مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/10/21

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج، به روش گیاهخواری



طرز تهیه خورشت اسفناج بدون گوشت

 

طرز تهیه خورشت اسفناج

یکی از خوشمزه ترین غذاهای ایرانی خورش آلو اسفناج است. این خورش به خاطر داشتن اسفناج و آلو برقانی هم مقوی و هم بسیار لذیذ است. ما در ادامه 2 روش تهیه ی خورش آلو اسفناج را به روش گیاهی آورده ایم تا کسانی که رژیم گیاهخواری دارند نیز از این غذای خوشمزه لذت ببرند. این غذا باب میل افرادی است که طعم اسفناج را دوست دارند.

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج بدون گوشت :

 مواد لازم خورشت آلو اسفناج برای 3 نفر :

اسفناج 1 کیلو و نیم
آلوسبز 15 عدد
رب انار 2 قاشق غذاخوری
پیاز متوسط 1 عدد
سیب زمینی کوچک 1 عدد
 آب 3 پیمانه یا لیوان
 روغن نصف پیمانه 

 

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج بدو گوشت :

برای تهیه خورش آلو اسفناج بدون گوشت ابتدا، سیب زمینی را پوست بگیرید و آن را 2 قسمت کنید و کنار بگذارید، اسفناج ها را بعد از شستشو خرد کنید و بگذارید بخارپز شوند. سپس سیب زمینی را به اسفناج ها اضافه کنید، در این فاصله پیاز را خلالی خرد کنید و با کمی روغن تفت بدهید. نمک، فلفل و زردچوبه را به پیاز اضافه کنید و اجازه ندهید زیاد تفت بخورند، کمی که عسلی شد به اسفناج اضافه کنید، سپس 3 پیمانه آب را با آلوسبز بریزید و بگذارید جا بیفتد.

 

حدودا بعد از 30 دقیقه کمی که جا افتاد رب انار را به اسفناج‌ اضافه کنید، بذارید کمی آب اسفناج‌ بخار شود و از حالت آبکی بودن خارج شود. (از سیب زمینی برای قوام خورشت استفاده کردیم، می توانید سیب زمینی را حذف کنید) خورشت آلو اسفناج حاضر شده را می توانید به همراه برنج یا نلن میل کنید.

 

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج با قارچ :

 

طرز تهیه خورشت آلو اسفناج رژیمی

 

مواد لازم برای تهیه ی خورشت آلو اسفناج با قارچ :

اسفناج خرد شده 500 گرم
پیاز متوسط 1 عدد
آلو برقانی 200 گرم
 قارچ دکمه ای  250 گرم
 ادویه خورشتی  1 قاشق چایخوری
 آبلیمو  1 قاشق سوپخوری
 شکر 1 قاشق چایخوری 
 زردچوبه  1 قاشق چایخوری
نمک به مقدار لازم

 

طرز تهیه خورش آلو اسفناج با قارچ :

اسفناج را بعد از پاک کردن و شستن به قطعات بزرگ خرد کنید. در این فاصله آلوی برقانی را بشویید و حدود 30 دقیقه در آب قرار بدهید تا خوب خیس بخورند.

 

پیاز را ریز خرد کنید و داخل یک تابه متوسط با مقداری روغن خوب تفت دهید تا طلایی رنگ شوند. پس از طلایی شدن می توانید زردچوبه و ادویه خورشتی را به آن اضافه کنید و با هم خوب مخلوط کنید.

 

اکنون قارچ های تمیز شده را به همراه آلوی خیس خورده به پیازها اضافه کنید و تفت بدهید تا رنگ آن ها کمی تغییر کند، پس از 3 دقیقه اسفناج ها را به مواد اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدهید.

 

پس از آن نصف لیوان آب به مواد تفت داده شده اضافه کنید و به آن ها اجازه بدهید تا تا خوب با هم پخته شوند و خورش جا بیفتد.

 

اکنون شکر، نمک و آبلیمو را در یک کاسه ای با هم مخلوط کنید و در مرحله ی آخر به خورش اضافه کنید. چند دقیقه زمان بدهید تا خورش طعم بگیرد و آماده شود.

 

خورش آلو اسفناج با قارچ به همین راحتی آماده شد از طعم آن لذت ببرید.

 

طرز تهیه خورش آلو اسفناج بدون گوشت

 

نکاتی برای تهیه ی خورش آلو اسفناج :

• در این خورشت از قارچ های درشت به صورت ورقه ای هم می توانيد به جای قارچ دکمه ای استفاده كنيد.

 

• اين خورشت نبايد آبكی باشد. پس به ميزان آبی كه اضافه می كنيد خوب دقت كنید. همانطور اجازه دهيد خورشت خوب جا بيفتد.

 

• اگر گیاهخوار نیستید اما رژیم دارید می توانید به جای قارچ از گوشت مرغ و یا بوقلمون استفاده کنید.

 

• اگر این غذا را شیرین دوست ندارید می توانید شکر را حذف کنید.

 

• بعضی ها از اسفناج و تره استفاده می کنند. این کاملا سلیقه ای است.

 

• به جای آبلیمو می توانید از آبغوره استفاده کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی