مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/12/17

آشنایی با خواص جو



 خواص حلیم جو,طبع جو,جو

آشنایی با خواص جو

 

از خواص جو چه میدانید؟

جو سرشار از ویتامین و مواد معدنی و فیبر فراوان می باشد. استفاده از جو به علت داشتن فیبر باعث کاهش وزن و کاهش قند خون می شود.

آیا جو نفاخ است؟

جو یکی دیگر از غلات پرمصرف است و از مواد غذایی غنی در فیبر، ویتامین، مواد معدنی همچون ملیبدن، منگنز و سلنیوم است. فیبر زیاد و گلوتن موجود در جو هم می تواند باعث نفخ شود.

 

طبع جو سرد و خشک است. بنابراین، مصرف جو در افراد گرم مزاج و در فصول گرم سال مناسب است.

 

جو و استفاده از سوپ جو، علاوه بر فاکتور yum ، دلیل خوبی برای کاهش آن وجود دارد: جو، یکی از آن غلات باستانی است که ما در مورد آن بسیار شنیده ایم، دارای یکسری فواید سلامتی است.

 

شما می توانید جو را به انواع مختلف پیدا کنید: نه تنها آشناترین جو مرواریدی (که استفاده از آن در سوپ جو کاربرد دارد) ، بلکه آرد جو، پوسته، غلات و... . مانند سایر غلات کامل، برای شما فوق العاده مفید است. در واقع، مطالعات اپیدمیولوژیک خوردن جو را با احتمال کاهش خطر ابتلا به برخی بیماری ها مرتبط کرده است.

 

اول اینکه، جو برای شما بهتر از برنج است؟

جو و برنج قهوه ای هر دو فواید خود را دارند. اگر از گلوتن اجتناب می کنید، باید برنج قهوه ای استفاده کنید، زیرا جو دارای گلوتن است. وقتی نوبت به فولات و ویتامین E می رسد، برنج قهوه ای برنده می شود. اما جو جایزه فیبر را می گیرد (زیرا سرشار از فیبر فراوان است) و دارای کلسیم فراوان است.

 

7 خواص جو پوست کنده عبارتند از :

جو منبع خوبی از فیبر است.

جو یک منبع غذایی عالی برای فیبر است. فیبر طیف وسیعی از فواید سلامتی را دارا می باشد، از جمله: حمایت از هضم سالم برای کمک به کاهش وزن با افزایش سیری و کنترل کننده ی بهتر قند خون است. در بین غلات سبوس دار، جو یکی از بهترین منابع فیبر است. یک فنجان جو مرواریدی دارای 6 گرم فیبر است و فقط 193 کالری دارد. همراه با آن، جو همچنین دارای 3.5 گرم پروتئین است.

 

جو مقدار مناسبی از ویتامین ها و مواد معدنی را برای شما فراهم می کنند.

جو مقدار مناسبی از چندین ماده مغذی مختلف دارد که به فعالیت شما کمک می کند. جو دارای نیاسین، یک نوع ویتامین B است که بدن ما از آن برای تبدیل غذا به انرژی استفاده می کند. نیاسین همچنین برای سیستم های عصبی و گوارشی و سلامت پوست کلیدی است. جو منبع خوبی از ویتامین B6 است که به مغز و سیستم ایمنی بدن کمک می کند. همچنین دانه ی جو غنی از مواد معدنی است. جو دوز زیادی منگنز (ماده مغذی ضروری که به بدن ما کمک می کند)، سلنیوم (برای تیروئید سالم مهم است) و فسفر (برای استخوان ها و دندان های سالم و ...) و همچنین مقدار مناسبی آهن می باشد.

 

طبیعت جو سرد و خشک است و برای افراد سرد مزاج ضرر دارد

 

جو سرشار از مواد شیمیایی گیاهی است.

فیتو چیست؟! این ماده، به سادگی، مواد شیمیایی موجود در گیاهان هستند ("فیتو" به معنای گیاه است). هزاران نوع مختلف وجود دارد و دانشمندان کمتر از آنچه در مورد ویتامین ها و مواد معدنی می دانند درباره آنها اطلاعات دارند - اما آنها دریافته اند که ممکن است یکی از موارد موجود در گیاهان باشد که به جلوگیری از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و سرطان کمک می کند. و محققان دریافته اند که جو سرشار از چند نوع مختلف مواد معدنی گیاهی است.

 

جو ممکن است از بیماری های قلبی محافظت کند.

جو حاوی فلاونوئیدها است که از جمله مواد شیمیایی هستند که بسیار مورد تحقیق قرار گرفته اند. فلاونوئیدها ماده ای در غلات کامل است که تصور می شود به محافظت در برابر بیماری های قلبی و حتی سرطان کمک کند. دانه های جو آبی و بنفش بیشترین میزان فلاونوئیدها را در بین انواع مختلف جو دارند.

 

جو ممکن است به محافظت در برابر سکته کمک کند.

تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است، اما جو در بین غلات سبوس دار یکی از بهترین منابع یک ماده شیمیایی به نام tocols است که گزارش شده است دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به طور بالقوه خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.

 

جو ممکن است به کاهش کلسترول کمک کند.

باز هم، تحقیقات بیشتری لازم است، اما جو دارای یک ماده شیمیایی به نام فیتواسترول است. این موارد در سایر غلات کامل یافت می شود (در جو نسبت به سایر غلات کمتر است). این ماده ی شیمیایی، مسئول پتانسیل غلات کامل در کاهش کلسترول است.

 

کاهش قند خون از خاصیت جو می باشد

 

جو ممکن است حاوی لیگنین های قدرتمند باشد.

لیگنین یک ماده شیمیایی است که تصور می شود دارای تأثیرات یک ابرقهرمان است: دانشمندان فکر می کنند که یک آنتی اکسیدان، ضد تومور، ضد ویروس و ضد باکتری هستند و ممکن است در برابر بیماری عروق کرونر قلب محافظت شوند. این قطعی نیست اما محققان فکر می کنند جو حاوی این ماده است.

 

به طور کلی، جو یک روش خوشمزه برای تقویت تغذیه شما است.

جو یک دانه کاملاً متنوع و دارای مشخصات مغذی چشمگیر است. "در خانه، ما معمولاً فلفل یا گوجه فرنگی را به جای برنج، برای مزایای غذایی و فیبر اضافی، با جو پر می کنیم. البته، هم در سالادهای غلات سرد و هم گرم بسیار عالی عمل می کند، اما اگر فقط کمی از آن باقی مانده است، به سادگی از آن به عنوان تزیین روی سالادها یا غذاهای دیگر برای تقویت مواد مغذی استفاده کنید که باعث ایجاد بافت عالی به هر وعده غذایی می شود.

 

جو در خورش ها عالی است و اگر جو را زیاد پخته اید، می تواند مانند ریزوتو عمل کند.  من جو را به صورت فرنی امتحان کردم که در واقع خوشمزه است! آرد جو را می توانید در غذاها استفاده کنید، طعم شیرین آن، هنگامی که از آن در پخت نان یا حتی خمیر پنکیک استفاده می کنید عالی است". خواص حلیم جو و خواص سوپ جو مانند جو بسیار زیاد است.

 

آشنایی با فواید جو

 

جو و جو دوسر چه فرقی با هم دارند؟

جو و جو دوسر در ارزش غذایی با هم متفاوتند. جو دوسر بسیار مغذی و سالم است و غذای مناسبی برای وعده صبحانه است. اما در عین حال جو نیز به نوبه خود حاوی مواد مغذی است. هر دو این غلات پروتئین تولید می‌کنند اما پروتئینی که در هر وعده مصرف جو دوسر تولید می‌شود، تقریبا نصف جو است. علاوه بر این جو مقدار زیادی فیبر دارد که سلامت دستگاه گوارش را تامین می‌کند. در حالی که جو دوسر فیبر کمتری دارد.

 

هم جو و هم جو دوسر به عنوان تنقلات، خوراکی‌های بسیار خوبی هستند. هر دو این غلات به جلوگیری از بیماری‌هایی چون بیماری‌های قلبی، سرطان و دیابت نوع ۲ کمک می‌کنند.

 

تفاوت دیگر این دو نوع غلات در شیوه مصرف انسانی آنهاست. بیشتر افراد ترجیح می‌دهند جوپوست کنده را در صبحانه خود میل کنند و بدین صورت از مواد مغذی آن استفاده کنند. از جو هم بیشتر در تاس کباب و سوپ استفاده می‌شود.

 

مضرات جو:

مصرف افراطی جو برای افرادی که مشکلات گوارشی از جمله نفخ معده دارند، افراد با معده مرطوب و افراد سرد مزاج مضر است.

 

گردآوری: بخش آشپزی