مجله آشپزی غذای خانگی مامان پز قم

1399/10/21

طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیل



پیچاق قیمه اردبیل,قیمه پیچاق

طرز پخت پیچاق قیمه اردبیل

 

روش پخت پیچاق قیمه

یکی از غذاهای معروف و رسمی اردبیل خورش قیمه ترکی یا به زبان خودشان پیچاق قیمه است. این غذا به خاطر داشتن خلال بادام بافت و ظاهر زیبایی دارد و برای مهمانی های مجلسی جذاب است. به خصوص اگر تخم مرغ های روی آن را با قالب مخصوص فرم دار آماده کنید و روی خورش بریزید.

طرز تهیه پیچاق قیمه اردبيلی :

مواد لازم برای قیمه پیچاق :

 پیاز  2 عدد
 گوشت خورشتی 300 گرم 
 خلال بادام  1 پیمانه
 رب گوجه نصف قاشق غذاخوری 
 زعفران  به مقدار لازم
ادویه خورشتی   به مقدار لازم
 گلاب 1 قاشق غذاخوری 
 زرده تخم مرغ 3 عدد 
آبغوره به مقدار لازم

 

طرز تهیه قیمه پیچاق (پیچاخ قیمه غذای اردبیلی) :

برای پخت خورش پیچاق قیمه اردبیل، ابتدا پیازها را رنده کنید. زیرا غلظت این خورشت با پیاز است. (البته می توانید به صورت خلالی نازک هم خرد کنید اما من رنده را بیشتر می پسندم) پیازها را با مقداری روغن تفت بدهید. زمانی که پیازها سبک شدند گوشت ها را اضافه کنید و خوب تفت بدهید تا رنگ آن ها تغییر کند. 

سپس رب گوجه را به آن اضافه کنید. میزان رب این غذا کم است زیرا رنگ این غذا با زعفران است نه با رب گوجه فرنگی.

 

سپس زردچوبه، دارچین، ادویه خورشتی را اضافه کنید و تفت بدهید. اکنون زعفران دمکرده ی غلیظ را به آن اضافه کنید. و حدود 1 لیتر آب داخل آن بریزید. زمانی که آب جوش آمد، زیر آن را کم کنید تا با حرارت متوسط گوشت ها بپزند.

 

خلال بادام ها را داخل قابلمه ای کوچک بریزید مقدار کمی آب روی آن ها بریزید و گلاب را به آن اضافه کنید. اجازه بدهید با حرارت متوسط حدود 15 دقیقه بجوشد تا کمی نرم شوند. می توانید خلال بادام را ابتدای کار داخل خورش بریزید. اما با این روش عطر و بادام ها بهتر می شود. و بعد از 15 دقیقه خلال بادام ها را به خورشت اضافه کنید. حتی می توانید بادام ها را در پایان پخت به خورشت اضافه کنید تا حدود نیم ساعت همه ی مواد با هم خوب بپزند. تا سفت تر باشند.

 

با این روش بادام ها نرم می شوند اما هنگام خوردن، سفتی آن را زیر دندان احساس می کنیم.

 

  بیشتر بخوانید:

 

در پایان نمک و چاشنی آن را اضافه کنید؛ برای چاشنی می توانید از آبلیمو یا آبغوره استفاده کنید. می توانید مقداری زعفران هم در آخر اضافه کنید تا عطر و طعم آن داخل آن بیشتر بپیچد.

 

این خورشت خیلی کم آب است، زمانی که جا افتاد. زرده ی تخم مرغ را در ظرفی جداگانه به صورت درسته بپزید و در پایان پس از کشیدن در ظرف سرو زرده ها را روی آن قرار بدهید. برای مجلسی و زیبا شدن می توانید از قالب برای تهیه ی زرده استفاده کنید.

 

البته می توانید این زرده ها را روی خود خورشت بپزید. و در پایان با برنج سرو کنید.

 

طرز تهیه پیچاق قیمه اردبیلی

 

نکاتی برای تهیه ی پيچاق قيمه اردبيلی:

ادویه خورشتی شامل: کاری، فلفل، زردچوبه، دارچین، هل ساییده شده و نمک است.

 

 در طبخ خانگی خورشت قیمه پیچاق تخم مرغ را به صورت کامل روی خورشت می ریزند، ولی در طبخ مجلسی فقط از زرده استفاده می کنند.

 

 آب خورشت نباید کاملاً تبخیر شود. در همین حد که روغن و آب خورشت مخلوط هم باشند کافی است.

 

 نکته : این خورش را می توانید با لیموعمانی مزه دار کنید. به این صورت که لیمو عمانی را با چنگال چند سوراخ بزنید و داخل آب جوش قرار بدهید و در همان ابتدای کار به خورشت اضافه کنید.

 

گردآوری: بخش آشپزی