مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1400/02/14

از خواص و مضرات باقلا چه می دانید؟



 خواص باقلا,خواص و مضرات باقلا,آشنایی با خواص باقلا

از خاصیت های باقالی می توان به سرشار بودن مواد مغذی اشاره کرد

 

مضرات و خواص باقالا

باقالا سرشار از مواد مغذی است. خوردن منظم باقلا ممکن است برای علائم بیماری پارکینسون فوایدی داشته باشد، به جلوگیری از نقایص هنگام تولد، تقویت ایمنی بدن، کمک به کاهش وزن و کاهش سطح کلسترول و فشار خون کمک کند.

محتوای بالای پروتئین باقالی، آنها را به غذایی بسیار ارزشمند برای گیاهخواران تبدیل می کند که به آنها توصیه می شود روزانه سبزیجات مصرف کنند. این بدان دلیل است که آنها یکی از سبزیجاتی هستند که بیشترین میزان پروتئین را دارند.

 

باقالی یا باقلا به لوبیای فاوا یا لوبیای وسیع هم معروف است. باقالی ها از حبوبات سبز رنگی هستند که به صورت غلاف در می آیند.

 

آنها کمی طعم خاکی شیرین دارند و توسط مردم سراسر جهان خورده می شوند.

 

باقلا سرشار از ویتامین ها ، مواد معدنی ، فیبر و پروتئین است. تصور می شود که آنها اثرات چشمگیری بر سلامتی مانند بهبود عملکرد حرکتی و ایمنی بدن دارند.

 

در اینجا 10 فواید باقالی برای سلامتی با پشتیبانی علمی ارائه شده است.

1. مملو از مواد مغذی

باقالی نسبت به اندازه ی کوچکش، مواد مغذی باورنکردنی دارد.

 

به ویژه، آنها غنی از پروتئین گیاهی، فولات و چندین ویتامین و مواد معدنی دیگر هستند. آنها همچنین دارای فیبر محلول هستند که می توانند به هضم غذا کمک کنند و سطح کلسترول را کاهش دهند.

 

یک فنجان (170 گرم) حبوبات پخته شده دارای مواد مغذی زیر است:

 

_ کالری: 187 کالری

_ کربوهیدرات: 33 گرم

_ چربی: کمتر از 1 گرم

_ پروتئین: 13 گرم

_ فیبر: 9 گرم

_ فولات: 40٪ ارزش روزانه (DV)

_ منگنز: 36٪ DV

_ مس: 22٪ DV

_ فسفر: 21٪ DV

_ منیزیم: 18٪ DV

_ آهن: 14٪ DV

_ پتاسیم: 13٪ DV

_ تیامین (ویتامین B1) و روی: 11٪ از DV

 

علاوه بر این، باقلا مقادیر کمتری از تقریباً سایر ویتامین های گروه B، کلسیم و سلنیوم را تأمین می کند.

 

خلاصه

باقالی فوق العاده مغذی است و منبع بسیار خوبی از فیبر محلول، پروتئین، فولات، منگنز، مس و چندین ریز مغذی دیگر است.

 

  بیشتر بخوانید:

 

2. ممکن است به علائم بیماری پارکینسون کمک کند

لوبیای فاوا یا باقالی سرشار از لوودوپا (L-dopa) است، آمینو اسیدی است که در عملکرد انتقال دهنده های عصبی دوپامین، نوراپی نفرین(نورآدرنالین) و همچنین اپی نفرین (که همه این انتقال دهنده ها با هم با عنوان کاتکول آمین شناخته می شوند) تأثیر بسزایی دارد.

 

بیماری پارکینسون باعث مرگ سلول های مغزی تولید کننده دوپامین می شود و منجر به لرزش، مشکلات عملکرد حرکتی و دشواری راه رفتن می شود. این علائم معمولاً با داروهایی حاوی L-dopa (لوودوپا) درمان می شوند.

 

بنابراین، خوردن باقالی ممکن است به علائم بیماری پارکینسون کمک کند.

 

یک مطالعه کوچک روی 11 فرد مبتلا به بیماری پارکینسون نشان داد که خوردن 1.5 فنجان (250 گرم) باقالی پس از 12 ساعت بدون دارو تأثیر مثبت قابل مقایسه ای بر سطح دوپامین خون و عملکرد حرکتی به عنوان داروهای L-dopa دارد.

 

در حالی که این نتایج امیدوار کننده است، اما تحقیقات بیشتری لازم است. بخاطر داشته باشید که حتی اگر باقلا سرشار از L-dopa است، اما نباید به جای داروها از آنها استفاده شود.

 

باقلا چه فوایدی دارد,مضرات باقالی,آشنایی با ضررهای باقلا

بالا بردن سیستم ایمنی بدن از خواص باقلا است

 

3. ممکن است به جلوگیری از نقایص مادرزادی کمک کند

باقالی مملو از فولات است، ماده مغذی که باعث رشد سالم جنین می شود.

 

فولات برای ایجاد سلول ها و اندام ها حیاتی است. مادر باردار به فولات اضافی از غذاها و مکمل ها برای کاهش خطر نقص لوله عصبی یا مشکلات رشد مغز و نخاع نوزاد خود نیاز دارد.

 

در حقیقت، تخمین زده شده است که بیش از 260،000 نوزاد متولد شده در سراسر جهان در سال 2015 دارای نقص لوله عصبی هستند، که بسیاری از آنها ممکن است با مصرف کافی فولات توسط مادر قابل پیشگیری باشند.

 

یک مطالعه بر روی بیش از 23000 زن نشان داد که بروز مشکلات مغزی و نخاعی در نوزادان مادرانی که بیشترین میزان مصرف روزانه فولات رژیم غذایی را داشتند ، 77 درصد کمتر از کودکان زن با کمترین میزان مصرف بود.

 

با داشتن 40٪ از DV برای فولات فقط در یک فنجان (170 گرم)، باقالی یک انتخاب عالی برای زنان باردار است.

 

بنابراین باقلا مملو از فولات است، ماده مغذی که باعث رشد مناسب مغز و نخاع در نوزادان می شود. مصرف کافی فولات در زنان باردار می تواند به جلوگیری از نقص لوله عصبی کمک کند.

 

4- باقلا حاوی مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می باشد.

خوردن منظم باقلا ممکن است سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کند.

 

به طور خاص ، آنها غنی از ترکیباتی هستند که ممکن است فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش دهند. آنتی اکسیدان ها برای دفاع ایمنی بدن بسیار مهم هستند، زیرا آنها با رادیکال های آزاد که ممکن است منجر به آسیب سلول و بیماری شوند مبارزه می کنند.

 

یک مطالعه در لوله آزمایش نشان داد که درمان سلولهای ریه انسان با عصاره های باقلا فعالیت آنتی اکسیدانی آنها را تا 62.5٪ افزایش می دهد.

 

علاوه بر این، باقالی حاوی ترکیباتی است که نشان داده شده است توانایی آنتی اکسیدان گلوتاتیون قدرتمند را در سلولهای انسانی افزایش داده و پیری سلول را به تأخیر می اندازند.

 

با این حال، این مطالعات بر روی سلولهای جدا شده تحت درمان با عصاره های باقلا انجام شد. مشخص نیست که آیا باقالی همان اثرات تقویت کننده سیستم ایمنی بدن را هنگام خوردن به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی منظم در افراد دارد.

 

خلاصه

باقلا حاوی ترکیباتی است که نشان داده شده است فعالیت آنتی اکسیدانی سلولهای انسانی را در مطالعات لوله آزمایش افزایش می دهد. از آنجایی که آنتی اکسیدان ها عملکرد ایمنی بدن را تقویت می کنند، خوردن باقلا ممکن است باعث افزایش ایمنی شود، اما تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است.

 

آشنایی با خواص باقلا,فواید باقلا,فایده های باقلا

خواص موجود در باقالی باعث سلامت استخوان ها می شود

 

5. برای سلامت استخوان مفید است

لوبیای فاوا یا باقلا سرشار از منگنز و مس است - دو ماده مغذی که ممکن است از تحلیل رفتن استخوان جلوگیری کند.

 

نقش دقیق آنها در سلامت استخوان مشخص نیست، اما آزمایش روی موش نشان می دهد که کمبود منگنز و مس ممکن است منجر به کاهش استخوان سازی و افزایش دفع کلسیم شود.

 

تحقیقات انسانی همچنین نشان می دهد که منگنز و مس برای استحکام استخوان ها حیاتی هستند.

 

یک مطالعه یک ساله در زنان یائسه با استخوان های ضعیف نشان داد که مصرف مکمل همراه با منگنز و مس و همچنین ویتامین D ، کلسیم و سایر مواد مغذی باعث بهبود توده استخوان می شود.

 

تحقیقات اضافی نشان داده است که منگنز و مس در ترکیب با کلسیم و روی ممکن است از تحلیل رفتن استخوان در زنان مسن سالم جلوگیری کند.

 

6. ممکن است علائم کم خونی را بهبود بخشد

خوردن باقلا غنی از آهن ممکن است به علائم کم خونی کمک کند.

 

آهن برای تولید هموگلوبین، پروتئینی که سلولهای قرمز خون شما را قادر به انتقال اکسیژن از بدن می کند، مورد نیاز است. فقر آهن در فرد می تواند به کم خونی، که با خستگی، ضعف، سرگیجه و تنگی نفس همراه است، مبتلا شود. یک مطالعه در 200 زن جوان نشان داد که کسانی که مقدار کافی آهن در رژیم غذایی دریافت نکرده اند در مقایسه با افرادی که مصرف کافی داشته اند، 6 برابر بیشتر دچار کم خونی می شوند.

 

خوردن منظم باقلا و سایر غذاهای گیاهی غنی از آهن ممکن است سطح آهن خون را افزایش داده و علائم کم خونی را بهبود بخشد.

با این حال، باقالی نوعی آهن دارد که با ویتامین C موجود در غذاها مانند مرکبات یا فلفل دلمه ای بهتر جذب می شود.

 

علاوه بر این، باقلا برای افراد مبتلا به اختلال ژنتیکی کمبود گلوکز-6-فسفات دهیدروژناز توصیه نمی شود، زیرا خوردن آنها ممکن است منجر به نوع دیگری از کم خونی به نام کم خونی همولیتیک شود.

 

خلاصه

مصرف منظم باقالی ممکن است به افزایش سطح آهن خون کمک کرده و علائم کم خونی ناشی از مصرف ناکافی آهن را بهبود بخشد.

 

آشنایی با خواص باقالی,باقالی چه خواصی دارد,آیا باقالی آهن دارد

آیا می دانستید باقلا آهن دارد ؟

 

7. ممکن است فشار خون بالا را بهبود بخشد

باقالی سرشار از مواد مغذی است که می تواند سلامت قلب را بهبود بخشد.

 

به طور خاص، آنها حاوی منیزیم و پتاسیم هستند که ممکن است رگ های خونی را شل کنند و از فشار خون بالا جلوگیری کنند.

 

چندین مطالعه نشان داده است که رژیم های غذایی برای جلوگیری از پرفشاری خون ( DASH ) رژیم غذایی، یک الگوی غذایی که غذاهای پر پتاسیم و منیزیم را توصیه می کند، به کاهش فشار خون بالا کمک می کند.

 

بر اساس تحقیقات، خوردن رژیم غذایی حاوی باقلا و سایر غذاهای غنی از منیزیم و پتاسیم ممکن است فشار خون را کاهش داده و سلامت قلب را بهبود بخشد.

 

8- ممکن است به کاهش وزن کمک کند

باقالی ممکن است برای دور کمر شما مفید باشد.

 

یک وعده یک فنجان (170 گرم) باقالی، 13 گرم پروتئین و 9 گرم فیبر را تأمین می کند، فقط با 187 کالری.

 

یک رژیم غذایی غنی از پروتئین و فیبر باعث احساس سیری می شود، که ممکن است منجر به دریافت کالری کمتر و کاهش وزن شود.

 

بنابراین، افزودن حبوبات حاوی پروتئین و فیبر به رژیم غذایی ممکن است به شما در رسیدن به اهداف کاهش وزن کمک کند.

 

خلاصه

خوردن غذاهایی که غنی از پروتئین و فیبر هستند - مانند حبوبات فاوا یا باقلا - ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند و در کل کالری کمتری مصرف کنید.

 

شناخت باقالی,خواص باقالی,خواص و مضرات باقالی

فیبر موجود در باقالی باعث لاغری می شود

 

9. ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند

بیشتر فیبر موجود در باقالا محلول است و ممکن است به کاهش سطح کلسترول کمک کند.

 

فیبرهای محلول ممکن است با جذب آب در روده، ایجاد ماده ای ژل مانند و نرم شدن مدفوع، حرکات روده سالم را تقویت کنند.

 

همچنین می تواند به کلسترول بدن متصل شده و از بدن خارج شود. در حقیقت، چندین مطالعه نشان داده است که فیبرهای محلول ممکن است به کاهش سطح کلسترول خون در بزرگسالان سالم و افراد با سطح کسترول بالا کمک کند.

 

اگر می خواهید سطح کلسترول خود را بهبود بخشید، افزودن حبوبات به رژیم غذایی ممکن است مفید باشد.

 

10. متنوع و آسان برای افزودن به رژیم غذایی

باقالا می تواند یک غذای جالب برای وعده های غذایی و میان وعده ها باشد.

 

برای تهیه آنها، شروع به حذف غلافهای سبز غیر قابل خوردن آنها کنید. بعد آن ها را بشویید، باقلاها را به مدت 30 ثانیه بجوشانید. سپس آن ها را داخل ظرفی با آب یخ قرار بدهید. این باعث می شود پوشش خارجی مومی نرم شود و پوست آن راحت تر جدا شود.

 

دانه های باقلا پوست کنده را می توان بخارپز کرد و در روغن زیتون ریخته و چاشنی مورد نظر را به آن اضافه کنید و میل کنید.

 

برای تفت دادن باقلا، آنها را به مدت 30 دقیقه بجوشانید ، آبکش کنید و سپس روغن زیتون و ادویه ها را اضافه کنید. لوبیاها را روی یک قالب (سینی فر) پهن کرده و برای مدت 30 دقیقه دیگر با حرارت 375 ℉ (190 ℃) تفت دهید.

 

حبوبات پخته شده باقالی را می توانید به سالادها، غذاهای برنجی، ریزوتوها، پاستاها، سوپ ها و پیتزا اضافه کنید.

 

خواص باقلا,آشنایی با خواص باقلا,خاصیت باقالی

باقالی با پوست بگیرید و مصرف کنید

 

عوارض جانبی باقلا چیست؟

مشکلات دوران بارداری

مصرف بیش از حد باقلا توسط مادر باردار ممکن است باعث ایجاد فاویسم در نوزاد تازه متولد شده شود. این ممکن است تعجب آور باشد - زیرا باقالی اغلب برای بارداری توصیه می شود. از این رو، همیشه می توان با پزشک خود دوباره مشورت کرد. دقت کنید مصرف زیاد هرچیزی ضرر دارد.

 

افسردگی

این می تواند تناقض دیگری باشد. ال-دوپای اضافی در خون می تواند منجر به کمبود ویتامین B6 شود و این به نوبه خود باعث افسردگی می شود. با پزشک خود مشورت کنید. همچنین، اگر قبلاً از داروهای مهارکننده مونوآمین اکسیداز (MAOI) برای افسردگی استفاده می کنید ، از مصرف باقالی اجتناب کنید.

 

کمبود G6PD

همچنین کمبود گلوکز-6-فسفات دهیدروژناز نامیده می شود، جایی که سلول های قرمز خون به دلیل عفونت یا استرس تجزیه می شوند، این وضعیت می تواند با دریافت باقالی بدتر شود. اگر این بیماری را دارید، از مصرف باقلا خودداری کنید .

 

آلرژی

اگر تا به حال به کودکی و یا هر فردی که باقلا نخورده است. خیلی کم و با احتیاط داده شود. امکان دارد برای او مشکلاتی به بار بیاورد.

 

گردآوری: بخش آشپزی