مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/11/12

طرز تهیه چیز کیک شکلاتی به روش های مختلف



 چیز کیک شکلاتی,چیز کیک یخچالی شکلاتی

طرز تهیه چیزکیک شکلاتی

 

روش پخت چیز کیک شکلاتی

چیز کیک از کیک هایی است که می توانید آن را در فر و یا بدون فر تهیه کنید. این کیک در طعم ها و شکل های متفاوت تهیه می شود. در این مطلب با چند روش پخت چیزکیک شکلاتی آشنا می شوید.

طرز تهیه چیز کیک شکلاتی با فر:

مواد لازم برای کراست:

 بیسکوییت پتی بور 240 گرم 
کره  100 گرم

 

مواد لازم برای فیلینگ چیز کیک :

 شکلات تخته ای  350 گرم
 پنیر ماسکار پونه (پنیر خامه ای شیرین)  675 گرم
 شکر  250 گرم
 نمک 1 پنس 
 عصاره وانیل 1 قاشق مرباخوری 
 خامه  220 گرم
 تخم مرغ 2 عدد 
 پودر کاکائو  15 گرم

 

مواد لازم برای گاناش :

 شیر پرچرب یا خامه  160 میلی لیتر
 کره 1 تکه 
 شکلات تخته ای  150 گرم

 

طرز تهیه کراست:

بیسکوییت ها را داخل خردکن بریزید و اجازه بدهید حسابی پودر شوند و بعد کره آب شده را به آن اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید و بعد با این مواد کف قالب را پر کنید و فشار بدهید و به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل فر 160 درجه بگذارید.

 

طرز تهیه فیلینگ:

شکلات ها را خرد کنید و روی بخار کتری به روش بن ماری آنها را آب کنید و کنار بگذارید تا خنک شود. داخل یک ظرف دیگر پنیر، شکر، نمک و عصاره وانیل را با دور تند همزن بزنید تا کاملا یکدست شود و بعد خامه و پودر کاکائو را به آن اضافه کنید و هم بزنید، در پایان شکلات بن ماری شده را به مواد اضافه کنید، و مقداری با همزن بزنید و بعد با لیسک روی کراست بیسکوییت بریزید و روی آن را صاف کنید از سمت بیرون دور و زیر قالب را فویل یک تکه بپیچید و سپس آن را داخل ظرفی از آب جوش قرار بدهید و بعد داخل فر با دمای 160 درجه سانتیگراد به مدت 1 ساعت قرار بدهید.

 

طرز تهیه گاناش:

شیر و کره را روی حرارت متوسط قرار بدهید و اجازه بدهید کمی غلیظ شود و سپس شکلات ها را خرد کنید و به آن اضافه کنید و کاملا مخلوط کنید تا یکدست شود. زیر شعله را خاموش کرده و بگذارید و زمانی که چیز کیک خنک شد گاناش را روی کیک بریزید.

 

چیز کیک شکلاتی با پایه ی کیک شکلاتی:

طرز تهیه ی چیز کیک با کیک شکلاتی

 

این چیز کیک با پایه ی کیک شکلات است نه بیسکوییت. خیلی خیلی خوشمزه است مخصوص افرادی که عاشق شکلات هستند.

 

مواد لازم برای کیک شکلاتی :

 تخم مرغ 3 عدد 
 آرد 1 و نیم پیمانه 
 شکر 1 پیمانه 
 روغن مایع نصف پیمانه 
 شیر نصف پیمانه 
 وانیل یک چهارم قاشق چایخوری 
 بکینگ پودر 1 قاشق چایخوری 
 پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری 

 

مواد لازم برای لایه پنیری :

 پنیر ماسکارپونه 1 بسته 200 گرمی 
 خامه صبحانه 200 گرم 
شکر   50 گرم
 پودر ژلاتین 2 قاشق سوپخوری پر 
 آب  یک چهارم پیمانه
 شکلات تخته ای  100 گرم
 پودر کاکائو 2 قاشق غذاخوری 

 

طرز تهیه کیک شکلاتی :

ابتدا تخم مرغ و وانیل و شکر را با هم مخلوط کنید و حدود 5 دقیقه با دور تند همزن، هم بزنید. تا کرم رنگ شود سپس روغن مایع و بعد شیر را اضافه کنید و هم بزنید. آرد را با بکینگ پودر و پودر کاکائو 3 بار الک کنید و تا سه مرحله به مواد اضافه کنید و با لیستک به صورت دورانی مخلوط کنید، سپس مواد را در قالب مورد نظر بریزید و در فر با دمای 200 درجه به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا پخته شود.

 

  بیشتر بخوانید:

 

طرز تهیه لایه ی پنیری چیز کیک شکلاتی :

شکلات تخته ای را به روش بن ماری آب کنید و به خامه اضافه کنید (من از خامه قنادی استفاده کردم) خامه را با همزن بزنید تا خودش را بگیرد و بعد پنیر خامه ای و پودر کاکائو را به خامه اضافه کنید، در انتها پودر ژلاتین را به روش بن ماری حل کنید تا شفاف شود و به مواد پنیری اضافه کنید. کیک شکلاتی را بعد از اینکه از فر خارج کردید و سرد شد، آن را در قالب کمربندی مورد نظر قرار بدهید و روی آن مخلوط پنیری را بریزید و به مدت حداقل 4 ساعت در یخچال قرا بدهید تا مواد پنیری کاملا خودش را بگیرد.

 

طرز تهیه چیز کیک شکلاتی بدون فر:

طرز تهیه چیز کیک شکلاتی یخچالی

 

چیز کیک یخچالی شکلاتی، یک نوع از کیک شکلاتی بدون نیاز به پخت است. 

 

مواد لازم برای کراست و لایه پنیری :

 بیسکوییت شکلاتی پتی بور و بیسکوییت ساقه طلایی 2 بسته 
 کره  100 گرم
 پنیر ماسکار پونه 1 بسته 200 گرمی 
 خامه شیرین شده یا خامه صبحانه پاکتی  200 گرم
 وانیل  یک چهارم قاشق چایخوری
 پودر قند  3 قاشق غذاخوری
پودر کاکائو  نصف الی 1 قاشق غذاخوری
 پودر ژلاتین 1 قاشق غذاخوری 
آب برای پودر ژلاتین نصف پیمانه
شکلات صبحانه فندقی 1 قاشق غذاخوری

 

مواد لازم برای گاناش روی چیزکیک :

 شکلات تخته ای (شیری یا تلخ)  150 گرم
 خامه صبحانه  200 گرم
 شکلات تخته ای سفید 50 گرم برای تزیین 

 

طرز تهیه چیز کیک شکلاتی بدون فر:

برای تهیه ی چیز کیک شکلاتی یخچالی یا همان بدون پخت در فر، ابتدا بیسکوییت ها را کمی خرد کنید و با آسیاب آن ها را کاملا پودر کنید. دقت کنید نباید بیسکوییت ها درشت باشند و باید کاملا پودر شوند. 

 

کره را به روش بن ماری آب کنید برای اینکه زودتر آب شود آن را به تکه های کوچک خرد کنید. کره ی آب شده را به پودر بیسکوییت ها اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید تا همه ی بیسکوییت ها به کره آغشته شوند. پس از این مخلوط شدن، بیسکوییت ها حالت شن مانند می شوند.

 

بیسکوییت و کره را داخل قالب کمربندی بریزید و با دست آن را صاف کنید به صورتی که همه جای آن یکدست شود و آن را با پشت قاشق به قالب فشار بدهید تا کاملا منسجم شوند. (اگر فشار ندهید زمان خارج کردن از قالب خرد می شوند.)

 

قالب را داخل یخچال قرار بدهید. 

 

داخل ظرفی خامه صبحانه، پنیر ماسکارپونه، پودر قند الک شده، وانیل، پودرکاکائو و شکلات صبحانه را با همزن برقی کاملا مخلوط کنید تا کاملا یکدست شوند. (اگر خامه ی شیرین شده (خامه ی قنادی) را جایگزین خامه صبحانه کردید، پودر قند را حذف کنید و خامه ی شیرین شده را جداگانه با همزن بزنید تا فرم بگیرد و بعد با مواد دیگر مخلوط کنید).

 

ژلاتین را با آب سرد مخلوط کنید اجازه بدهید مدتی ثابت بماند تا ژلاتین حالت اسفنجی پیدا کند. ظرف ژلاتین را روی بخار کتری قرار بدهید تا ذرات ژلاتین در آب کاملا حل شوند و کاملا شفاف شود. (روش بن ماری) سپس آن را از روی حرارت بردارید.

 

ژلاتین آماده شده را به مخلوط پنیر اضافه کنید و با همزن کاملا مخلوط کنید تا ژلاتین کاملا با مواد مخلوط و یکدست شود. مخلوط پنیری آماده شده را روی کراست بیسکوییت ها بریزید و با پشت قاشق آن را صاف کنید. قالب را باز داخل یخچال قرار بدهید تا لایه ی رویی کاملا بسته شود.

 

در این فاصله گاناش چیز کیک شکلاتی را تهیه کنید. به این صورت که، شکلات تخته ای را به قطعه های کوچک خرد کنید. تلخ بودن و یا شیرین بودن شکلات بستگی به ذائقه ی شما دارد. اکنون شکلات ها را به روش بن ماری آب کنید. 

 

پس از آب شدن شکلات ها، خامه صبحانه را به آن اضافه کنید و روی همان حرارت بخار مخلوط کنید تا کاملا یکدست و یک رنگ شود.

 

گاناش را از روی حرارت بردارید و قالب را از یخچال خارج کنید. سپس گاناش آماده شده را روی لایه ی پنیری بریزید و آن را کاملا یکدست پخش کنید. گاناش باید روی لایه ی پنیری را کاملا بپوشاند. سپس قالب را حدود 5-6 ساعت داخل یخچال قرار بدهید تا گاناش و مواد دیگر آن کاملا بسته شوند.

 

پس از این زمان قالب را از یخچال خارج کنید. یک چاقو را داخل آب جوش فرو ببرید تا گرم شود و سپس سریع با دستمال خشک کنید و با آن چاقوی گرم شده کناره های چیز کیک را از قالب جدا کنید و بعد به آرامی قالب کمربندی را باز کنید تا چیز کیک آسیب نبیند.

 

به وسیله ی پالت قنادی و یا چاقویی عریض کف قالب بکشید و چیز کیک را از قالب جدا کنید و با احتیاط به داخل ظرفی مناسب انتقال بدهید. می توانید روی آن را با شکلات سفید تخته ای آب شده به روش بن ماری تزیین کنید. می توانید با خامه های فرم گرفته و یا انواع میوه تزیین کنید.

 

چیزکیک شکلاتی یخچالی

 

نکاتی برای تهیه ی چیز کیک:

در روش بن ماری دقت کنید ظرف رویی نباید با آب برخورد کند و فقط با بخار آن باید آب و حل شود.

 

 اگر قالب کمربندی نداشتید می توانید داخل قالبی گرد و ساده را کاملا سلفون بکشید. تا هنگام خارج کردن از قالب راحت باشید.

 

گردآوری: بخش آشپزی