد کند. مصرف بیش از حد لیکوپن می تواند باعث حالت تهوع، استفراغ، سوء هاضمه و اسهال شود.

 

2. هایپرکالمی

مصرف بیش از حد هندوانه می تواند منجر به هایپرکالمی شود ، یک بیماری پزشکی که در آن سطح پتاسیم بالاتر از حد طبیعی است. این می تواند منجر به مسائل قلبی عروقی مانند ضربان قلب نامنظم و ضعف نبض شود.

 

3. واکنش های آلرژیک

برخی از افراد ممکن است به هندوانه واکنش آلرژیک نشان دهند. اینها می تواند شامل بثورات خفیف تا شدید و تورم صورت باشد.

 

بدون شک هندوانه یکی از موارد ضروری است خصوصاً در تابستان ها. محتوای بالای آب، آن را به سلاحی قوی در برابر گرمازدگی و سایر مسائل مرتبط تبدیل می کند.

 

اکنون می دانید که هندوانه چه فایده ای دارد و چرا باید آن را در رژیم روزانه خود بگنجانید. از امروز هندوانه بخورید و گرما را از خود دور کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی